Merhaba arkadaşlar. Forumunuzu birkaç gündür hevesle takip ediyorum. Amatörler için yazılan tüm konuları tek tek okudum ve çok bilgilendirici oldu. İlk balığımı geçen ay Bafra'da tuttum. Haftaya da Altınoluk'a gideceğim. Bafra'da işi bilen birkaç abimizle beraberdim ve büyük bir baraj gölünde tutuk. Malesef 5 kişi üç günde 8-9 balık anca tutabildik Orada şamandıralı kamış olta kullandık ve gece görebilmek için şamandıraların üstüne kendiliğinden yanan fosforlu çubuk takıldı. Oltalara tek kanca bağlıydı, yem olarak da mısır kullandık. Göle bol bol yemleme yapıldı. Suda eriyen yemler oluyormuş, onlardan atıldı ve epeyce de hamur serpildi. Şimdi siz üstadlara sormak istediğim birkaç şey olacak. - Bafra'daki arkadaşlar neden çok kanca takmadı da tek kanca kullandı? Çok kanca olsa daha iyi olmaz mıydı? - Kamış olta yerine makarayla fırlatılıp bir çubuğa bağlansaydı ve üstüne zil takılsaydı oltayı elimizde tutma zahmetinden kurtulmaz mıydık? - Kıyıdan deniz balıkçılığında da yemleme gerekiyor mu, gerekiyorsa neyle yapılmalı? - Bu arkadaşların kullandığı yöntem Altınoluk'ta yöreye uygun yemler ve kancalarla işime yarar mı? - Forumdaki şeytan oltası ile Altınoluk'ta iskeleden şansımı deneyebilir miyim? Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Bafra'nın fotoğraflarını da alta ekliyorum, bakmak isteyenler olabilir.
Afiyet şeker olsun. ilk tebrikte benden olsun. Daha bereketli avlarınızı bekliyoruz. Fotolar ve manzara harika.
Bafrada biz makinalı takım kullanıyoruz. Aslında göl kamışı kullanan çok fazla olmuyor. Aynı şamandıralı takımı makinalı kamışla yani. Zateb bu mevsimde alabalık daha serin suları sevdiği için uzak ve derinde. Uzun bir bedenle şamandıralı yine avlanabilirsiniz. Sargan topu ile de yapabilirsiniz demek istediğimi. Bizim denemelerimizde tek kanca her zaman çok kancadan daha fazla verimli olmuştur. Zaten balık varsa yemin affı olmaz.
ilk avinizda tebrikler,kamislarin ucunu demir bir borudan yapilan cok basit bir duzenege sokarak elinizde tutmaktan kurtulabilirsiniz,duzenek:2-3 karis uzunludunda yere kolay saplanacak ince demir,bu demiri yine 3-4 karis uzunlugunda kamisin sapinin girebilecgi buyuklukte boru,demiri boruya kaynatacaksiniz,bu kadar,baliga gittiginizde bu boruyu yere cakip kamisinizi takabilirsiniz.