Bu taran ve japon dediğiniz balıklar nedir acaba? Taran dediğiniz tahta balığı sanırım ama emin değilim. Japon dediğinizin ise ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Bir de rica edeceğim, konuları açarken böyle fotoğraf koyup bırakmayalım. Bunu tüm arkadaşlarımızdan rica ediyorum. Siz bu balığı ne ile avladınız? Ne zaman avladınız? Hava şartları nasıldı? Suyun durumu nasıldı? Hangi yemi kullandınız? v.s. v.s. v.s. Bu tip bilgileri de eklerseniz seviniriz. Keza bu şekilde, içinde sadece fotoğraf olan yavan bir başlık oluyor. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler. Rast gelsin...
Valla bende tatlı su levreği diye düşündüm, ama Namık abide öyle deyince tamamdır artık. Sinop'tan sonra Samsun'a geçmek şart artık.
Namık daha iyi bilir ama taran denen balık yenmiyecek kadar kılçığı olan bir balıktır ,tutması çok kolaydır,ekmek tak,solucan tak istersen zeytin tak yakalanır ama yenmez.Ben yakalayınca salarım. Diğeri de Namığın dediği gibi tatlısu levreği,genelde büyük boyları pek yoktur ve oralarda japon balığı derler,galiba o barajda japonlar ürettikleri için öyle diyorlar.
Ben Namık beyin yayına çapak deriz dediği bölümü anlıyamadım.Yayın yazmamış zaten resimleri koyan arkadaş.Taran yazmış.Yayın her yerde yayındır.Çapak da gerçekten kılçıktan ve lezzetsizlikten yenmez...
Yayın balığı kadar belki hiçbir balığın değişik ismi yoktur., Konu dışı biraz ama benim yayına dair bildiğim isimleri sayıyım.: Mesela Tokat bölgesi(şu anda oturduğum yer)yayın balığına ''Yılanus'' der. belkide büyük bir yılana benzediği için Amasyalılar ''Ilganus ''der, Samsunlular ''Çapak''der, Kimi yerde ''karabalık'',kimi bölgede ''et balığı'',kimi yörede de ''bıyıklı'' derler. Bu benim bildiklerim., Ama ismi ne olursa olsun ortada bir gerçek var,yayın balığı hem tutması hemde yemesi zevkli bir balıktır., Her ne kadar oltayla tutmak nasip olmadıysa bir türlü ama,zamanın behrinde Yeşilırmaktan yaklaşık 8-10 kiloluğunu(yaklaşık boyu 1.50 vardı,tartmadım sadece tahmini söylüyorum) yakalamak ve akşamında yeme şerefine nail oldum. Çok pisboğaz bir balık olduğundan,benim nacizane tavsiyem 3-4 kiloluklarından büyüğünü yakalarsanız yemeyin,daha büyüklerinin neler yediğini tahmin etmek o kadar da zor olmasa gerek....