Samsun'da 25 ton kefal yakalandı.

Konu, 'Genel Konular' kısmında Candy_Man tarafından paylaşıldı.

1. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

2. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    fotoğraf liman içinde çekilmiş. belediye evleri balıkçı barınağı olarak geçen ufak liman. umarım bu av liman içinde gerçekleştirilmemiştir.

3. bigbobo

bigbobo Onur ÇAM

Favori Kamış:
    Silstar
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Orfoz 17 kilo - Sinarit 8 kilo
    Olabilir ve bunlardan herşey beklenir. Denizleri babalarının tarlası zanneden bu geleceği görmezler oldukça bize rahat yok. Tarlası olsa adamın eker biçer bunlarda hep biçmek var ekmek yok.

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    liman içine cesaret edemez yasaktır..

5. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    HABERDEN ALINTI: Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sedat Gönener, gırgır ile 25 ton balık yakalamanın normal olduğunu belirtti. Yrd. Doç. Dr. Gönener, "Bu mümkün. Bir gırgır teknesi bir ağda 35- 40 ton hamsi avlıyor. Yılda da birkaç kez böyle bol kefal yakalanır. Bu aylar kefalin mevsimidir. Sürü halinde gezer. 8- 10 derecelik su sıcaklığı, kefalin sürü halinde gezmesi için yeterli bir sıcaklıktır. Balıkçı teknesindekiler şanslı günündeymiş" diye konuştu.

============================================================-

Hoca, "bir girgir teknesiyle bir seferde 35-40 ton balik yakalamanin teknik olarak mumkun oldugunu" soylemis. Yani buyuk girgir teknelerinin kapasitesinin bu kadar cok balik avlamaya musait oldugunu aciklamis. Aslinda bir seferde bu kadar cok balik avlamanin normal, kabul edilebilir oldugunu soylememis!!! :rolleyes:

Acgozlu balikcilarin yonlendirmesiyle, kimsenin gunahini almayalim ama hatta belki de kucuk ikramlari sayesinde ;), uyanik gazeteciler ise hocanin lafini "bir teknenin bir seferde 25 ton balik avlamasi normaldir, cok degildir, tepki gosterilecek birsey degildir" gibisinden islerine geldikleri gibi yorumlayarak vatandasin onune haber diye cikartmislar. :mad:

Yerlerde surunmekte olan cevre bilincimiz bir tarafa, malesef bizim memleketteki habercilik anlayisi ve kalitesi de bu iste. Yedigi ekmege saygisi olmayan sozde gazeteciler, bindigi dali kesen balikcilar, gozu ranttan baska birsey gormeyen yoneticiler. :( Boyle bir haberi okuyan vatandas demez mi "demek ki denizde balik bol, baliklarin nesli tukeniyor diyorlar ama demek ki dogru degil, memleketin denizinde de karasinda da hersey gulluk gulistanlik" :eek:

Bir de hoca "bu aylarda hava 8-10 derece oldugunda kefal suruleri biraraya toplanir" demis. Yani denizde normalde birbirinden ayri binlerce buyuk suru varken, bunlar sudaki sicaklik degisimine bagli olarak biraraya gelip boyle dev suruler olusturuyorlar. Girgircilar da sonarla, balik bulucuyla tespit edip tek seferde koca denizin baligini tek noktadan toplayiveriyorlar. Yani normal sezonda belki 30, belki 50 girgir teknesinin denize ve baliga yapacagi tahribati tek seferde yapiyorlar. Balik boyle tukenmez de ne olur...

Girgir teknelerine teknik ekipman sinirlamasi ve av miktar limiti getirilmedikce denizde balik kalmasi mumkun degil.

Resimdeki 25 ton kefalin her biri 20-25 cm ya var ya yok. O da ayri mesele.

banghead

6. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Siz de burda 2 balık 2 cm küçük geldi diye yiyin birbirinizi. Kefali açık denizde bulabileceğine pek ihtimal vermiyorum. Taşıyıp Liman içinde sudan çıkaracak hali de yok. Bir Samsun'lu olarak "Yine mi ofsayt be hakim bey" diyorum başka bişe demiyorum.

7. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    bu gözler neler neler gördü.:( :(

8. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Balıgın toplandıgı yer kıyıya çok yakın ,, 18 m derinlik olacagını sanmıyorum ..

9. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Katliama bak, bu işin bir kanuni sınırı yok mu yahu, eğer bu miktar kanuna uygunsa yuh olsun yetkililere. Bu hırslı balıkçılar ahlak ve vicdan sınırını epey aşmış. Samsunda 5 sene kefal görünmez artık.

10. turna

turna

Bu balıklar açıktan alınmış olsa balıklar tekneye içine içikilir ve kasalanır, hiç bir balıkcı ağını sürüklüyerek limana getirmez, bu resim resmen liman işi av, kimse itiraz edemez, adamlar liman işi avlanmışlar, her şey açık.

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Girgir vinçlerinin de bir kaldirma limiti vardir heralde 25ton ciddi bir agirlik. Sürüyerek getirmesi abes degil fakat kefallerin bu kadar büyük sürüler olusturdugunu bilmiyordum. 25 ton balik liman içinde dolanmaz heralde

12. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Liman değilde Karadeniz kıyılarında dalgakıranlardan birinin çok yakınında olsa gerek.

13. kerempek

kerempek kerem

Az önce bir arkadaşın raporunu okudum. 4 tane 30 cm'lik levrek tutmuş... Ayda yılda bir balığa gidiyormuş. Onu bile eleştirenler olmuş.

Bu tekne ise 25 ton kefal tutuyor. Kimbilir o kefallerle kaç tane yunus balığı ve levrek beslenecekti. Kefali yiyen kaç tane balık var bilen arkadaşlar bir zahmet saysınlar.

Yazık günah... sadece kefal için değil. Onunla beslenen binlerce balık için de.

14. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Samsunlu olarak yazıklar olsun diyebiliyorum.
    Şimdi bu kadar kefali yakalayınca zenginde olmuşlardır ,o para da hiç bitmez.
    Allah bunları bildiği gibi yapsın...

15. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    seni bilmem kardeş,benim takıldığım yerde cesaret edemezler,bastırırım cezayı:)
    çara çakala yedirmem sığınak bölgelerini:) 3 kez ağ atanları yakalattım,2kez zıpkınla dalanları yakalattım 1buçuk yıl içinde:)

şikayet edeceksin bu tür yerlerde ağ atanı..:)

cıngar çıkarırım bu tür durumlarda;)

16. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Kadir burada çok kez ihbar etmemize rağmen gelen giden olmadı.
    Hatta birkez arkadaş arıyor ihbar yapıyor,ona koordinatları verde öyle gelelim dediler.
    Tamam dedi,yeri tam ve net şekilde belirtti bulamazsanın numaram ekranda çıkıyor arayın dedi ama maalesef gelen giden yok.

Yine böyle bir katliamı da geçmiş yıllarda liman içinde yapmışlardı,yakalandılar.
    Ama görenlerin anlattıklarına göre yakalanan balıkçılar kefal kasalarını yetkililere teslim ettikten sonra kapıya kadar güle oynaya uğurlanmışlar.

Sahipsiz bir memlekette yaşıyorum çok yazık....:mad: :mad:

17. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Liman olduğunu bildiren fixahmet kardeşimiz de birçok Samsunlu gibi adı gibi biliyor orayı. Fotoğraftaki yer Belediye Evleri Balıkçı Barınağı'dır.

18. TheHawk

TheHawk Yasin

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    Yeniyim ama okuma ve alba meşhur :)
    En İyi Avı:
    2 kg fazla istavrit,3 kg fazla mezgit
    Ömürlerinde belkide hiç olmayacak balık yapmışlar cins bakımından ama bu kadar balık ve liman yanı bunda iş var da dedirtiyor yani.Hayır bizde liman,kıyı yanında avlanıyoruz bu kadar görmedik :D
    Bu arada Mufi (Sevdiğim için diyorum yanlış anlama :) ) abi konuşmanı izledim Cem kaptan'ın programında.Hakikatli konuştun tebrik ve teşekkür ediyorum abicim.

19. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    hadiseyi video kayıt altına alıyorum de:) en başında telefona çıkan kişinin adını rütbesini sor,mikrofunuda telefona yaklaştırki kişinin adı net çıksın.:)

işini yapmıyormu ver üstleri yetmedi ver internet haber sitelerine:)

20. TheHawk

TheHawk Yasin

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    Yeniyim ama okuma ve alba meşhur :)
    En İyi Avı:
    2 kg fazla istavrit,3 kg fazla mezgit
    İyi fikir ama ona da bakan olmaz be hocam.Göze batan yerlerde ancak hemen işlem yapılır diyebilirim :)