Şans yüzüme güldü

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında sahte tarafından paylaşıldı.

1. sahte

sahte cemil

Herkeze merhabalar,

Forumu epeydir misafir kullanıcı olarak takip eden biri olarak, avladığım en büyük balığı sizlerle paylaşma ihtiyacı duydum ve üye oldum.

Balıkesir`in Burhaniye ilçesinde yaptığım 1 haftalık tatil boyunca sabahlı akşamlı, bıkıp usanmaksızın uzun saatler süren at çek denemelerim tek bir levrekle karşılığını buldu.

Balık 24 haziran gece saat 22.00 civarı dalgalı ve bulanık suda alındı. Bir anda olta sanki kayaya takılmış gibi oldu ve ardından kalama sesi:) 3-4 dakika süren mücadele sonucunda balık yorulup su üstüne karnını verdi, etraftaki arkadaşların yardımıyla kepçelendi.

Takımımdan bahsetmek gerekirse Okuma trio red core 40 makine, okuma v system 2,40 kamış, powerline spider 0,22 misina ve çeşitli sahteler. Balığı alan sahte ise 13 cm rapala maxrap FRH.

Balığı tartıp ölçme fırsatım olmadı fakat 3.5-4 kilo civarında olduğunu tahmin ediyorum.

Paşanın hakkı ise, ertesi akşam yanında olmazsa olmazı eşliğinde verilmiştir:)

2. Uğur09

Uğur09 Muammer

Favori Kamış:
    Mitchell Mediterranee 430 Surf
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer nose pover
    En İyi Avı:
    740gr ve 480gr.(2)'si aynı anda ÇUPRA
    Tebrik ediyorum ve daha irilerini yakalamanı diliyorum... Ayrıca olmazsa olmazının hakkını verdiğin içinde ayrıca tebrikler... Avların daim olsun...

3. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

Maşallah, Paylaşım için teşekkürler.

4. 20playback

20playback Osman

En İyi Avı:
    1Kg Akya :(
    hızlı mı çekcez yavaş mı ? hihi :D

5. osmanadana

osmanadana osman

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 4.20
    Favori Makine:
    Alba star leader 7000
    Kardeş çok güzel bir balık tebrik ederim ama son resmi nedense beğenmedim...Bana sportmenlikten uzak geldi...Ava saygı göstermek gerektiğini düşünüyorum...

6. sahte

sahte cemil

arkadaşlara teşekkürler,osmanadana kardeş ki benden 5 yaş küçüksün gördüğüm kadarıyla o yüzden kardeş diyorum sana afedersin, umarım sen de ilerde böyle bi ava imzanı atarsın belki de sportmenliğinden olmadı ava saygından geri salarsın kim bilir..

7. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    Akşamın bir vakti bu trofe sayılacak levreği almak hemde bu sahte ile, gerçekten tebrikler.

8. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bravo,tebrikler pek güzel bir levrek

9. sahte

sahte cemil

Talha bey teşekkürler,
    Vedat abi senin gibi bir efsaneden tebrik almak başlı başına bir olaydır benim için,sağolasın..

10. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    :clap2: :clap2: :clap2: :clap2:

11. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    tebrikler guzel av olmus burhaniye oren iskele mah tuttugum levrekler ve cupralar geldi aklıma birde icmeler orda yaptıgım avlar hayatımın en deyerli bir kosesinde

12. katavaşya

katavaşya Kadir T.

Favori Kamış:
    Lineaeffe IM-casting 4.20 Surf
    Favori Makine:
    Shimano Exage 10000, Okuma Zeon ZN 65, Avenger 65B
    En İyi Avı:
    Palamut, lüfer...
    Son fotoğrafı dışarıda tutarsak güzel bir av. Tebrikler...

13. osmanadana

osmanadana osman

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 4.20
    Favori Makine:
    Alba star leader 7000
    öncelikle söze seni tebrik ederek başladım,haklı olduğumu düşündüğüm bir konuda görüşümü dile getirdim,birçok kişininde resmin sportmenlik dışı olduğu konusunda bana hak vereceğinden eminim,ama sen kulak kabartıp tavsiye alacağın yere ters ters cevap vermişsin.Merak etme kardeşim kimsenin balığını kıskanmıyoruz,Allah daha büyüklerini rastgetirsin..

