Samsunumuzun Govitleri

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında KARAYEL55 tarafından paylaşıldı.

1. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TRB 65 -Ryobi ECUSIMA 6000Vi-Ryobi ECUSIMA 8000Vi-BANAX SX 3000-BANAX SX 4000
    En İyi Avı:
    5,700Kg Alabalık-11 Kg Sazan
    Hafta sonu arkadaşlarla kafa dağıtalım dedik.Tavuk göğüslerini aldık açıldık Karadenizin masmavi sularına.Kısmetimizde varmış çok güzel govitler aldık.Çift çift geldiler olatalarımıza.Herkese rastgele.

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Ben de govit nedir diyordum, yöresel bir isim olduğunu tahmin etmiştim, kayabalığıymış. Avınız için tebrik ederim.

Böylece eskiden tekne balıkçılığı yaptığımız günleri hatırladım. Kumluk alana attığımız paraketelere kalkan, dere pisisi, kırlangıç gibi balıkların yanında en çok da bu iri kayabalıkları gelirdi. Bunların bembeyaz eti vardır, haşlaması, buğulaması, salatası, tavası hatta ızgarası gayet güzel olur, avı da hem kolay hem zevklidir. Tavuk yerine istavrit fileto kullanırsanız kaya balığının yanında daha güzel balıklar da alabileceğinizi düşünüyorum.

3. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TRB 65 -Ryobi ECUSIMA 6000Vi-Ryobi ECUSIMA 8000Vi-BANAX SX 3000-BANAX SX 4000
    En İyi Avı:
    Buralarda genelde govit diyoruz ama evet bilinen ismi kayabalığı.Çok lezzetlidirler.Genelde Tavuk göğsü ve hamsi kullanıyoruz.çok verimli avı oluyor.Çok teşekkürler

4. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    kayabalıklarını biz eskaza tuttuğumuzda geri salıyoruz. Eti yenmez diye :)

5. ersyn_k

ersyn_k Ersin

Favori Kamış:
    D.A.M Steelpower Telesurf 3,90
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV55b
    En İyi Avı:
    comming soon..
    hakkatten beni deli eden balıklar bunlar millet karagöz çekiyor bana bunlar geliyor :D
    yendiğini bilmiyordum, tebrikler..

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Bu yaşıma kadar hiç yemedim..tadını bilmem.. :)

7. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    tadı karagözden ve ispariden iyi olduğunu söyliyebilirim

8. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Bunlar yassıkafa kayabalığı.

9. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abicim yemeni tavsiye ederim.inan yedikten sonra çok şaşıracakcın.favori balıgım oldu artık benim kayabalıgı

10. kengin

kengin kengin

bunlar sizin düşündüğünüz ve bildiğiniz sümüklü kaya balığı değil.
    birçok yerde kumkayası deniyor.yakup hocanın anlatımı doğrudur.
    mükemmel beyaz bir eti vardır.tulum çıkartıp,flato yapınca,mısır unuyla harika kızartması olur.tadını değme balıklara değişmezsiniz.
    tebrik ederim.güzel av yapmışsınız.

11. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Öncelikle tebrikler avınız bereketli olmuş.

İskorpiti avuçlarım ama bunlara dokunurken iğreti oluyorum. Bir de antenli ve yandan basık yassı olanları var ki düşman başına :D

12. 41p3r

41p3r Alper DEĞİRMENCİ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm,REMIXON STRONG TELESURF KAMIŞ 200G 420CM
    Favori Makine:
    RYOBI KOBE 2500 MAKİNE,Spro Super Long Cast LCS 555
    En İyi Avı:
    Somon, 2 Kg
    Öncelikle tebrik ederim hemşerim. Ara sıra kıyıdan kefal avlarken buna benzer iri sayılabilecek balıklar alıyorduk kıyıya ancak yanımdakiler sümüklü bu sal gitsin diyordu ve salıyorduk. Bu balıklar kıyıdan da geliyor mu ve aümüklü denilen balıktan nasıl ayırt edebiliriz.

13. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler.Evet yazdığınız gibi yapılırsa gerçekten harika kızartması olur.İdda ediyorum çoğu balıktanda lezzetlidir.

14. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Genelde kayıkla denize açıldığım için kıyıdan hiç denemedim,yanlız baruthanenin uzun burununun arkasından alan arkdaşlarım oldu.Tavuk göğsüyle, makineyle ilerden aldıkları için sümüklü genelde gelmez.

15. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Levent kardeşim sizleri çok memnun eden bu avınızı, tuttuğunuz balıkların tadını ve lezzetini tavasının çok güzel olduğunu anlattığınız için bizlerle bu avınızı paylaştığınız için sizlere tebrikler ve çok teşekkürler, bizim Kuzey Ege de büyük haniler, hannoslar var ben de aynı sizler gibi bu balıkları özel olarak tutmaya gidiyorum, balık olmadığı zamanlar irilerini tutup tulum çıkartıyorum içersini temizliyoruz ve zeytinyağında kızartıyorum, şaka değil gerçek bir şey söylemek istiyorum en sevdiğim balıkların içersinde geliyor çok değişik bir lezzetli balıklar, sizlere de afiyet olsun,:) Samsun'a selamlar sevgiler hoşçakalın.:)

16. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Orhan abi bu avdan sonra barınakta pişirdik balıkları.Avından ziyade balık yemeyi çok seven bir abimiz geldi yanımıza balıkları pişirirken.Balıkların tipini görünce yanaşmadı yanımıza.Bunlar yenirmi dedi.Pişirdikten sonra zorla birkaçtane verdik.Yedikten sonra valla bize bırakmadı,tavayı süpürdü.Ne olur bana bu balıklardan getirin parası neyse veririm diyor şimdi :) Tadına bakmayıp tipine bakana itici geliyor.Saygılar

17. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

biz bunlara kumbalığı deriz. eskiden çok tutar yerdik. rahmetli babamla yaptığımız avlarda çok yakaldığımızı hatırlıyorum. çocukkene babam yemezdi ama annemle ben yerdik. bide bu çok güzel yem olur. eskiden lagos ve levrek için kullanırdık.

18. ahmetertan

ahmetertan a.ertan

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima
    En İyi Avı:
    2,5 KG GÖKALA
    levent abi yedirecektin bize :D hala yiyemedik :D

19. KARAYEL55

KARAYEL55 Levent

Favori Kamış:
    EFFE PHANTOM KAMIŞ
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Canım benim birdahaki sefere inşallah.Sen şu geçen hafta aldığın alabalıkların raporunu yayınlasana.Paylaşmak güzeldir.mrsparkle

20. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    bizde bu balıkları sadece yem yapardık. veya denıze iade ederdik.Çok itici gelıo bu balık bana ama denızden çıkan herşeyi yerim :) madem bu kadar yavsıye ettınız eksınlıkle denıcem. Çok kolay bunları tutmak :D