Samsun - Yakakent'in Yakışıklıları [17/06/2012

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kurbagaprens tarafından paylaşıldı.

1. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Av Ekibi: Ergin DEMİROĞLU, Ahmetcem, Tekin Yunus, Enes
    Av Mevkii: Yakakent
    Av Ekipmanı: Bilumum Sahte balık, 3'lü şamandralı ve dip takımları
    Hedef Av: Sabahın ilk saatlerinde Levrek, İlerleyen saatlerce Ispara, Karagöz...

Sevgili Dostlar;
    Hafta içi aklımdan çıkmayan botla yakakent veya kurupelit planınımızda maalesef ki havanın kabarık olması nedeniyle kıyıdan ava geçiş yaptı. Dolayısı ile 2 dostumuzu daha ava dahil ettik. 2:30'da Sözleşerek harekete geçtik fakat yine de istediğimiz kadar erken varamadık. İlk avlağımıza varır varmaz sahte balıklar havada uçuşuyordu. Deniz tam da levrek havasındaydı fakat yakşalık 2 saat atıp çektiğimiz sahtelerimize denk gelen pek olmadı. 15-16cm gelebilecek bir levrek yavrusu boyundaki sahteyle ziyaretimize gelse de öpüp koklayıp "Hey serin ol ufaklıkk, daha büyümen lazım" diyerek suya iade ettik. Bulunduğumuz avlakta fazla kalma niyetinde değildik. Ve yakakent liman içindeki burna giderek yemli oltalarımız çalıştıracaktık. Vakit kaybetmeden kayalıklarda yerimizi aldık. Üst üste 2 vuruşla 2 balığı alıkoymuştum. Biri karagöz diğeri ısparaydı. İlk izlenimlere göre keyifli günümüzün daha da keyifleneceğinin işaretçisiydi bu vuruşlar. Sonra teker teker olatalarımızı ziyaret etmeye devam ediyorlardı. Gün içinde Levrek, Ispara, İskorpit, Karagöz, Kefal, Lapin, İstavrit ve Kayabalığı çeşidi yaparak renkli bir ava imza atmış olduk. İdare edebilecek kadar balığı aldığımızda hava sıcaklığının öğle saatlerinde tavan yapması birazda avımızı sonlandırmaya zorlamıştı. Hem Babalar günüydü ve ekipte 2 aile babası vardı. Bu münasebetle de tüm Dostlarımızın Babalar Günü kutlu olsun diyorum. 12:00 gibi avımızı sonlandırıp Samsun'a doğru yola çıktık. Geride hala vuruşa devam eden balıklar ve gülümseme dolu bir avı bırakmış olduk.

Fotoğraflar.

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrik ederim, gayet güzel çeşitli balıklar yakalanan bir av olmuş.
    Devamını dilerim...

Bazı balıkları tanıyamadım. Ben yanlış biliyorum belki de.
    Çizgili olan balık, ne balığı? Ben sargoz diye biliyorum.
    Son fotografta olan iki balık konusunda da şüpheye düştüm. Kafa yapıları biraz farklı. Yazabilirseniz sevinirim...

Devamına rastgelsin...
    İspendek çok küçükmüş gerçekten, saldığınız için kutlarım. :)

3. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Teşekkür ederim.
    Son fotoğrafta sol elimdeki balık karagöz. Sanırım çizgili olarak sorduğunuz da o. Sağ elimdeki Ispara. Ama bayağı yaşlanmış bir ısparaydı. Lekelerin sebebini anlayamadım ama ilerlemiş yaşından olsa gerek. Normalde karadenizde karagözü bulmak zordur. Ispara da eskisi kadar çıkmıyor maalesef.

İspendek küçük ama kendi boyunda sahteye atladı yaramaz. O boyda bir balığı alıkoyanın vicdanıda karakteri de çok fazla zayıflamış demektir. Biz burada Samsun'da platform üyelerimiz ile birlikte boy ölçülerine mümkün olduğunca riayet etmeye çalışıyoruz. Sağolun teşekkürler.

4. nertetiker

nertetiker ÖNER

Favori Kamış:
    REMIXON STORM SURF KAMIŞ 100-275G 420CM
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 makine
    En İyi Avı:
    AVIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ :)
    samsun askerliğimi yaptığım yerdir denize karşı çok nöbet tututm ama bi olta sallamak nasip olmadı içimde uktedir. çok keyifli ve çeşidi bol bi av olmuş tebrikler.

5. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    gün ışığında çok güzel balıklar almışsınız. burda gün ışığında malesef balık alamıyoruz. hasret kaldım gün ışığında balık yakalamaya. Keyifli vede bereketli avlar dilerim

6. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Çok teşekkürler.
    Samsun denizi ve tatlısuları açısından balıkçığı ile gerçekten çok değerli bir bölge. Fakat tüm Türkiye de olduğu gibi buralarda da ticari avcılık konusunda yasal boşlukları çok iyi değerlendiriyorlar. Umarım tamamen bitmeden gerekli önlemler alınır.

