İntisap etmekle bahtiyar olduğumuz islam dinini,asılardan beri alışılmış olduğu üzere bir siyaset vasıtası mevkiinden kurtarmak ve yükseltmek elzem olduğu hakikatini müşahade ediyoruz. İlk olarak uran'ın dilimize çevrilmesini emrettim.Bu da ilk defa olarak Türkçeye çevriliyor. Sarık ve cüppeyle artık dünyada muvaffak olmanın imkanı yoktur. Yaptığımız muazzam inkilaplarla medeni bir millet olduğumuzu cihana ispat ettik. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Ah kızım çok yakında bu plajın üstündeki gazino hakkında daha doğrusu İzzet Günay ağabeyimiz ve rahmetli Tekin Aral ağabeylerimin anılarını yanına benim ve bizim mahalledeki ağbilerin fırlamalıklarını yazacağım,bir kaç resim daha bulayım ondan sonra dilim çözülür. Resmin özelliği 1937 de çekilmiş olması,1924 ve 20 lerdeki resimleri bulduğum anda bayram edeceğim.(BU arada Plaj sahibinle adaştım,zaman zaman avanta girerdim)
Talat ağabeyciğim, Sizin Salacak konusuna yazdığınız ikinci mesajdan sonra başka bir noktaya dikkatimizi çekmek istediğinizi görüp mesajımın bu konu ile ters kaldığını düşünerek silmiştim Ancak, bana verdiğiniz yanıt havada kaldığı için aynı mesajı yeniden ekliyorum. Sildiğim mesaj aşağıdadır: "Talat ağabey, bu Tekin Aral'In bir zamanlar "Fırt" dergisinde anlattığı plaj değil mi? Ben Salacak'ta plaj olduğu günleri göremedim ve Tekin Aral'ın esprili anlatımlarında geçen bu yeri hep merak ederdim. Paylaşımızınız için çok teşekkür ederim "
Feyyaz Abi resimleri görünce "Keşke buraları doğal halinde,en azından bu denli betonlaşmadan koruyabilseydik "diye aklımdan geçirdim.. Paylaşım için Teşekkürler
Arkadaşlar tabiki burası Üsküdar,benim çocukluğumun Üsküdarı;İzzet Günay Ağabeyin,Rahmetli Tekin Aral Ağabeyin ........hepimizin Üsküdarı. Resimleri 2 anlamda yerleştirdim,1.ncisi altında Atamızın sözlerişnden alıntı yaparak son günlere bir mesaj vermek diğeride ileride yazacağım bazı yazıların alt yapısını oluşturmak.Bu gün yazdığım İYİ ATIŞ başlıklı yazımda ilave ettiğim resmin sonunda ,iskeleden sonra gördüğünüz kısım plajın duvarı,üstteki ağaç- lıklı kısım ise Salacak Plaj Gazinosu veya Salacak Bahçesi dir.
Özür dilerim yine İYİ ATIŞ isimli yazımda buraların alt yapısının korunmadan, maalesef bir barbar hışmı ile doldurularak yapılmasını konu ettim. Daha önceleri kuru olan Harem-Salacak arasındaki bayır,ATAMIZIN bir motor gezisi sırasında buraları ağaçlandırın talimatı ile ağaçlandırılmıştır.Zaten set set şeklinde merdiven gibi yapıya sahip olan muhit önceleri ön sıra 2 kat,arkası 3 kat v.s olacak şekilde bahçeli evler şeklindeydi.1960 lı yıllara kadar bu nizam korundu .Belediyecilerin vurdumduymazlığı şeklinde (başka şey söylemeye dilim varmıyor)verdiği izinlerle bugünkü çirkin betonlaşma olmuştur.Teşekkürlerimle.