Samsun'a günü birlik gezi.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında oktaygelir tarafından paylaşıldı.

1. oktaygelir

oktaygelir Oktay

Favori Kamış:
    Ron Thomson
    Favori Makine:
    Eurofish
    En İyi Avı:
    Sazan yaklaşık 2 kg
    Değerli balikavi.net üyeleri,
    bu cumartesi günü Samsun'a günü birlik gidip geleceğim. Biraz da boş zamanım olacak.
    Daha önce denizde hiç balık tutmadım.
    Elimde 3 metrelik ve 2.4 metrelik kamışlar var.
    Bu mevsimde nereden ne tutabilirim ve ne gibi malzemelere daha ihtiyacım olur.
    Tavsiyede bulunabileceklere şimdiden teşekkürler.

2. Nautilus61

Nautilus61 ümit

Favori Kamış:
    okuma octana spin , lineaeffe power drive surf
    Favori Makine:
    okuma raw II 55, trio 30s
    En İyi Avı:
    10cm istavrit :-)
    Batı parkta aslan heykellerinin önünden istavrit tutarsin hocam bu tekkekoy ilcesi tarafında göl varmış adını bilmiyorum göl kefali çok varmış orda av yapabilirsin , bafra da kızılırmagin denize döküldüğü yerde herşeyi bulabilirsin çuvalla doldurup gittiğini söyleyen var , ben atakumda denedim bir istavrit tuttum :) , mimar sinan ile atakum belediyesi arasında iskele var oraya da gidebilirsin at çek de yapabilirsin capari de , ama herşeyden önce nasip ,,,rasgele....

3. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Açıkcası istavrit her sene olduğu gibi bir göründü bir kayboldu. Yumurtayı döktükten sonra açığa yöneldi. Yine de çapara dolum yapmasa da tek tek alınabiliyor. Tavsiyem belediye evleri uzun mendirek uç kısmı olur. Aynı zamanda arkadaşın dediği gibi Baruthane aslan heykellerinin arkası. Aynı zamanda burada boru kurdu ve teke ile bırakmalı levrek alma şansınız düşük de olsa var. Aynı yerde ısparaya uygun daha küçük bir kanca tercih ederseniz ıspara ve istavriti de yemli avlayabilirsiniz. Tekkeköy civarında benim bildiğim tatlısu kefali yapan bir gölet yok. Eğer Samail diye bahsedilen yer ise çarşambaya daha yakın aslında. Fakat arkadaş Çorumda yeterince iç su avı yapıyordur zaten. Kızılırmak ağzında olta ile av yapma şansı maalesef çok düşük. Çuvalla doldurduğunu söyleyenlere pek itibar etmeyiniz. Açıkta bir gemi batığı var belki dalan olursa ordan balık çıkarabilir. Fakat belgesel ve inceleme için dalan bir arkadaşım çok meşhur edildiği için orda da balığın tükendiğini ifade ediyor. Mevcut tabloya göre en güzel seçenekler baruthane ve belediye evleri mendireği, merkezden uzaklaşmak istemezsen fuar içi tabir edilen sevgi gölü önünde yemli kefal veya istavrit avı yaparak da zaman geçirebilirsiniz. Seyrek vursa da balıkçısı eksik olmayan bir yerdir.
    Rastgele.

4. BlazenHK

BlazenHK HÜSEYİN

Favori Kamış:
    Okuma Helios 2.40 15-45gr
    Favori Makine:
    RYOBI OASYS 4000
    En İyi Avı:
    Paşa 2,985gr.
    bende gelecek hafta yıllık iznimde tekkeköye ailemin yanına gidicem. takımlarımı da yanımda götürmeyi düşünüyorum. 2 hafta kalıcam artık ne kadar zaman bulabilirsem balığa çıkmayı düşünüyorum. şimdiden atçek yapılabilecek noktaları araştırmaya başladım.( kardeşime de araştırma görevi verdim. önden fizibilite yapsın diye :D)

5. Nautilus61

Nautilus61 ümit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hocam bana da arkadaş dedi o tarafta memurluk yapiyo göl varmış kefal tutuyormuş ben göl kefali olarak inci mecali denilen balığı biliyordum ama değilmiş:) , tavsiyelerin için teşekkürler samsuna döndüğümde bir ara izin alıp deniz kenarlarında sabahlicam inşaAllah....rasgele ...

6. Nautilus61

Nautilus61 ümit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sevgi golü tarafına da isinamadim gitti yaa geçenlerde adamin biri tuttu çok kalabalık oluyo gece zaten giden yok sıkıntılı yerler ya sakin sessiz elit bir mekan arıyorum

7. oktaygelir

oktaygelir Oktay

Favori Kamış:
    Ron Thomson
    Favori Makine:
    Eurofish
    En İyi Avı:
    Sazan yaklaşık 2 kg
    sanırım seçenekler arasında baruthane ve belediye evleri mendireği daha kuvvetli
    peki ne gibi ekstra malzeme almalıyım?
    dediğim gibi elimde deniz için iğne vs gibi pek bişey yok
    Çorum'da genelde sazan ve sudak avladığımız için onlara göre malzemem var

8. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Çapara ile avlanacaksanız, çapara ve kurşun alıcaksınız.
    Yemli avlanıcaksanız da 3'lü dip oltası yapacaksınız. 6-7 numara kısa pala bir iğne ve yine dip için kurşun almanız gerekiyor. Avlanacağınız bölgeler kırma kaya olduğundan takılma riski çok fazla o yüzden bol yedek bulundurmanızı da tavsiye ederim. Veya stoperli sistem şamandra da bağlayarak, şamandranızı mümkün olan en dibe çekip o şekilde avlanmanız doğru olacaktır.

9. oktaygelir

oktaygelir Oktay

Favori Kamış:
    Ron Thomson
    Favori Makine:
    Eurofish
    En İyi Avı:
    Sazan yaklaşık 2 kg
    gideceğim yer sevgi gölüne yakın sanırım sevgi gölünün civarını deniycem
    gündüz vakti oralarda ne tutulabilir.

10. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Sevgi gölü ile 2 avlağın alakası yok. Sevgi gölü fuar içinde.
    Google Earth'den işaretleyip yolluyorum. Sen daha yakınlaştırıp bakarsın ayrıntılara.

11. oktaygelir

oktaygelir Oktay

Favori Kamış:
    Ron Thomson
    Favori Makine:
    Eurofish
    En İyi Avı:
    Sazan yaklaşık 2 kg
    Ergin bey yakın ilginiz için çok teşekkür ederim.
    Yukardaki cümleyi benim hatalı kurmamdan dolayı yanlış anlama oldu sanırım.
    İlk gitmeyi planladığım, sizin tavsiyeniz olan baruthane ve belediye evleri mendireği bölgesinden vazgeçip Sevgi gölü civarında şansımı denemeye karar vermiştim. Ama ifadeyi eksik kurmuşum. :)
    19 mayıs lisesi civarında işim var, ben de pek fazla uzaklaşmak istemedim. O yüzden Sevgi Gölü çok yakın geldi bana. Bu arada Samsun içini hiç bilmiyorum tamamen navigasyon cihazı ve google earth yardımıyla yapacaz bi şeyler.
    Tekrar teşekkürler.