Yine Samsunda orta okul yıllarımda okul senelik tatile girmiş bende camekanın içinde sandeviç şeklindeki pastalardan satıyorum, beni balığa alıştıran arkadaşım Mustafa ile karşılaştım , bana hadi balığa gidelim dedi bende ona enaz 60 tane satmam gereken sandeviçimin olduğunu söyledim , oda sahilde hem satarız hemde balık yakalarız dedi ve yine kanıma girdi. Olta malzemeleri satan birinden hemen iki takım aldık ve sahilin yolunu tuttuk, öğlen üzeri başladığımız istavrit avında vakit artık havanın kararması ile geceye yüz tutmuştu , ben biryandan elimde kalan sandeviçleri düşünüyordum , karnımız acıkınca hemen oradan bulduğumuz inşaat teli ile kendimize bir ızgara hazırladık , ben ateşi yakarken Mustafada balıkları temizliyordu, 15 dakika sonra balıklar pişmişti camekanın içinden 2 sandeviç çıkardım ve balıkları içine koyup yemeye başlamıştıkki balığın kokusunu alan başımıza üşüşmeye başladı içlerinden birisi satış yapıp yapmadığımızı sorunca , sadece balık ekmek var yeşillik yok dedim o şahısta bu saatte hiç önemli değil yeterki yiyecek birşeyler olsun diyince başladık satış yapmaya , satışlarımız öyle yoğunlaştıki artık camekanda hiç sandeviçim kalmamıştı. Bütün bu işler bitince sandeviçlerin parasını kenara ayırdıktan sonra müthiş bir kar olmuştu ,bu parayıda aramızda pay ettikten sonra elimizde kalan balıklar ile eve geri dönmüştük.
Kardeşim ekmeğini taştan çıkarmak bu olsa gerek. Gerçi bu balıktan çıkarmak olmuş ama çıkmış işte,boşa dememişler her işte bir hayır vardır diye. Belkide orda kalsan hiç satamayacaktın sandwiçlerini.
Tespitin doğru kardeşim, lakin bu satış meselesi rahmetli babannemin benim balığa gitmemi engellemek için yaptığı işgüzarlıktı, rahmetli yüzünden eve hiç balık getiremedim hemen karşımızda ikamet eden teyzeme verirdim , onlarda balık çok olduğu zaman başka bir komşuya bırakırdım.Rahmetli ele geçirdiği oltalarımı yakar ben yeniden alırdım.
çok keyifliydi okumak anınıza ortak olmak,sonunu daha farklı bekliyordum sandviçlerin elinizde kaldığını falan düşünüyordum ki hiç beklemediğim şekilde bitti teşekkür ederim İsmail abi eline sağlık.