iyi günler ; aslında uzun zamandır yazmak istiyordum bu konu hakkında bugüne nasip oldu konuyu açmak. hemen hemen 4-5 yerli internet sitesinden balık malzemeleri satın aldım. ancak şunu gördüm ki bazı aksaklıklar var. mesela ; 1- bazı sitelerin bir çoğunda ürün stoklarda yok , hani kabaca bir tahmin yapacak olursam sitede var olan ürünlerin yüzde 30 u stoklarda yok gözüküyor. hal böyle olunca çeşit çok ama ürün yok durumu ortaya çıkıyor. bu durum bazı popüler sitelerde çok daha fazla, isim vermeyeceğim ama bu forumlara reklam veren sitelerde bunu çok görüyorum. 2- örnek verecek olursak bir kaç tane iğne almak istiyorsun, hal böyle olunca kargo parasını bedavaya getirecek kadar alışveriş olmuyor çoğu zaman. 20 tl lik alışveriş yapıyorsun 6 tl kargo ödüyorsun , sonra aslında senin için önem sırası ikinci planda olan ürünleri de sepetine ekliyorsun. böylece kargonun ücretini sepetteki ürünleri dağıtarak maliyeti düşürüyorsun. ancak sonra bir telefon geliyor yada kargo gecikince sen arıyorsun , senin için alışveriş yapmana neden olan ürün stoklarımızda şuan yok diyorlar,yada başka marka ve model ürün gönderiyorlar. bu sefer diğer alışverişlerini boşa yapmış oluyorsun ve hevesin kırılıyor. madem stoklarda yok o zaman bu durumu düzeltin. 3- kargolar gecikiyor.bu işin özü eğer stoklarında ürün varsa sipariş verildiği andan itibaren ürünü akşama hazır edip göndermek.ertesi gün ele geçen ürün alıcıyı mutlu etmez mi ? kısacası bir çoğunda çeşit az , bir çoğunda çeşit çok ama genelde stok ta yok. istanbul da bir kaç balık malzemeleri satan mağazaya gittim galata köprüsünün orada, adamlar malzeme bakmana neredeyse izin vermeyecekler. girer girmez ters bir tavırla neye bakmıştın gibi sorular, içeride binlerce ürün var belki aklımda olmayan ama görünce çantamda olsun diyebileceğin ürünler gözüme çarpacak , neden müşteriyi sınırlıyorsun ki? 4- malzememin eksik geldiği durumlarda oldu, aradığımda efendice cevap verince bu seferde kızamıyorsun da, ankara da bir balık malzemesi satan bir mağaza var(internet siteleride var ama biraz üzerinde çalışılması gerek), kendimi evimde gibi hissettiğim tek yer, gelir gelmez çayımı getirirler hal hatır sorarlar, her çeşit malzemede var neredeyse, rahat bırakırlar ,1 saat kalsam malzemelere baksam adamlar karışmazlar. 10 tl lik te alışveriş yapsam 100 tl likte her zaman kasada yüzde 10 indirimde yaparlar, fikjir alışverişinde bulunurlar. böyle mağazalar az tabiiki de gördüğüm kadarıyla. sonuç olarak isim vermiyorum ama bir çok site gerçekten bazı sıkıntıları var , umarım bu durumu düzeltirler, bizlerde memnuniyetimizi yazarız burada.
Mert arkadaşım madem ki bu konuyu açtın, nasıl memnun kaldığımız firmaların veya sitelerin adını veriyoruz bence bunu da söylemelisin genelde yok olan malzemenin fiyatını düşükten giriyorlar piyasayı da dalgalandırıyorlar. burada alınan tavır belkide satıcının düzelmesine hizmet kalitesinin artmasına yol açacaktır. ben sıkıntılı sitelerin adının verilmesinden yanayım. rastgele
sizin yaşadığınız bir çok sorunu ben de yaşadım istanbulda oturmama rağmen İstoç a gidemiyorum. Hem yol uzak hem trafik var. Birçok kez verdiğim siparişleri komple iptal ettim. Geçenlerde 15-20 kalem malzeme aldım. 3 gün sonra bi zahmet aradılar. Elimizde bu yok bu yok bu da yok şunun yerine şunu veririm o olmadı bunu veririm... ee dedim ne var elinde sitende herşey var elinde hiç birşey yok. Bana dedi ki yerine bişiler veriyoruz ya dedi. Ben yerine bişeyler istemiyorum ki bana ben siparişimi yaptığım malı istiyorum. bu malzemelerin stokunu tutmak tamam kolay değil de biraz özen gösterseler. Ama nerdeeeeee.
