günaydınlar herkese bu sabah suyunda sahtem zargana ve turnalar tarafından epey tahrik edildi,bende umutlar tükendi yine sevdama kavuşamadım derken.güneş doğdu..atıp çekiyorum güneş yükseliyor bir yandan artık son atışları yapıyorum yorgunlukdan bittimhihi 1 saatlik uyku ile atçeke gelmişim.. böyle son atışları yaparken sağ çaprazımda takribi 18 mt ileri karıştı birden..ana bune laa böyle kocaman azman bir baracuda galiba dedim talan ediyor orayı baracuda dan başka balık olmayınca gördüğümü baracuda zannettimhihi ..hemen sahteyi o tarafa fırlattım sahte oraya varmadan bu gene saldırdı..yavv bu bayağı bayağı levrek ama ne levrek kocaman ağzımın suyu aktıısaldırırken ağzı açık idi kulaklarıda öyle açık.kafa kocaman gözüküyordu sahteye atlamadı, bu gene saldırdı aynı noktada balıklara..yine fırlattım aynı noktaya yokidk balık galiba sürü ile gitti dedim..yinede sahte değiştirdim.tekrar fırlatırkenn çatt misina koptu sahte suya düştü çar çabuk sahteyi kamışın ucu ile aldım kıyıya.yakına düşmüştü.baktım klips duruyor.klips in üstünde 1cm misina kalmışhihi düğüm den kopmamış..dedim ALLAH dan o koca balık atlamadı yoksa o saniye sahte giderdi balığın ağzındahihi sonuç levrek gördüm mü evet,yolunu şaşırmış manyak peki misina niye koptu başta söylediğim gibi bu gün zarganalar ve turnalar tarafından sahtem ısırılmıştı..sahtenin kafasına ısırık atanda olmuş....ara ara böyle hadiseler oluyor.kontrol ediyorum aklıma geldikçehihi .o paşa nın sahteye atlamadığına sevindim vallah insan büyük balığı görünce eli ayağına dolaşıyor:laughing: sahteyi balığın üzerine fırlatırken sanki biri engelliyor gibi oluyor hani rüyada birin den kaçmak istersin,koşmak için adımlar atarsın ama koşamazsın işte öyle birşey oluyor,böyle uzun aradan sonra levro görünce şanşlıymışımki levro sahteme atlamamış.. bu sezon bir aksilik çıkmazsa tam gaz levro raporları açarız hep birlikte umarım herkese rasgele:hungry:
Büyük balık karşısında yaşanan heyecanı anlatmışsın ya... Ben henüz yeniyim diye bu kadar heyecanlanıyorum sanıyordum. Demek bu heyecan eskisem de devam edecek. E iyiymiş...
Levro gelmiş demek oralarada. Eyvahhhh.... Sen yakalamadan, ben yakalamalıyım bu sezon. Bi hafta daha yakalama, ben bi şansımı deneyeyim. Rastgelsin, güzel levreklere inşaallah...
Çok iyi anlıyorum heyecanı,gözün aydın diyeyim şimdiden Yazdıklarını okurken birden aklıma takıldı; 3 hafta önce 4 gün arka arkaya spin yaptığım günlerde 2 adet sahteyi kopan ip yüzünden kaybetmiştim. O aralar her yer zargana kaynıyordu ve sahtelerin üstü bu çapulcuların dişlemesi yüzünden delik delik görünüyordu,resmen boyalarını dökmüşlerdi. Acaba ipe de zarar vermiş olabilirler miydi? Ben düğüm yeri veya oltayı kayalara yasladığımdan kaynaklı oluşan zedelenmelerden olabileceğini düşünürken şimdi zargana olabilir mi acaba demeye başladım
Aynen heyecan yapıyor hele hele bizde takımı suda hiç görmediğimizden ne geleceği nasibe kaldığından böyle durumlarda insan göreyim gitsin demekten başka birşey demiyor
Gözün aydın en azından görmüşsün sezonun ilk levreğini Umarım bir dahakine sadece görmekle kalmaz kandırmayı da başarırsın.
kadir yine action yaşamışsın..ama ben balığın sahteye atlamasını tercih ederdim..onun vereceği heyecan gördüğündeki heyecanla kıyaslanamaz heralde ..ama tabi birde sonucu var (misinanın kopması gibi),o zamanda heyecanın yerini dövünme alırdı heralde...herkes senden azman raporlarını bekliyor...
