Samsun'da İstavrit Show Var [21/08/2011]

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kurbagaprens tarafından paylaşıldı.

1. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Av Ekibi: Tekin Yunus, Ergin Demiroğlu
    Av Saati: 05:30 - 11:00
    Hedef Av: Palamut-İstavrit
    Sonuç: Limitleri biraz aşmış olabiriz

Tekin Abi Akşamdan arayıp merada istavrit var deniz biraz kabarık ama çıkarız dediğinde yeterince heyecan yapmıştık. Bu sene istavrit yüzümüze gülmemişti ve 7-8 aydır denize balığa çıkamamışdım.

Maalesef teknenin pervanesi hafta içinde kırılınca yedek pervanenin bize hız yaptırmaması hedef Palamutu bulamamıza sebep oldu. Her ne kadar palamuta çapari saldıysak da kurşunun dibe gitmesi sonucu denemelerimiz kısa sürdü. Tır tır gittiğimiz açıkda çaparilerimizi çalıştırmaya başladık. Aslında güzel balık alıyorduk. Ben Palamut denk gelir umuduyla büyük kancalı bir takımla çalışıyordum Tekin abi 3 senelik çaparisini konuşturuyordu. Derken ben de tekin abinin el emeği göz nuru o harika yeşil çaparasını taktığımda Show başlamıştı. En az çektiğimiz 5-6 taneydi. Gelen balıkları kovaya atmaktan takımın dolmasını adete istemez oluyordum. Hiç bir atışımız boş dönmedi desem yeridir. Tekin Abi yine usta bir avcı olduğunu yaptığı takımlarla kanıtlamıştı. Su biraz karışınca biz 11 gibi denizden ayrıldık. Kenara çekip eski pervaneyi çıkarttık ve yeni aldığı ama sabah takmak için uğraşmadığımız pervaneyi takmaya çalıştık. Zor oldu ama sonunda harika bir iş çıkarmıştık. Deneme için suya attığımızda resmen kafa kaldırarak gittiğini hüzünle seyrettim. Keşke sabah taksaydık radar maharetiyle Palamutu bulmuştuk çünkü. Yüksek ihtimalle de palamutu almış olacaktık. Sağlık Olsun yine çıkarız inş.

Fotoğfarlar.

2. eserli83

eserli83 Eser Yazıcı

Favori Kamış:
    shimano speedcast 4 30 200 gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 5500 XSA
    Tebrikler güzel bir istavrit avı olmuş irilikleride gayet iyi afiyet olsun:)

3. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Güzel bir av. Limit konusuna değinmeniz güzel olmuş, bence büyük tknelerin yaptıklarının yanında lafı bile olmaz. Afiyet olsun.

4. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Çok teşekkür ederim. Konu istavrit ve mera silme balık dolu olunca tutamadık kendimizi. İnanın işlerim dolayısı ile en iyi zamanda ayda 2 kez balığa gidebiliyorum. Ve uzun zamandan sonra istavriti görünce dayanamadım. Ama kesinlikle küçükleri suya saldım. Belki yutmuş olsa da kancaları benim değil denizin nasibi olsun diye.

5. 3182

3182

Güzel bir av olmuş. Palamut için kısmet den ötesi olmaz diyeceğim. Sabah pervaneyi taksanız belki başka bir şey çıkacaktı hiç balığa çıkamayacaktınız kimse bilemez. Bir dahaki sefere palamut da limitleri geçmeniz dileğiyle.

Rastgelsin.

6. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Kısmet işte. Teşekkür ederim.