Genel olarak bu sıkıntı bir çogu sitede var gibi çunki ( bende yaşadım ) ürün çok bu yüzden güncellemeleri kısa süre zarfı icerisinde ne yazıkkı yapamıyorlar takibi zor olmalı . sipariş geçeceginiz ürünü telefon ile teyd ederseniz sıkıntı yaşamazsınız saygılar
Stokta olup da sonradan yok denmesinin ana sebebi bir çok kalem için stoksuz çalışılması. Ürün distribitörde varsa nasıl olsa arar isteriz diye sitede stokta var görünüyor. Sonra birisi sipariş veriyor. Distribütörü arıyorlar. Ürün ellerinde kalmamış. Artık siteyi de güncelleyip stokta yok gösteriyorlar. Bazı ürünleri kendileri ithal ettikleri için onları stok bilgisi site ile uyumlu oluyor. Ancak sitede bulunan ürünlerin büyük bir kısmı için stoksuz çalışıyorlar. Distiribitörlerde online olarak stok bilgilerini paylaşmadıkları için bu sorunları yaşanması kaçınılmaz oldu. Bahsettiğin olay benim de başıma 2-3 defa geldi. Hatta son defasında siparişimden 3 kalem felan eksik geldi. Toplamda 12 TL gibi bir zararım oldu. Sitelerinde sipariş ile ilgili sorunların girilebileceği bir kısım vardı. 2 defa mesaj attım oradan bir allahın kulu dönmedi. İnadına tlf ile aramadım. Ha noldu 12 tl zararım ve can sıkıntım. Ama şimdi çevremdeki avcı arkadaşların hepsine söylüyorum o site ile yaşadıklarımı. Bu arkadaşların sayısı az değil ve bir kalemde 300-400 tl alışveriş yaparlar. Anlayacağın işlerini doğru yapan bir site çıkana kadar ben Ulus'taki dostlara gidip gelemeye devam edeceğim
Atıl bey Merhaba, Arkadaşlarımızın firmalar hakkında yaşadıkları sıkıntılarını çözebilmeleri için illerine bağlı Tüketici hakem heyetine başvurmalarını öneriyoruz. (Ücretsizdir) Firma eleştirilerini de yine Şikayet Var sitesi gibi bu işi profesyonel olarak icra eden platformlarda dile getirmeleri daha yerinde olur. Çünkü bundan 13 ay kadar önce sitemize bir firma hakkında yapılan eleştiriler nedeniyle tarafımıza açılan bir tazminat davasından dolayı site yönetimi olarak mağdur olduk. Sonuç olarak firmalar itibarlarının zedelendiği hususunda doğrudan siteye tazminat davası açıyorlar. Şikayet Var gibi siteler bünyesindeki profesyonel hukuk uzmanları sayesinde yazılan şikayetleri hukuki denetimden geçirdikten sonra yayınladığı için hukuken bir sorun yaşanmıyor. Bizlerin böyle bir imkanı bulunmuyor. Bu yüzden yeni davalarla karşı karşıya kalmamak için balıkçılık sektörüne dahil olsun veya olmasın, firma adlarının belirtilmemesini rica ederiz. Bunun dışında sektöre hitap eden firmaların uygulamalarının daha iyi seviyeye gelebilmesi adına ad verilmeden eleştiri yapılabilir. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.
sizleri zor durumda bırakmak istemeyiz ancak birşey söylemek istiyorum misal stokvarsaveririzyoksabeklersin.com diye bir site adını ürünü bana yollamadı 5 istedim 2 ürün geldi ve benle ilgilenmediler desem bunun size bir yaptırımı olmamalı. Bu sitenin bana yaptığını diğer üyeler de bilmeli ki alışverişlerini ona göre yapsınlar. Ama ben gene de isim vermeyeceğim
Selamlar, ben sizinle aynı fikirde değilim maalesef,şöyleki, bizim buradaki balık sevdalısı dostlar çoğu zaman sadece bu forumlara girmek için interneti kullanıyorlar.aramızda kaç kişi şikayet var sitelerini takip ediyor bilmem. ben şunu merak ettim birbirimize firma ismi vererek ballandıra ballandıra iyiliklerden bahsediyorsak aksaklıklarıda konuşmamız lazım. o zaman burada iyi veya kötü firma adı verilmesin.bu gibi yerler üyelerin her açıdan bilgi paylaşabileceği ÖZGÜR platformlar. tabiiki bu sizin isteğiniz konusunda ısrarcı olacak değilim.şahsım olarak da bu güne kadar bir alışverişim olmadı netten.ama fiyat kontrolü yapıyorum bazı ürünlerde , mesela fiyat dibe vurmuş bir çantada piyasada satılanın çok altında fiyat var ,ama adamın stoğunda yok.sonra malzemeciye diyorsun ki şu çanta şu sitede şu para siz kazıkçımısınız,sonra bir bakıyorsun o mal stokta yok sitede. neyse ben daha ÖZGÜR olma yanlısıyım. sonuçta bu siteler bu forumlardan besleniyorlar.gücümüzün farkıana varalım,bu tavır bu aymaz sitelerin ellerini güçlendirir. ben hata yapsamda kimse adımı bilemez çünkü neden forumda etik kural olarak isim verilmiyor.oh ne ala BU FORUMLAR OLMASA ONLAR DA OLMAZ UNUTMAYALIM. haddimi aştıysam kimse kusura bakmasın bunlar benim kendi fikirlerim ve bu siteyi bağlamamaktadır. saygılar.
