Şamandıra nedir

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Crazy_Fish tarafından paylaşıldı.

1. Arkadaşlar bir şey soracam abilerim ablalarım şamandıra nedir pek çok baksediliyor
    kurşunu , iğneyi , misinayı mantari vb bunların hepsini biliyorum ama şamandırayı anlamaya çalıştımda çözemedim. :confused: Bir yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

" Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. "

2. yeni121212

yeni121212 oııııtre

şamandıra igneyi hangi derinlige dogru ayarlayacagını anlatır.örnegin ortasu balıgı yakalacaksın ama agırlık yuzunden igne dibe giter samandıra sayesinde gitmez.birde samandıra balıgın yakalanıp yakalanmadıgını gösterir samandıra balık yakalındımı batar normal zamanda dik durur
    anladınmı?:D

3. Hmmm anladım da bence gereksiz kurşun fazlaysa biraz daha hafifini alırssın olur biter. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

4. yeni121212

yeni121212 oııııtre

şamandıralı takımlarda kurşunda kullanılıyor.+şamandıra battıgında balık yakalanmıs olur bide samandırayla igne havada kalıyor yere batmıyor

5. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Öyle bitmez işte canım kardeşim:) kurşun ne kadar hafif olursa olsun onu dengeleyecek bir zıt kuvvet olmazsa(şamandıra) yemi dibe kadar batırır.Ama şamandıra taktığında kurşun şamandırayı batıramıyacak kadar hafif olacak ve yem dibe deymeden askıda kalacaktır.

6. yeni121212

yeni121212 oııııtre

dogru sölüyosun anlatmaya calıstıgım sey buydu

7. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Bazen çok kayalık yerlerde oltanın dibe batmasını ama dik durmasını istiyorsanız şamandırayı sabitleyen çubuğu veya stoperi çıkararak da kullanabilirsiniz. Misinayı boşta bıraktığınız sürece oltanız suda dik durur ve takılma olayı fazla yaşanmaz.

8. Anladım o zaman şamanrıyayı kurşunla iğnenin arasına bağlıyacaksın değilmi oda iğneyi havaya kaldırır çok iyi anladım.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Eylül 2008
  9. Peki bir şey daha soracam bunlar köpükdenmi yapılıyor bende buna tıpa tıp benzeyen bir şey var adı mantar oda balığın yakalanıp yakalanmadığını gösteriyorda onun için ve fiyatı nasıldır.

10. Arkadaşlar fazladan konu açmayayim dedim bir de çapari nedir diye soracağım az çok resimlerini felan gördün iğnenin etrafina misinaylamı tüllemi bir şeyler yapıyorlar o ne işe yarıyor levrek için ayrı felan.

11. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Şamandırada şekil olarak degişiği,sonuç olarak aynı işi görür.

12. Hani siz dediniz ya aynı işi görür mantardamı kurşunla iğnenin arasına takılır.

13. O zaman neden mantarla şamandırayı ayırmışlarki hepsi aynı işi görüyor.

14. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Latife yada şaka gibi,hepsi aynı.

15. yeni121212

yeni121212 oııııtre

çapari sürü balıklarında kullanılır.örnegin istavrit gibi tüy vs takılır ignelere 10 köstek baglanır istavrit tüye dogru gelirken takılır ignelere:D.anladınmı?

16. Hmm hemde çok iyi anladım ben bu siteyi seviyorum beeee:rolleyes:
    gerçekten çok faydalı şeyler var.:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

17. yeni121212

yeni121212 oııııtre

tabiki sevecen:Dsüper site burası yap takımı git balıga:D

18. Evet bende geçen yılki okul çantamı balık çantası yaprum içinde tüm malzemeler var mantar fırdondü yeni kanca aldım tepesi delikli ama ağırlık takmana gerek yok hendisini ağır yapmışlar birtek oltaya bağlıcan sallıcan balıkları çekecen :D

19. yeni121212

yeni121212 oııııtre

ona zoka denir genelde palamut lüfer gibi balıklar icindir farklı adları vardır:
    pircol zoka en kücük zoka sarımsak zoka en büyük zoka gibi
    sitede zokalar hakkında bilgi var

20. Ege sen kaç yaşındasın.