anlatım çok güzel balık resmi olmadan da rapor yazılabiliyor demek ki;gercekten benzetmeler cuk oturmuş
Kadircim balık sana acımış resmen Şimdi bunun sahteye atla al git ama senin sahteler konusundaki çeşit deliliğini bildiğinden biz bir kopartırız adam bin alır döner demiş
Kadir hemen bir soru sorsam. Popperi derin suda yüzdirmeye kalksak diyorum. dur kalk olayını ben yaparım gaz koluyla. acaba nasıl bir görüntü oluşturur bana galiba lazım olan bu diye düşünüyorum bu günlerde ağız yapısı gereği muhtemelen suyu tutacak. ben onu önünde ağırlıkla dipten sürükleyebilirim. acaba nasıl olur?
hissetmek lazım bu işi demek ki. olayı içerisinde yaşamış Kadir bey. anlatımı da başka tabi rapor için teşekkürler Kadir abi. Daha büyükleri sahtene dalsın ***.
büyük balık göründümü kıyıda her balıkçının kalp atışları hızlanır el ayağa dolaşma da arasıra oluyor..hihi aslında o an farklı bir sahtem olsa o balığın dikkatini çekerdim..benzer olayı yaşayıp..bir kaç kez su üstü ile almıştım levroyu..yavru balıklara saldırırken..bölge farklı bir yapıya sahip..balık durmuyor,orası geçit hattı,en fazla 30 saniye bilemedim 40 saniye duruyor..sonra ses seda kesiliyor.. bu levro yolunu şaşırmış,,su henüz çok sıcak 1 hafta 10 gün önce güzel birşey yakalamıştım..neydi göremedim..biraz mücadele edip kurtulmuştu..iğne iyi oturmamış..yinede izmir i daha şanslı görüyorum buralara nazaranhihi ..sezonu Erken açarsın Volkan merak etmehihi bu arada o aklımda unutmadım..az bekle hele.. zargana yahut turna,lüfer örgü misinayada zarar verir dişleri ile..dikkat etmek lazım.burdaki zarganalar trofe boyutta gördünüz.çok keskin dişleri var..turna zaten azılı katil...örgü kullandığım dönemde kopartırdığımda oldu..azıcık bir yara alsa,misina gücünü kaybediyor..gece kafadan ve alt dan da saldırır balık..bölge derin ise..yahut sahtenizi açığa atarsınız.balık kıyıdan sahtenizin geliş yönüne doğru fırlar saldırırsa..kafadan da girdiği olur..yol kesme gibi birşey.. turnası zarganası olan bölgede misinanın ilk 30 40 cm lik bölümü sürekli kontrol edilmeli,vuruş alındı ise.. kamışı yere yatırırken düzgün bir hatta bırakılması daha sağlıklı.zira kaya yüzeyinde çıkıntılı bölümlere denk gelirse.kamışıda gelişi güzel kaldırırsa kullanıcı.farkına varmadan bu sivri noktalara misinasını sürttürebilir.. hedefine ulaşamayınca insanda bir bitkinlik başlıyor..bittim yeter artık gidiyorum dediğimiz anda,süpriz ziyaretçiler gelebiliyor bazenhihi buna kanarak dan da diğer seferler o zaman diliminide beklemeye koyuluyoruz..ya gelirse diyehihi iyiki atlamadı sahteme.sonra kendime yine kızacaktım..geçen sezon bir tane sahte kaptırdım balığa üzüldüm sahteye deyil gerçi alsaydım onu yiyecektim o başka :hungry: yaşadıklarımın içinde sadece sahte kopması sonrası sinirlenişimi aktarmadım büyük balık gelince bazen böyle aksilikler oluyor.yada misina dolaşıyor sahteye.yada kamışın ucuna dolaşıyor..yani sinir olacağım şeyler oluyor basıyorum galayı sahtenin yedeği vardı,koparsa sabah suyuna yine orda biterdim yarım kalan savaşı kazanmak için popper dipten çekilirmi bilmemidk ses yankı yapacağı kesin..ama dipten çekene rast gelmedim..sağlam ekipman oluşturmak lazım.açıkda neyin atlayacağı belli olmaz vallah abihihi ve biraz daha ebatı büyük popper olursa daha iyi göze batar.tabi renk de önemli dipte..sarı popper olur..fosforlu popper olur.açık mavi renk olur..derin suda popper için dur kalk yapılmaz abi,sürekli sert çekişler yapmalısın..dur kalk tatlı suya has bir uygulama esasen..deniz balığı sahteni incelemiyecek.... sağolun teşekkür ederim arkadaşlar abiler..
