2 konuda bu yazdıklarımı postalamam gerekti ben de konu açıyım ve bildiklerimi bilmeyen abilerimle arkadaşlarımla paylaşmak istedim. sülük > istersen 3 gün oltada dursun iğneden takıp çıkarmassan ölmeden tekrar tekrar atarsın gece boyunca kıpırdar balığın ilgisini çeker > Yeşil halkalı sülük olmıycak Kara Sülük en iyi verim alınan sülük. Yeşil halkalıya vurmuyor. işkembe > hayatımda 1 kere denedim ondada işkembeyle bir yayın tuttum tekrar deniycem. İşkembe kokulu olduğu için ve eti sert olduğu için taktığım yem ne olursa olsun iğne ucuna az bir parça yine takıyorum yayın kokuya ve harekete gelir. Tavuk Ciğeri > Herkes ciğer paketindeki kalpleri takar eti sert diye fakat kalpteki kan 5dk içinde akar gider etin rengi hemen beyazlaşır . Bundan dolayı direk ciğeri tak kanı yavaşca salar 45dk- 1 saatte bir oltayı kontrol edip tekrar yemlemen gerekir. Sabun > Her yerde verim alınamıyor sadece sabun takıp atanlarda var fakat hayvansal yağlardan yapılmış bi sabun olması gerekiyor. Ben sabunu işkembe gibi ufak bir parça koku yayması için iğne ucuna takarım. Kurbağa > Kurbağa 1-2 saat dayanır en sonunda boğulup ölür. Ama çok hareketli olduğu için işe yarayabilcek bir yem. Uyuyan yayın bile onun kıpırtısına dayanamaz sanırım Canlı Balık > Kefal, Sazan, Gümüş balıkları için Kefal ve gümüşü kuyruğundan Sazanı sırtından takarsan çok iyi verim alabilirsin. Fare> Yayın fareye bayılır diyolar tutanıda biliyorum fakat ben fareyi bırakın oltaya takmayı görsem oltalarımı toplar giderim Gece toplu sistemi kullanabilmek için fosfor almayı unutmayın. Fosforun suda kayboluşu çok hoşunuza gidicek Alta taktığım 5-10 gram arası ağırlığı az akıntılı bi gölette kullanıyorum. Akıntı çoksa ve topunuzun sürüklenmesini istemiyorsanız ağırlığı arttırın. Şamandıram 50-70 gram arasıdır. Çünkü yayın avlamak için gittiğim gölette derin sulara ulaşmam için ileri atmam gerekiyor. Bundan dolayı ağırlıklı şamandıra kullanıyorum. Bir nehirde ağaç dibine sazlık dibine atıcaksanız elbette bu kadar ağır topa gerek yok. Alttaki misina boşluğunu oltanın iğnesi dibe değmiycek şekilde ayarlamalısınız. Eğer yeminiz dibe değiyorsa topunuz dimdik bir açıda durmaz . sağa sola hafifçe yatar. Ve geldik altın kurala yayın sese ve patırtıya karşı çok duyarlı bi balık. Avlanmaya gittiğimizde hedef yayın ise balık vurana kadar beklemek lazım diye düşünüyorum. Yayın avına gittiğimde bi balık vurunca bi de yem kontrolü için ayağa kalkarım. Şeyy bide tuvalet için Dipnot: BU SİSTEMLE CANLI BALIK TAKILIRSA SUDAK BULUNAN BİR BARAJ VEYA GÖLETTEYSENİZ SUDAK YAKALAMA ŞANSINIZ DA ÇOK YÜKSEK Abilerim anlatımımda bi yanlış varsa affola. Bi hata görürseniz düzeltin beni buna alınmam sevinirim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Rasgele herkese reeling ______hooked
fatih bilgiler güzel çok sorulan soruların cevapları olmuş. ama gözünü seveyim sazanı yem olarak kullanma , kullandırma... zaten soyunu kuruttular bide ufacık çapakları yem diye kullanırlarsa balıkçılığı bırakalım..
Saol abicim herşey için. Sazanı ben kullanırsam balık el kadar olur ve sırtına taktığım iğne ona zarar vermez. Sazanı diğer sazan oltalarıma takılan el kadar gelen sazanlardan yapıyorum yani Yayın bile öldüremeyebiliyo yutsa bile dirençli balık
Yayın avlağı bulursan çok zevkli olabilir söylediğim sistemle avcılık abim Rasgele sana raporlarını bekliyorum. Ben şamandıra sevmem zil sesi duymak isterim diyen olursa dip sistem için de denediğim ve tuttuğum sistem var.