Tahmin ediyorum sizin bölgenin bize göre çok daha sıcak olması balığın gündüz saatlerinde meralanmamasından kaynaklanıyordur. Yılda 10-15 gün Ege'de av yapıyorum. Orada balığın yolunu derinliğin fazla olduğu yerlerde ancak bulabiliyoruz. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Dahası size rastgelsin.

7. Elvis

Elvis Suat

Tebirk ederim,güzel bir av olmuş.Görebildiğim kadarıyla at-çek yaptığınız yerlerde su derinliği 2-3 m.nin üzerinde gibi gözüküyor.Bu derinlik ve fazlasında rapala ile levrek alabiliyor musunuz?Saygılar...

8. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Özellikle bu yıl bulunduğumuz bölgeden at-çek ile çok iyi levrek avları yapıldı. Yakın çevremizden iyi bildiğimiz avları takip ediyoruz ama maalesef Samsun Merkeze 90 km'lik bir avlak olduğu için sıkça ziyaret edemiyoruz. Ayrıca amatörden sonra maalesef ki çok fazla ağla sardılar onunda av kalitesinin düşüşündee etkisi çok fazla. Yani derinlik atçek avını pek etkilemiyor. Saygı bizden. Rastgelsin.

9. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    Tüm katılan arkadaşları tebrik ediyorum çok keyifli fotoğraflar..

10. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Tebrikler,
    Keyifli ve bereketli bir av olmuş.
    Ayrıca ispendek için de duyarlılığınız için teşekkür ederim.
    Her daim bereketli avlar dilerim.
    Rast gele...

11. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Tebrikler, keyifli avınız herkesin yüzündeki gülümsemeden belli oluyor. :) Güzel balıklar almışsınız devamını dilerim...

12. cold_sea

cold_sea Caner

En İyi Avı:
    1,100 gr Mırmır
    Ergin abi gerçekten muhteşem bir av olmuş.Sakin ve müthiş bir ortam.Balıklarda çok güzel.Bereketli avlar dilerim :)

13. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Çok teşekkür ederim. Daha iyileri sizin olsun.

İyi dilekleriniz için teşekkürler.
    İspendeği bıraktığımız için edilen teşekkürlere hiç gerek yok. Zaten herkesin yapması zorunlu olan birşeye teşekküre hiç gerek yok. Daha iyi avlar sizin olsun.

Hepimiz çok keyifliydik. Zaten balık olmasa da esprilerimiz havada uçuşurken aksi düşünülemezdi. Teşekkür eder rastgelsin dilerim.

Çok teşekkürler. Daha iyileri seninle olsun. Rastgelsin.

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrikler Ergin. avlak müthis yanliz. tam levrek avlagi

15. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Tebrik ederim Ergin,

Isparilerle, sivri burun karagozlerle, salinan kucuk levrekle gayet renkli, muhabetli av olmus.

Sevgiyle, saygiyla, saglicakla kaliniz.

Dahasina rast gelsin.

16. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Çok teşekkürler Roy. Avlağımız bu yıl gerçekten iyi balıklar hediye etti. Fakat ben pek denk gelemedim. Artık suda bol da yavru (gümüş, hamsi, istavrit, ıspara, izmarit vs.) var sahte balığa pek itibar etmez oldu. Belki bu sezon 1 kez daha ziyaret edebilirim. Sağlıcakla...

17. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrik ederim Ergin, Karadeniz için oldukça iyi bir çeşit olmuş. Özellikle Sivriburunlar gayet iyi. Gündüz bunlar geliyorsa gece avına gidilse çok daha iyi balıklar alabileceğinizi düşünüyorum. Rastgelsin.

18. simendifer

simendifer Sennur

Samsun ekibinin yüzü gülüyor yine, Allah sizi gülmekten ayırmasın arkadaşlar. :) Çeşidi bol, güzel bir av olmuş tebrik ederim. 2. fotoda kıyıya vuran dalgalar da çok güzelmiş, gözümün önünden bir sürü levrek geçti bir anda. :p Dahasına rast gelsin. :)

19. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Çok teşekkürler Aret. Gece avında Yakakentte hiç bulunmadım ama birkaç rapordan bildiğiim kadarı ile 2-3 kiloluk kötekler mavruşlar var. Dediğin gibi bir akşam ziyaret etmek lazım. Rastgelsin.

Çok teşekkürler. Ekibimiz balıkta ise yüzünü güldürecek o kadar çok şey oluyor ki. O ikinci fotoğraftaki dalgalarda gördüğünüz levrekleri bir de biz görebilsek harika olacakmış. ::thumb: Rastgelsin.