Sert çekişler bizim tabiatımızda yok. onun çekiş ve yol hızını ben gaz ile ayarlarım diyorum ya. düşündüm de kullanacağım deneyceğim bakalım. tartza Fire tiger olmalı diyede düşünüyorum. Uzunolta bedenini normal bağlayıp uzun tutmayı düşünüyorum. 7 kulaç gibi. kurşunuda ağır zannederim lüferde bu sene çok can yakar düşündüğümü uygulayabilirsem eğer. Dur kalk zaten teknenin zorunlu aksiyonunda var 25 metre yürüt ani manevra takım geçti yanına zaten otomatikman durmyacakmı duracak. aynı yönde hızlı ileri, takım düzene geldi apikoda tekrar yürü ileride tekrar manevra tatlı ve yuvarlak bir dönüş bu sefer hafiften dönme ye başladı ama takım yine durma noktasında düşünüyorumda uygularım ben bunu....
Aliço abi bence poperla olmaz o iş bu iş için suspending sahteler orta sularda daha iyi bence.Uzun olta şeklinde dip sırtısı çekmeyi düşünüyorsun ve 7 kulaç bedenle çektiğin zaman sahte haliyle dipten yukarı doğru havalanacaktır.Balığında dipten birkaç karış yukarıda gezdiğini farz edersek sahte çok yukarıda kalıp avcılığını yitirecekmiş gibi geliyor teorik olarak.
Aynen düşündüğüm gibi aksiyon popper kullanmadım ama. zaten bu istediğim yöntem havalanırsa zaten benım istediğim aklımda tam olarak oturur. Örnek lodos havalarda hiçbirşey yapmadan dalgayla balık tutarım. takımı büyük dalganın üstüne sadece yatırarak o aksiyonla her dönüşte balık gelir genelde. bunu normal havalarda yaptırabilirsem o zaman müthiş olacak bence yüzüşünü bir kere düşündüğüm takımla denemeklazım...
Anlatımın çok güzel her zamanki gibi hayranlık uyandırdın, zevkle okuttun Sevgili Kadir Arkadaş Bilge Kağan ın diyarından selamlar. Mutlu günler bol ve bereketli avlar dileyerek sözlerime başlıyorum WTD bilmiyorum. Popper kullanmak istiyorum. Marka renk kodu önerisinde bulunursan müteşekkir olurum. Hedefim akya (bugünlerde), levrek (her daim), turna (Dörtyol barınağında Eylülden başlayarak Ekim pik, kasım aralık ocak hadi yumurtalanana kadar yani) (Bilge şubat tatilinde 02.02.2012 günü iyi hatırlıyom Mahmutla hatırı sayılır turnalar aldılar, daha yumurta yok idi) Gramajı çok düşük olmasın, uzağa atabileyim. biraz büyücek de olabilir, wtd bilmesem bile küt küt ne bileyim basit hareketlerle gerek ve yeter aksiyonu verebileyim. Teşekkürler
popper dipte şu şekilde çekilebilinir belki,,takımı suya gömüp.. misinayı elimize alıp,ağır ağır ilerlerken.elimiz de misina sabit..çek sal yapacağız.. makara misinadan 30 40mt salıp klasik sırtı çekiliniyorya,aynı yöntemi böyle uygulamalı..bu şekilde popper çek sal ile önünde baloncuk yapabilir..benim fikrim bu yönde.. popper sahte,rapala skitter pop olabilir.riversea buble walker..remixon.. 2rengi hariç hepsi var.. http://www.avmarketi.com/asp/product/135302/RAPALA-SKITTER-POP-90MM http://www.avmarketi.com/asp/product/9687/RIVER2SEA-BUBBLE-WALKER-80-SUNI-BALIK http://www.avmarketi.com/asp/product/1744/XENON-PELICAN-70-MM-MAKET-BALIK yada mevcut işe pek yaramıyan batmıyan sahten varsa.benim gibi ucuna kola kapağı.yahut düğme takıp popper gibi çekebilirsinhihi zargana almışlığım varhihi https://www.youtube.com/watch?v=o3ywC1V06AE
inşallahhihi bu bir nabız ölçme idi sanırım, bir dahaki sefere bu kadar heyecanlı davranmayıp doğru sahteyi hedefe gönderirimhihi