şamandrayı istediğimiz mesafede sabit tutma

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında betaserc0101 tarafından paylaşıldı.

1. betaserc0101

betaserc0101 murat

En İyi Avı:
    85 cm turna
    arkadaşlar şamandrayla balık avlarken hepimizi rahatsız eden bir şey var şamandrayı ya akıntı sürüklüyor yada rüzgar, dalga ben yeni bir şey geliştirdim bunuda biz zaten biliyorduk,diye kimse buluşumu sahiplenmesin şimdi alttaki resimde gördüğünüz gibi kurşun serbest olacak kesinlikle bağlamayacagız samandrayı ipin en ucuna sabitliyoruz hemen altında iğneler ve kurşun serbest olacak örnek veriyorum oltayı 30 metre ileri attık diyelim kurşun serbest olduğu için hızla yere gidecek samandra suyun yüzeyinde kalacak hiç bir yere gitmeyecek sabit kalacak özellikle turna için mükemmel bir sistem bir kez deneme fırsatım oldu verim aldım hepinize tavsiye ederim.

2. Tolgahan61

Tolgahan61 Tolgahan

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Shakespeare
    Yalnız resim filanda güzel olmuş teşekkür ederiz :D

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bu kurşun ortası delik olan gezer kurşunlardan mı?

4. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Güzel mantık,tebrikler..Ama dip takımında kullanılamaz tabi..

5. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaba;güzel düşünce;lakin kurşun dibe takılırsa ne köstek kalır ne şamandra bunuda belirtmek lazım :thumb:

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Samandiraya ne gerek madem kursun dibe oturtulacaksa?

7. betaserc0101

betaserc0101 murat

En İyi Avı:
    85 cm turna
    maksat yemi yukarda tutmak yoksa atarız dip oltasını samandraya ne gerek var ama turna için yem ne kadar yukarda olursa okadar verimli oluyor

8. betaserc0101

betaserc0101 murat

En İyi Avı:
    85 cm turna
    özkan abi şimdi biz oltayı 20 metre mesafeye attık kurşun hızla dibe inecek ve indiği yerde sabit kalacak şamandrada ipteki boşluğu yukarı çekecek ve oda orda sabit kalacak bir yere gitmeyecek tabi samandrayı suyun yüzeynde görünce kalan boşluğuda makaradan alıcaz

9. betaserc0101

betaserc0101 murat

En İyi Avı:
    85 cm turna
    maksadımız dip değilki yemi yukarda sabitlemek konumuz

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ufak plastik su siseleri ile bu maksatli bir sistem var. Örgü misinadan 50cm köstek, ignenin 20 cm ilerisine bu sise (kapagi kapali) boyun kismindan baglaniyor. Kursun bu hazirlanan köstek bedene baglaniyor ( kursun en altta). Gezer kursunlu takimlada yapilabiliyor.

11. betaserc0101

betaserc0101 murat

En İyi Avı:
    85 cm turna
    abi benim kurşunum gezer kurşun değil benim kurşunum düştüğü yerde sabit kalıyor bi yere gitmiyor ancak balık oltaya takılırsa ozaman balık kurşunu gezdirebilir

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Canim kursunun biyere gezdigi yok zaten :) ismi öyle. Ortasi delik zeytin kursunlar var ya, bedeni içinden geçirip biraz altina stoper yapiyorsun kursun bedenin üzerinde ileri geri oynar oluyor. Neyse ona bilahare bakarsin.
    Ben sendeki kursuna göre ayrintili yazayim dedigim takimi.
    1metre bedenin ucuna kasa dügümünü at kursununu tak. Diger ucu da firdöndüye. Köstek için 50-60cm örgü veya misinanin ucuna igneni bagla. Pet siseyi köstegin ortasina boyun kismindan 4 tur attirip bagla. Köstek hazir. Bunuda bedenin ortasina çat tamamdir. Takim hazir. pet sise yemin havada kalmasini sagliyor. Canli yem için çok iyi bir sistem.

13. betaserc0101

betaserc0101 murat

En İyi Avı:
    85 cm turna
    abi şimdi senin tarif ettiğin sistem sabit kalmaz kıyıya sürüklenir attığın yerde sabit kalsa daha iyi değilmi tekrar tekrar oltayı sarıp atmayız

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Altta kursun var sürüklenmez. Eger kiyilarsa kursunun hafif kaliyor demektir. Daha agirini takarsin kiyilamaz

15. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Güzel bir düşünce olmuş ama nasıl atıldığını pek anlayamadım atarken kurşun iğnelerin üzerine geçer, ikinci iğnenin altında kurşunun geçmemesi için halka gibi bir şey mi var? O şekilde bir çözüm bulunduğunda çok kullanışlı bir takım olur. Tek sorunu Özkan'ın dediği gibi, kurşun dibe takıldığında tüm takımın kaybedilecek olması.

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Murat bir sorum var.

Diyelim ki oltayı savurduğumuz yerde derinlik 15 metre. Bu durumda şamandırayı su yüzeyinde görmek nasıl mümkün, yada mümkün mü? "Mümkünlü'de herşey mümkün"dür ancak nasıl? Kısaca izah eder misin rica etsek?:)

17. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Bence güzel bir fikir, tebrik ederim. Ancak handikapları da yok değil:
    1. Kurşun dibe takılırsa şamandıra da dahil bütün takım kaybedilir.
    2. Suyun dip derinliği fazla olursa şamandıranın yüzeye çıkması için epeyi bir misina bırakmak gerekir. Şamandıra takımı yukarı kaldırıncaya kadar veya kurşun dibe çökünceye kadar yemin balıklar tarafından alınıp alınmadığını anlamak güç olur.
    Bunlar söylendi, üçüncüsünü de ben söyleyeyim:
    Bu sistemde zamanında tasma atmak mümkün olmaz. Balık kendisi iğneyi çıkaramayacağı şekilde yutmuşsa problem yok, aksi takdirde iğneyi tükürür.

Böyle alternatif yöntemler geliştirme çabanızı takdirle karşılıyorum. Ben de farklı sistemler deneyerek tekniğimi mükemmelleştirmeye çalışan biriyim. Ancak sonunda dönüp dolaşıp klasik yöntemlerde karar kılıyorum:eek:

18. betaserc0101

betaserc0101 murat

En İyi Avı:
    85 cm turna
    nuri abi şamandrayı suyun yüzeyinde görmek mümkün kursun serbst olduğu için kurşun dibe inecek sandrasuyun yüzeyine yükselecek kalan boşluğuda makaradan alacaz sandra attığımız yerde kalacak ve ayrıca erat kardeşimizin dediği gibi iğnenin hemen yanına bir set yapacaz kurşun atma esnasında iğnelerin üzerine geçmeyecek

19. betaserc0101

betaserc0101 murat

En İyi Avı:
    85 cm turna
    muharrem abi haklı olduğun noktalar var ama daha öncelri çok başıma geldi normal samandralı oltamı atıp onu bırakıp diğer oltalarla megul olurken birde bakıyorum şamadra kaybolmuş hiç tasmalama yok oltayı sarıyorum balık mideye indirmiş yemi iğneyi çıkarana kadar dakikalarca uğraşıyorum zaten beklediğim balık gelirse tasmalamya gerekte kalmaz

20. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    en iyisi kamışın ucuna zil takmak şamandıralıda olsa meşgul olduğunuzda sizi uyarır.

takıma gelince sığ yerlerde güzel iş yapar .tebrik ederim ben daha önce görmedim. fakat derin alanlarda çalışmaz diye düşünüyorum.

güneşi bile çizmişsiniz :) elinize sağlık çizim için.