hepinize rastgele ben balık konusunda yeniyim daha önceleri floryadan sarayburnundan filan olta sallamışlığım vardı. ama göl balığı tatlı su balığının tozları üstüme bulaşınca bir daha bırakamadım bir kere çatalcada göle gittim orda solucan ile 17 tane tuttuk 4 arkadaş. şamlar gölü yakın olduğu için 5 -6 kere gittim çoğunda boş döndüm sadece birinde 4 tane sazan yakaladım onlar da yavruydu 3 ü geri saldım 1ini eve götürdüm şamlar barajında avlanan arkadaşlar varmı aramızda bana tavsiye verebilirlermi
Hakiki sazan avlamak istiyorsan Şamlar, Büyükçekmeceden iyidir. Uzağı mazmozlayıp (yemleyip) dip oltası ve sabırla şansın var. Ama sabırsızsan israil sazanı için büyükçekmece (çatalca) yı tercih et derim.
şamandıralı ile kıyıda derin olan bir yerde çektim 4 taneyi onların 3üde küçüktü zaten çok tırıvırı kullanıyorlar gölde balık kalmadı filan diyorlar hamur kullanmayı düşünüyorum özel bir tarifiniz varmı tavsiye edecceğiniz.
Halil kardeşim, tırıvırı şamlarda da var, çatalcada da var olmayan yer yok. Ben bir kere jandarmaya şikayet etmekle tehdit ettim, "bizim arkadaşlar" dediler. (Meğer çarşı iznine çıkmış jandarma erleriymiş) Avladıkları balıkların ticari değeri yok, Avlanma yöntemlerinin zevkli bir tarafı yok, Eşşek gibi sakıncalarını ve yasak olduğunu da biliyorlar, E neden bunda hala ısrar ederler anlaşılır gibi değil. Dip oltasının yayına sıkılacak olan hamur; 1- konserve mısır püresi + bir o kadar buğday unu ile hamur yap. Veya, 2- mısır unu + buğday unu + yumurta + peyniraltı suyu + vanilya 'dan hamur yap. iğnelere de mısır tak. Büyük balık hedefliyorsan; tek iğne kullan, iğne ucu hafif içe dönük olanlardan olsun, köstek 30-40 cm olsun. Yani yaydan sonra iğne mesafesi... Yay boşken de en az 50 gr olmalı, değilse kurşun ilave et. Şamandıralı oltayla büyük balık alamazsın. İllede kullanacaksan, hamuru mazmozlama için kullan, iğneye yine mısır tak. Solucan takarsan israil sazanı gelir.
saolasın yavuz abi cuma akşamı gitmeyi düşünüyorum c.tesi sabahı döneceğim sen nerelere avlanmaya gidiyorsun yavuz abi
yayın mı sazanmı xD bende burdayım yayınlar rüyamda cıkmıyolar xD 3 hafda önce samlardan cekdık ^^ 2 kg sıpa sayılır yayıncık.. Daha ölmeye hazır bekleyen bı dede *** 12 13 kg yaklasık cekdı baraketa ile oranın yerlısı satıyodu zaten ama samlar bıldıgınız tırı vırı yuvası olmus nereye atsan takılıyo nekadar ipsiz varsa orda taya kadını denemısdık 1 ayı gecdı gıdelı cok güzel turna var sabaha karsı ama malesef sadece tekne ve bot la cıkanlar alabildi
Selam Halil Google earth diye adlandırılan harita programını indir arama bölümüne terkos yaz bulacaktır hatta gitmek istediğin yerden gideceğin yere kadar yolları gösterir senin için yararlı olacağına eminim
verdiğin bilgi saolasın baya açıklayıcı oldu tarif etmek daha kolaydır diye düşünmüştüm ama genede saolasın
arkadaşlar terkosda otobüsle gidilebilecek yerler varmı yoksa aracla mı gitmek lazım aracım yok sazlıbosna veya sazlıdere barajı (ben çocukluğumdan beri şamlar barajı diye biliyorum) gitmekten sıkıldım biraz değişkilk olsun
Halil yardım etmek isterdim ama yazacaklarıma; "o kadarını biz de biliyoruz" manasına gelecek cevap gelmesinden korkarım. Ertan ağabeyinin başına gelen gibi...
eyvallah usta bende dalga geçilmesinden korkarım "interneti kullanıp da yol bulamayan insan mı olur" manasına gelecek şekilde herneyse bilmemek değil öğrenmemek ayıp demişler verdiğin cevap için teşekkürler