En azından sikayet vardan girince beni de kazıklayan site çıkıyor İnsanlar görsünde benim düştüğüm yanlışa düşmesinler http://sikayetvar.com/firma/detay/6449
en son alışveriş yaptığım buranın ürünleri elime geçti ama sipariş verdikten sonra ki 3.gün telefon edip ne oldu kargoya verildi mi diye sorduğumda stokta birkaç ürün yok diye cevap geldi. bende var olan markaları sordum, olanlar arasından seçimimi yaptım. yalnız kendi sitelerinde bile olmayan bir iğne markası geçti elime, aynı zaman da 4 numara fırdöndü siparişi verdim kanımca 1 numara ebatlarında bir fırdöndü kargodan çıktı. burada bazı arkadaşlar olta malzemeleri hakkında soru sordukları zaman genelde bu mağazaların sitelerinin linklerini ya da bir tavsiyede bulunulurken aynı şekilde bu satış sitelerinin linkleri konuluyor. bu sitelere girildikçe insan ister istemez diğer ürünlerine de bakıyor bu firmaların , hem bu sitelerin bilinilirliği artıyor hem de satın alımlar gerçekleşiyor. bu tarz forumların onlara faydası çok iken onlarda hizmet kalitelerini arttırmaları gerekiyor. eleştiride yapacağız tavsiyede edeceğiz. ben isim vermek istemiyorum, çünkü bir çok kişi zaten bu tarz siteleri biliyor. bir çoğunda bu problem var ne yazık ki.
bildiğim kadarıyla internetten satış yapan 2 tür firma var. 1 - ilk gruba girenlerin sitelerinde çeşit oldukça fazladır,yok yoktur desek yeridir.bu gruba girenlerin kendi stokları yoktur sadece ithalatçı firmaların stoklarıyla çalışarlar.bunlara sipariş verdiğinizde siparişleri toplayıp size ulaştırıyorlar.tabi sadece bulabildiklerini. 2 - ikinci gruba girenler ise tamamen kendi stoklarıyla çalışırlar.ilk gruba girenlerin sitelerinde olduğu gibi çok fazla çeşitleri yoktur ama stoklarında var görünen ürünler gerçektende vardır. zaman zaman internetten alışveriş yaparım.her iki satıcı grubundanda ürün aldım.ikinci gruba giren satıcılarda zaten problem yaşamıyorsunuz.ürününüz elinize ulaşıyor.telefonla teyit almak istediğinizde'de size gerekli bilgiyi verebiliyorlar. ilk gruba giren satıcılarla alışverişlerimde ise genelde şu oluyor.ürünü bulamamışlarsa sizi telefonla arıyorlar.ürün stoklarımızda yoktur,yerine şunu istermisiniz diye. bende bu sorunu şöyle aştığımı düşünüyorum.öncelikle tedbir olarak,alışveriş listesinin altına şöyle bir not düşüyorum.''olmayan ürünlerin muadilini istemiyorum'' diye.daha sonra beni aradıklarında farklı bir ürün istemediğimi belirtip para iadesinin yapılmasını istiyorum. sanırım memnun kalınan siteleri belirtmekte bir mahsur yoktur.bildiğim kadarıyla kendi stoklarıyala calışanlar http://www.incecizgi.net/ http://www.albashop.com.tr/asp/index.asp http://www.balikavmarketi.com/Anasayfa/ kendi stotları ile çalışmasada iyi hizmet verenler http://www.avmarketi.com/ bu firmalarla alışverişim oldu ve sorun yaşamadım. aslında yurtdışında ''cabelas'' gibi bu işi tamamen kendi stoklarıyla yapan cok büyük firmalar var.belki birgün türkiyede bizimde böyle bir firmamız olur.