Sanal alışveriş Dikkan edin !!! YarDım ?

Konu, 'Genel Konular' kısmında onurjordan tarafından paylaşıldı.

1. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    Selam,

.............com dan geçen sene 200 Ytl lik bir alışveriş yaptım ve evde ürünümün gelmesini bekledim ürünü aldığım yerde en geç 3 iş günü icinde kargoya verıleceği yazıyordu. Fakat 7 gün oldu hala kargoya verilmemişti.Sonra siparişi bende iptal ettim onlarda çek olarak paramı iade ettiler.Bende başka ürünler aldım ama malesefki ürünler hep 2 hafta sonra elıme geçtı. Neyse geçen gün bakiyemde kalan son 22Ytl yi de dvd kutusu alarak değerlendirdim. Fakat ürününü sipariş vereli 14 gün oldu hala kargoya verılmedı :( mesaj çektiğımdede özürdileriz yarın ürünü kargoya vericez diyip duruyorlar. Bu durumda ne yapabilirim ? yasal olarak bilgisi olan paylaşırsa sevinirim....

ORADAN ALIŞVERIŞ YAPMADAN 1000 DEFA DAHA DÜŞÜNÜN...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 30 Ocak 2008
  2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    alındı onayı vermediğin sürece karşıya ödeme yapılmaz,para site havuzunda bekler, müşteri hizmetlerine olayı ayrıntılı bir şekilde anlatan bir mail yolla veya telefon aç, bildiğim kadarıyla bu konuda çok hassaslar

3. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    Abi adamların ne mail adresleri var nede tel numaraları :(

4. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Onur eyer biraz yırtıklık yaparsan gerçekten sonuca varıyosun. Mesela "bu yaptığınız resmen hırsızlık sizi dava edicem" gibi cümleler kurmak herzaman etkilidir. Eyer senin dürtmenle ancak 7 günde kargoya veriliyosa ve siparişi iptal etmene rağmen sana para yerine çek veriliyosa ozaman yapacağın şudur ki ben olsam da bunu yapardım.
    1-Açarsın teli bak kardeşlim böle böle senin yaptığın artık sorumszluğun daniskası, benim malımı göndermediğin gibi iptal etmeme rağmen paramı geri iade etmek yerine bana çek veriyorsun( tabii eğer sen paranı isteyip de onlar seni çek almana zorluyolar ise!!!); artık bu tahammul edilemez birşey" diyip ilk önce karşı tarafı susturursun, onlarda genel savunmalarını yaparlar. Sen o lafları dinledikten sonra " bana ya ilgili müdürü bağla yada sizi hırsızlık yapmak ve tüketici haklarına rağmen bana paramı vermemek sebebinden dolayı dava açıcam ki bu yaptığınız kanunlara karşı bir davranıştır, suç teşkil eder ve bundan başınız ağarır" gibi kanunlu afilli sözler diyeceksin. genelde tel.deki kişi bir anda neyapacağını şaşırır çünkü karşısındaki kişi kanunlardan ciddi şekilde bahsetmektedir ve bu yuzden panikler ve başından savmak için hemen bağlar.

2-seni müdüre bağlarlar; aynı şekilde sorumlu ikşiye de bu şekilde efendice, sert kendinden emin bir şekilde konuştuğun zaman genelde hemen kuzu oluyolar. Buarada eyer "paranız 1 hafta içinde kredi kartı hesabınıza geçicek gibi bir şey söylerlerse de ben sizin beceriksizliğiniz yuzunden faiz ödemek zorunda değilim; param hesaba geçmediği her an hala demin saydığım suçları işlemeye devam ediyorsunuz demektir bu yuzden paramın hemen hesaba geçilmesini aksi halde tarafınıza savcılığa başvurarak suç duyurusunda bulunacağımı belirtirim ve param geçer geçmez de tarafıma bilgi verilmesini istiyorum. Bu olayın duyulması heralde internet sitenizin geliceği ve güvenilirliği açısından sağlıklı olmayacaktır. Zira müşterilerinin paralarına el koyan bir site güven ve müşteri kaybına yol açar; ki %100 yasalara uyulmadığı bir yer için snaırım kapama cezası gelir" diye de belirt... Ama asla yumuşama!!! Bak o zaman neler oluyo... Nasıl tutuşuyolar. Arayanlar bu tarz konuşmadıkları için hep kazanan onlar oluyo bu tarz durumlarda. Ama azcık üstlerine gittinmi kuzu olurlar...

5. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Bu arada ben sipariş vermeden önce arar ve direk pazarlık yaparım. Mesela ordaki ilgili kişiye "şu tarihe kadar elime geçmesini istiyorum çünkü hediye olarak götürücem ve o tarihe kadar gelmiyecekse kesinlikle malı geriye iade ederim" diye belirtiyorum. Ayrıca da konuştuğum kişinin adını soydını ve ünvanını alıyorum.
    Mesela bir seferinde telefon almıştım. Sabah aradım ve bunları diyerek ertesi gün elime geçmesini sağladım.
    Son olarak o site bu konuda zaten mimli bir sitedir. Bu yüzden de birdaha sakın o siteden alışveriş yapma. Çevremde bu problemleri yaşayanlar olmuştu zamanında.

6. İstanbuldan

İstanbuldan İbrahim

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    7 kilo istavrit+2 kilo sardalya
    Bu konunun açılması iyi oldu. Söyleyecek çok şeyim var.

Bu adı geçen site, büyük bir maddi desteğe sahip ve reklamlarıyla ve ürün çeşitleriyle nette adı çok geçen bir alışveriş sitesi....Ancak çok şikayetçi var bunu bilmenizde yarar var.

Diğer birşeyde bende birkere bu siteden alışveriş yapma gafletinde bulundum. Speaker aldım. Sipariş yine 3gün yerine 5-6 günde geldi hadi dedik neyse.... Sonra ürün arızalı çıktı. 50 kere mesaja ttım cevap gelmedi 10 gün boyunca cevap alamadım. Sonra 1-2 cevap aldım hepside otomatik cevap... Telefonları kesinlikle açmıyorlar yada meşgul...En sonunda buldum birilerini mailime cevap aldım yani... Tamam tarzında siz bize yollayın biz hallederiz yada kendiniz üreticiye yollayın dedi. Markada Piranha... Piranhayı aradım o da ayrı olay zaten... Adamlar yerimize getirin dedi. Eminönündeymiş. Kargo yapayım diyorum. Biz alırkende gönderirkende ödeme yapmayız diyor. Beni tanıyan tanır ben hiçbir zaman 3-5te değil 50-100de olmam. Ama sinir oldum adamlar ürünleri bozuk çıkıyor utanmadan birde sen getir diyorlar.Neyse adamlarla tartıştım ve ........ yolladım, yollamaz olaydım. 1 haftada geri yollayacaklarını söylediler 25 gün ürünüm gelmedi. Zaten maillere cevap gelmiyor. Telefonlar açılmıyor sonra bir ara yolladılar işte kargo parasınıda ben ödedim. Zaten ben ürün onlardayken yenisini almıştım. :mad: Ama lanet olsun dedim.

Yücel abi senin dediğin konuda havuz olayı Gittigidiyorda var........... zaten parayı kendisine alıyor. ........... kesinlikle çok çok çok kötü bir site kimseye tavsiye etmem.

7. İstanbuldan

İstanbuldan İbrahim

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Seni çok iyi anlıyorum.

8. themad2

themad2 Serdar

abi bu tip olaylarda eğer biraz ters çıkmazsan sonuç alacağını sanmıyorum aç telefonu azına geleni söyle dava açacagım falan de o şekilde alırsın ancak sonuç.Ama yasal olarakda haklarını sorabilecegin siteler bulursun heralde.

9. İstanbuldan

İstanbuldan İbrahim

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Şiyatimvar tarzında birsürü site var Tüketiciler derneğine falan şikayet edin. Aldığınız cevapları maille onlara yollayın bak bakalım ne oluyor?

10. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Onur bak yukarda dediğim şekilde davranırsan sen değil onlar sinirden çatlarlar. İşin içine kanunla ilgili kelimeler girdiği zaman işin şekli değişiyor. Bu yuzden bu yöntemi kullan.

11. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    yazdığın cevap için çok teşşekür ederim uzun uzun yazmışsınız opkudum çok sağolun... Ama adamlar okadar yüzsüz ki küfür ettim mesaj attım adamlar yalayıp yuttu teşekkür etti ... O derece yüzsüzler :(

12. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    ooo süper ya bugunde orayı denıyım bakalım :) eyvallah çok sağol...

13. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Onur, sözkonusu siteden alış verişlerinde sorun yaşamana şaşırdım doğrusu. :confused:
    Ben sanal ortamdan alış verişlerimi çoğunlukla bu siteden yaparım. Şimdiye kadar hiç bir ürün teslimatında sorun yaşamadım. Aldığım ürünler İstanbul dışında olmama rağmen engeç 3. gün elimde oldu. Bunun dışında Ürün iadesinde paranın geri ödenmesinde de sorun yaşamadım. Enson bir tane mp3 player almıştım. Ürün kısa sürede arızalandı ve firmaya gönderdim. Tamiri mümkün olmadığından ve yenisi stoklarında bulunmadığından ürün parasını ya hediye çeki, ya da kredi kartına iadesi konusunda iki seçenek sundular. Ben para iadesini istedim ve kredi kartımdan kesilmiş olan ürün ücreti yine kredi kartıma iade edildi. Aynı şekilde kızımın sipariş verip te siparişini iptal ettiği ürünün parası da iade edildi.
    Şirketin ulaşabileceğiniz bir telefon numarası yok. Şikayetlerinizi firmanın internet sitesindeki bir bölümden iletiyorsunuz. Ben tüm mesajlarıma cevap aldım. Sen neden böyle bir sorun yaşadın anlayamadım.
    Anlattığın olay benim de başıma gelse ben de senin gibi sinirlenirdim. Firma ile sorununu halledemiyorsan en iyisi bir şikayet portalına şikayetini iletmen.İnşallah bundan sonra böyle sorunlar yaşamazsın.

14. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kefal &tesadüfen Akya....ama tartmadım..
    Allah korumuş mu desem :)

ben sırf siyah rengini bulamadım diye cep telefonumu da balıklarımın ithal yemlerini de hep bu siteden aldım....Normalde pek güvenmem..görerek inceleyerek almayı tercih ederim ama bulamadığım ürünlerde sürekli kullandığım bir site...Genelde pazartesi sipariş verdiğimde perşembe ürün elimde oldu(ankaradayım) ..Ürünlerde de bir problem yaşamadım şimdiye kadar ama allah korumuş galiba. :rolleyes:

Bu arada bende bir cep telefonları var yararlı olursa vereyim..ÖM ile..

15. eşkina

eşkina

selamlar,
    Bu tarz konuarda yapılacak şeyler aslında çok fazla öncelikle miktarı göz önüne alarak tüketici mahkemelerine başvrabilirsin yada siteyi içerik olarak inceleyip hangi vergi dairesine bağlı ise oradaki hakem heyetine şikayette bulumam durumunda ki (bu genelde 200 ytl gibi miktarlar için çok uygundur) daha hızlı ve kısa sürede sonuç alırsın daha önce bir arkadaşımın başına gelmişti ki (açıkcası arkadaşım çok da haklı değildi buna rağmen ilçe hakem heyeti sayesinde çok kısa sürede parasını geri aldı.)Kafama takılan senin durumunda hizmeti internet üzerinden alman bu drum için geçerli olabilirmi bilemiyorum. Özeti zaten hizmeti ayıplı alıyorsun her şekilde bu parayı ve hizmeti geri alırsın ama inatla uğraşmalısın...
    Hepinize selamlar...
    Mehmet

16. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar, sizden bir ricam var. Herhangi bir firma ile herhangi bir sorun yaşabilirsiniz. Şikayetlerinizi de burada dile getirmeniz, bizimle paylaşmanız çok doğal. Ancak ne var ki, bahsettiğiniz yer neticede bir ticarethane. Yani siz burada o ticarethaneyi kötüleyerek işlerine ket vuruyorsunuz. Bunun için de dava açma hakları var. Yani bizim ne kadar yasal yollara başvurma hakkımız varsa, onların da var. O nedenle, bu tip şikayetlerinizi yaparken firma ismi ya da sanal alışveriş adresi vermezseniz seviniriz. Bahsi geçen siteden çok kez alışveriş yaptım ve şu ana dek herhangi bir sorun yaşamadım. Bunun dışında, mağdur edilen bir arkadaşım varsa da arkasında durmak isterim, ama bu şekilde olmaz. Şimdi benim teklifim, daha sonra bu tip bir sorunla herhangi birimizin daha karşılaşmaması için, bizlerin, nedenini de belirterek firmaya mail atması ve bu anlamda kendilerini düzeltmeyeceklerse bundan sonrasında hiçbir şekilde alışveriş etmeyeceğimizi ve tanıdığımız insanlara da bu durumu anlatacağımızı bildirmemizdir. Bu konuda yardımcı olmak ve mail atmak isteyen arkadaşlarımız da olursa, firmayı özel mesaj yolu ile öğrensinler lütfen. Çünkü ben mesajlar içindeki firma isimlerini silmek durumundayım. Özellikle de maillerinizde 12.500 kişilik bir platformdaki arkadaşlarınıza da konuyu aktaracağınızı belirtirseniz, daha iyi olacaktır. Bu tip firmalar, müşteri kaybı baskısı yaşarlar. Bunun dışında Özgürcan'ın da bahsettiği gibi, hukuksal söylemler de işe yarar.

17. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    işte bana verdikleri cevap... Amacım artık parayı geri almak değil onların yaptığı yanlışı onlara ödetmek istiyorum... Her mesajımda bana bu otomatik vevabı veriyorlar...

26.01.2008 01:46:39 11 gün oldu be

ya arkadaşlar güzelller artık sınırden ne yazıcağımı bılmıyorum urunlerın sıparışını verelı 11 gün oldu hala tedarık surecınde.. şımdı bır cevap verıc"em çok ağır olucak böle hızmet vermeye utanmıyormusunuz ya...

26.01.2008 03:19:42 Tarihinde Mesajınıza Cevap Verilmiştir.

Amacımız, kesinlikle siz değerli müşterilerimizde sağladığımız güveni sarsmak değildir.

Ürünlerimiz bizlere tedarikçi firmalarımız tarafından ulaştırılmakta olup,gecikme yaşanması durumunda bu gecikmeyi sizlere yansıtmamak en büyük sorumluluklarımızdan biridir.

Firmamızda yaşanan yoğunluk nedeni ile öncelikle bu yoğunluktan ötürü sizlere teşekkür eder,tedarikte bekleyen ürünler nedeni ile sizleri bu konuda mağduriyete sürüklediğimiz için özür dileriz.

Siparişinizde bulunan ürünleriniz en geç bu hafta başında tedarik edilerek sizlere gönderimi sağlanacaktır.Çıkışa hazır olan ürünler yarın gün içinde kargoya verilecektir.Yaşanan gecikmeden ötürü siz değerli müşterimizden özür dileriz.

YORUMSUZ.........

18. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    Ab tabiki herkese aynı muamele yapılmıyodur yapsalar batarlar. Neye göre böyle davranıyorlar bılmıyorum :( 3-4 defa sipariş verdim hepsindede aynısı oldu :(

19. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...

peki bunuda sindirelim .......

20. simendifer

simendifer Sennur

Sindirme Onur, neden sindireceksin ki? Dün bu yazıyı yazdıktan sonra, malum siteye girerek oldukça ciddi bir yazı yazdım. Cevap verilmiştir diye az önce yine sisteme girdim ama bırak cevabı, soru bile ortada değildi. Sorulmuş hiçbir sorunuz yoktur gibi bir ibare var üstelik. :eek: Ama daha bitmez. ;) Şimdi tüketici derneklerine mail geçmeyi ve internetteki şikayet adreslerine şikayette bulunmayı düşünüyorum. Olmadı hukukçu arkadaşlarımızla da irtibata geçeriz. Bence yapılması gerekli. Ama benim kadar sen de çabalamalısın elbette. Ve tabi bu yazıları okuyan arkadaşlar da bu konuda duyarlı davranırlar ve gerekli şikayetlerini yaparlarsa, bir baskı oluşacaktır en azından.