merhaba arkadaşlar bende bu zıpkın konusunda yeniyim merak edip kendime bir zıpkın (küçük olanlarından ) snorkel takım palet aldım ilk denememi eriklide yaptım orada denize açılan bir dere ağızı vardı kayalık bir yer gözüme orasını kestirdim tabi orada avlanan başka zıpkınçı abiler vardı bende onların yanında önce uzaktan izleyerek sonrada başladım kayalarda balık aramaya kayaların arasında dikkatimi çeken bişi oldu parlak kağıt gibi midye kabuğu renginde ama 4-5 tane gördüm kaya içlerinde neyse es geçtim tam başka yere yöneldim arkamda avlanan abi bana seslendi beni yanına çağırdı suda da bayaa bi zorlanıyordu gittim yanına zıpkınla vurmuş balığı balık da kayalara kaçmaya uğraşıyodu meğerse benim parlak kağıt sandığım şeymiş o kıyıda ki balık tutan bi amcada aman dikkat edin o müren balığı çıkarttık sudan kolum kadar büyük yılan balığı gibi bişiydi vallaha .dahası da var dı orada korktum vurmaya ya vuramazsam bana saldırırsa felan diye bide acemiyiz daha nişan almayı felan bilmiyorum ama zevkşi geçti ilk denemem .. sizden merak ettiğim böyle saldırgan balıklar her zaman denk geliyormu ve ne yapmamız gerek mutlaka yanımızda bıçak mı bulundurmamız gerekiyo teşekkürler
merhaba muren baligi kolay kolay insana saldirmaz...eger parmaklariniz acikta degilse ve agzina sokmaya calismazsaniz birde belinizde takili baliklarla daldiginizda en fazla tastan uzanir ve baliklari yemeye calisir...kumluk alanlarda kum icine yatmis sadece gozleri disarida olan bir balik gorurseniz es gecin neden derseniz buyuk ihtimalle trakonyadir..eger vuramayip yaralarsaniz veya kizdirirsaniz buyuk ihtimalle saldirip sokacaktir sizi vurupta elinizi degerseniz bilmeden yine sokacaktir bu yuzden es gecin...kayalarda kayaya benzer kamufulajli balik gorurseniz yine dokunmayin cunku iskorpittir buyuk ihtimal ve zehirlidir trakonya gibi....denizde tanimadiginiz hic bir tasa yosuna ve canliya el surmeyin...boyle bir durum olur ve bir balik sokarsa hemen kani soktugu yerde yayilmadan disari cikartmak gerekir ve amonyak surmek faydali olur amonyak olarak idrar tavsiye edilir
abilerim öncelikle merhaba yeniyim forumda bu ilk mesajım...bu trakonya neye benzer bi resmi falan varmıdır?çünkü dedemin yazlığına gitmiştik çok bakir biyer kimse yok bi biz yüzüyoruz orda kumda yassı balık gördüm (adı bildiğim kadarıyla kum balığı ve dil balığı olarak biliniyor) bu balık olamaz değilmi? 1-2 gün sonra dedemlere gidebiliriz orada görürsem vurmayı planlıyorumda...
Merhaba arkadaşım, İmza ayarlarını yaparmısın lütfen, Daha sonrada tanışalım bölümüne ugrayıp kendini tanıtan bir konu açıverde, sana bir hoşgeldin diyelim İmza detayları için TIKLA Teşekkürler
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=8374&highlight=trakonya Üstteki linkten bu balıkla ilgili bilgi edinebilirsiniz.
müreni hep kafadan vuruyorlar ve kıyıya çıkarana kadar da ellemiyorlar eniştemle konuşurken bir kaç kere bahsi geçti nişan alamıyorsan kafadan ateş etme diye karın bölgesinden vururusan saldırma ihtimali yüksek diyordu gördüğüm bazı dalgıçlar ve izlediyim cd lerdeki profosyoneller bile ayaklarını geri çekip kaçma pozisyonunda vurup yukarı çıkıyorlar tehlikeli hayvan DİKKAT ET BİRKAN ABİ BİŞİ OLMASIN SANA
ıı şu müren mi müremmi neyse balık efsane oldu kanı görünce saldıro diolar hiç rastlamadım ama bence vurmayın çok gereksiz eti lezzetsiz oluo
ıı şu mürenmidir müremmidir balık efsane oldu çıktı kan görünce saldrıo dio herkes ben hiç rastlamadım mürenzedeye ama bence vurmayın eti lezzetsiz pek tutulan bi balık diil
öncelikle herkese merhaba bu forumdaki ilk yazım. 1*cmas dalgıcıyım,su ürünleri müh.okuyorum.kara hayvalarının zehirlemelerinde zehiri inhibe etsede bildiğim kadarıyla deniz hayvanları zehirlenmelerinde amonyak zehirlenmenin etkisini arttırır.zehirlenme ile karşılaşıldığında zehirlenen bölgenin kanı akıtılmalı,buz ile müdahale edilerek bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. böyle bir acil vaka da alo zehir hattı siz sağlık kuruluşuna gidene kadar size yapmanız gerekeni söyleyektir.0800 314 79 00
verdiginiz bilgiler icin tesekkurler bizler denizden buyuklerimizden ögrendiklerimizi paylastik bildigim kadari ile amonyak toksiti (zehiri)nötrolize ediyor...ama siz bunun okulunu okuyorsaniz tabiki dediklerinizi ciddiye almak gerekir...
babamlar gemide gece projektörü tutup başlamışlar lüfer avlamaya...Bunların bi elektirikçisi lüferi bacak arasına almış iğneyi çıkartmaya başlıyo...Lüfer elinden bi fırlıyor adamın göbeğinden bi parça alıyor...Sonra apar topar hastaneye dikiş atılıyor...Biraz dikkatli olmak lazım bu konularda demmekki
muren konusu bendede efsanedir nezaman gorsem kacarim valla ben arkama bile bakmadan bundan 4-5 yil once arkadasla gorduk ve karar aldik beraber sıkacaktık ama ben sıktım o sıkmadi ve allahtan mureni iskaladim haywan sise saldirmaya basladi ve bende topukladim. o gunden sonra sıkmam murene duydugum kadarıyla isirdigi yeri koparana kadar birakmiyormus ve mureni sıkıstırmazsan rahatsiz etmezsen yada canını yakmazsan sana zarari yokmus. ama onunde balık vur o baligi yermiş ve evet vurdugu baliklari beline bagliyan arkadaslar biraz daha dikkatli olsun derim ben bu konuda
Doğrudur müreni zorlamazsan bir şey yapmaz. Genelde bu böyledir zaten. Hiç bir hayvan durduk yere saldırmaz. Mürene yarım metreye kadar yaklaştım. Benim buddy mürene ışık tuttu ama Allah'tan saldırmadı. Bizde biraz baktıktan sonra gittik zaten. Müren balığı su altına ayrı bir güzellik katıyor. Varlığı bile ürpertiyor bazen. Müreni beslemeye kalkmayın. Eğer besleyecekseniz de elinizden ekmek almasına izin vermeyin. Bir görüntü seyretmiştim ekmek alırken adamın parmağını kopartıyordu. bilginize
merhaba, ınternette ve bu forumdada trakonyanın soktugu yere sıcak su konulması gerekıyor dıye yazılıyor. sız buz koymak gerek dıyorsunuz. bu konuda bıraz celıskıye dustum. sanırım en ıyısı saglık kurulusuna gıtmek.