şamlar köyünde bildimiz sazlı bosna barajının yukarsında bulunan mimar sinanın yaptığı eski bent hakkında bilgisi olan varmı acaba bu bent çok güzel bir yer fakat balık varmıdır yokmudur bilgim yok olta atmadım gezdiğim gün olta atanda kimse yoktu fakat küçük balıkların sürekli atladıklarını gördüm koyunları otlatan bir çabana balık olup olmadığını sordum çoban balık olmadını söyledi gelenlerinde tutamadını bu doğrumudur acaba burası hakkında bilgi sahibi olan varmıdır bentin görüntüsü ve çevresi mükemmel fakat su pek temiz deil
Yıllar öncesine döndürdü beni gölün bu güzel görüntüleri. 10 yıldan fazla oluyor, oraya sıkça gider kızılkanat yakalardık, su yılanları arasında yüzerdik. Şu sıralar ne durumda bilemiyorum ama balıktan çok su yılanı olduğuna eminim.
doğru olabilir su çok kirli ama küçük balıklar sürekli oynuyor eskiden ne tür balıklar çıkardı acaba burada sadece kızıl kanatmı vardı
Kızılkanat ve Çapak adlı balıklardan bolca çıkıyordu. Turna ve sazan alanlarda vardı ama bentten uzak en sakin ve sessiz noktalarda atış yaparlardı.
hüseyin bey bilgi için tesekkürler böylesine güzel bir gölümüzü korumasız bırakmaları 10 senede bitmesine neden olmus anlasılan harika bir ortam var orada ormanın içinde sesziz ve sakin balık tutmak olmasada mutlaka mangaldı çilingir sofrasıydı v.s seyler için mutlaka gitmek gerek bence
Şamlar köyünün google maps'ten resmini yüklüyorum iki yıl öncesine ait olmalı göl kurumuş o zaman.[/URL][/IMG]
Göl 10 sene içinde değilde iki sene önceki kuraklıkta sular azalınca çuvallarla toplanan balık katliamı ile bitti. Tabi ki gölün içerisinde hala mevcut pet şişelere bağlı yüzlerce (abartmıyorum eski ve yeni barajların toplamı) ağ ile 10larca yıldır yapılan katliamda vardı.
suanki durumu hakkında bildikleriniz nedir gölün benti sazlı bosnadan bağımsız deilmi neden su kurudu
Biz burda yıllarca kızılkanat yakaladık. Baraj inşaatından sonra arabayla gitmek iyice güçleşti. Tafsiye edeceğim bir avlak değil.
Mimar sinan yapıtı mağlova kemerinin dibinde yeterince balık var üstadım, 10 kg lık rekor balıgımızı da buradan aldık 9 sene önce ha durum değişmişmidir şimdilerde pek fikrim yok, cok uzun zaman oldu gitmeyeli ama şunu söyleyebilirim. Geçen yıl kuraklık zamanı sular çekildiğinde, göl tabanını epey temizlediler daha iyi balık yapıyor bile olabilir denemek lazım. Saygılar
Eski şamlar bendinide alibeyköy barajının üstündeki malova kemerinide mimar sinan yapmıştır sanırsam arkadaşa bu durum çağrışım yaptı