MERHABA BEN İZMİRLİ BİR BALIK SEVDALISIYIM. ŞUAN GEÇİCİ OLARAK URFADAYIM ,DAHA ÖNCE HİÇ TATLI SU AVCILIĞI YAPMADIM ,BENİM İZMİRDEN LEVREKTE KULLANDIĞIM AT-ÇEK TAKIMLARIYLA BURDA İŞ YAPARMIYIM, MAXRAP RAPALALARIM VAR,YUZURİ VAR, VEBİRKAÇ ÇEŞİT DAHA İŞTE BUNLAR OLMASSA NELAZIM YARDIM EDİN İŞTE ANLAYIN ,ZOR DURUMDAYIM
Bence ilk aşamada ordaki yerel balıkçılarla irtibata geçin ve en azından turna olup olmadığını öğrenin...Eğer var ise bence mevcut ekipmanınız sonuç verecektir...
Atatürk Barajı Selamlar... Barajın yapım aşamasında zannederim 1988-89 yılları içinde kapakları kapatarak suları kestiler. Baraj ana bölümünün alt tarafından suları tamamen çekilmesi sonucu,çok büyük balıkların zeminde bulunan onlarca küçük ve geniş derinliklerde kaldığını gördüm. Bu esnada,orada toplanan halkın büyük bölümü çocuklar dahil suya atlayarak çukurda kalan yüzlerce balığı ellerinde kıyıya taşıyıp durdular. Çukurlar,baraj ana duvarından yaklaşık 150-200 m.ilerdeydi.Daha önce akan suyun hızı ile herhangi bir yere ayrılmayıp,çukurlara gizlenmişlerdi ve nehrin yatağında herhangi bir engel(büyük kaya parçası,ağaç vb.) şeyler görmedim. Buradan şunu belirtmek istiyorum.Suyun akış yönü istikametindeki kara, her iki tarafta yükseklikler şeklinde ve su debisi bir hayli fazla,balık tutmaya bu yöreye gidersen,hem araziyi tanıman, hemde balıkların iri olduğunu(tabi ki o tarihte) da göz önüne almanı, bol ve bereket dolu avlarının olmasını dilerim. Sevgilerle....