Samandıra için yardım abiler

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında furuko432 tarafından paylaşıldı.

1. furuko432

furuko432 Furkan

Üstad abiler ve benim gibi acemi kardeşler elimde 60 gr lık( http://www.avmarketi.com/asp/product/136203/KAMACI-BULRAG-SAMANDIRA-60G ) şamandıra var bu şamandırayı oltama taktığımda atarken kancası yamuluyor ve şamandıra kopup suya gidiyor.Yakında sazan avına gitcez bi yardım edin abiler neden olabilir.Birde abi sazan avı için neler önerirsiniz 2 kere sazan a gittim 2 sindede boş döndüm bunda bari dönmeyeliz siz üstadlarımız sayesinde bilgimiz artsın :) Şimdiden ilgilenen ilgilenmeyenlere teşekkür ederim.

Rastgele reeling

2. furuko432

furuko432 Furkan

Abiler birde sazan avı için ne öneririsiniz iğne takımı,yem,ortam,yakalama gibi şamandıralı takım kullanmayı düşünüyorum

3. balıkçıcengiz

balıkçıcengiz cengiz

alba nın jumbo modeli sazan avı için idealdir takım olarakta şamandıra alta sıkma kurşun tek iğne yaparsan yem olarakda solucan kullanırsan boş dönmessin rastgele

4. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
  5. furuko432

furuko432 Furkan

Tamam çok sağolun :)

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    resimde verdiğin top sazan için olmaz o zargana avında kullanılan bir aparat.. sazanda ya dip oltası kullanacaksın yada sevgili Selimin bahsettiği gibi ince antenli şamandıralardan kullanıcaksın.. sazan avı diye aratırsan birden fazla örnek bulursun ..

7. furuko432

furuko432 Furkan

Abi bana bunu sazanda kullanbilirsin diye sattılar bende aldım ,alma düşüncem uzağa gitmesiydi çünkü uzağa gitmiyor pek o konuda yardımcı olur musunuz mesela 60 gr lık şamandıraya ne kadar kuşun takayım yada 45 lik şamandıraya ne kadar kurşun takayım.Tamamen sazan için kullancam. reeling

8. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ne kadar uzak atmayi düsünüyorsun mesela,20-25 metre benim vermis oldugum düzenekle atabilirsin,daha uzak atmak istiyorsan daha agir samandira takman gereklidir,bana sorarsan 20 metreyi gecen avlarda,dip oltasi takimi ile avlanmani tavsiye ederim...

9. furuko432

furuko432 Furkan

20 metre iyi abi ya

10. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Shimano Alivio Carp 360 Shimano Catana CX 2.40
    Favori Makine:
    OKUMA MAX-4 Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Merhaba Furkan kardeşim, Muvaffak abinin dediği gibi o şamandıra zargana avında kullanılan toptur. Sanırım yanlış bilgi vermişler sana. Yemleme konusu avlağa göre değişir bulunduğunuz avlağı tanıyorsanız ve balık hangi yemi yiyor ise onu kullanırsanız daha verimli olur diye düşünüyorum. Selim arkadaşımda düzeneği anlatmış. İğne tavsiyem : http://www.avmarketi.com/asp/product/6978/PROCARP-CIRCLE-HOOK-D-RIG-SAZAN-KOSTEK

Tek iğne kullanmanız ve iğnenin dipte olması daha iyi olur çünkü sazan balığı dipe paralel yemlenir.