Ayrıca senin fotoğrafınla benim bu balığı ilerde tutup salmamın ne alakası var?Biz hangi balığı alacağımızı hangisini salacağımızı,nasıl fotoğraf çekeceğimizi çok iyi biliriz...Burda beraber av yaptığımız arkadaşlar bir balığı yaşatmak için avı bırakıp 15 dk. ugraştıgımız zamanları sana anlatabilirler..Ayrıca foruma saygı olarak önce tanışma mesajı atarsın daha sonra avın varsa paylaşırsın..İnsanlarda sana kardeş mi diyecek,isminle mi cisminle mi hitap edecek ona göre karar verir... ;)

14. mudeli

mudeli Gökhan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    selimhan 4300 gr
    aynen katılıyorum son resim olmamış.avını gölgelemez vede balıgın buyuk tamam ama daha insalcıl olmak lazım.bereketli avlar dilerim.

15. sahte

sahte cemil

sevgili osmanaga

Benim bildiğim bu işin sadece sportmenlik tarafıyla ilgilenenler boyutu ne olursa olsun zaten avlarını alıkoymazlar,benim durumumda ise
    sportmenlikle alakalı alınacak bi tavsiye olmadığını düşünüyorum, oturup hayvana canlıyken işkence edecek halimiz yok.

karada kendi halinde can vermiş bi av sözkonusu ve o fotoğraf ertesi gün balığı dilimleme esnasında, spontane çekilmiş, verilen toplam 20-25 saatlik emeğin karşılığı olarak elde edilen zaferi sembolize eden "bence" hoş bir av fotoğrafı, ha başkası beğenmeyip eleştirebilir,normaldir.

fakat eleştirirken uslubuna dikkat etmeyip hiç tanımadığın üstelik yaşça kendinden büyük birine kardeş diye hitap edersen -ters ters cevabı- alman da anormal olmaz.

16. sedatyagci

sedatyagci Sedat

En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Manşallah cemil kardeşim hakikaten güzel bir levrek daha irilerine inşallah

17. osmanadana

osmanadana osman

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 4.20
    Favori Makine:
    Alba star leader 7000
    Sevgili Sahte Cemil,

Öncelikle sportmen balıkçı her aldığı balığı geri salan kişi değildir..Avına saygı gösteren,tebliğ ve kanunlar çerçevesinde avlanan kişidir..Kavramları doğru öğrenmende yarar var..

"Bence hoş bir av fotoğrafı başkası beğenmeyip eleştirebilir,normaldir." demişsin. İşte bende beğenmeyip eleştiriyorum bunda bu kadar gocunacak ne var?

"Kardeş çok güzel bir balık tebrik ederim ama son resmi nedense beğenmedim...Bana sportmenlikten uzak geldi...Ava saygı göstermek gerektiğini düşünüyorum... "

Yazdığım yazı budur...Bu kadar kibar bir dille ifade edilen bir cümleden sen tanımadıgın birine kardeş diye hitap edemezsin gibi bir varsayım mı çıkarıyorsun?Eleştirilmek ve yanlış yapmak bu kadar gocunacak bir durum değil Cemil Kardeş...Yukarıda Gökhan Bey'in söylediği gibi bu fotoğraf olmazsa avın gölgede kalmaz merak etme..Ayrıca benden 3 yaş büyük olman saygı duyulacak bir adam olduğun anlamına gelmez...

18. dr.zeki

dr.zeki zeky

Tebrikler; güzel bir zamanda güzel bir paşa denk gelmiş. Afiyet olsun. DArısı Başımıza. Bir de ben de o civarlardayım. Bu sene daha trofe alamadık. Kaçırdım :( (koparttı 0.22 misinamı)Ören MEndirek mi, limaniçi mi ? yerini tarif edersen o bölgeye yoğunlaşırım. selamlar.

19. sahte

sahte cemil

arkadaşlara teşekkürler,

sevgili osmanadana ,
    bak bakalım linkte 3.maddenin m bendinde ne yazıyormuş;
    Sportif balıkçılık: Sportif balık avcılığı federasyonlarınca konulan kurallara dayalı olarak, yakalanan balığa zarar vermeme,
    sağlıklı ve canlı olarak suya iade edilmesi gibi temel prensipler içeren bireysel balık avcılığı etkinliğini,"

dolayısıyla bu kavram kargaşasına burda son verelim.

Baştan beri belirtmek istediğim şudur ki eğer gönülden olarak ava saygıdan,sportmenlikten dem vuruyorsan o avı salarsın arkadaş,
    gerisi klavye delikanlılığı oluyor bana kalırsa.
    Bi canlının yaşam hakkına el konulan bi aktivitede, nasıl bi saygıdan bahsedilebilir ki?iç organını çıkarırken nazik olmak,
    dilimlerken eşit aralıklarla dilimlemek vs midir:))

Can verirken ızdırap çektirmezsin, etini ziyan etmezsin ve -bence- yanında rakıyı eksik etmezsin, budur olay.

Aklıma başka saygı uyandıran bir durum gelmiyor ve ben bu 3 koşulu da yerine getirdim.

O son fotoğraf da benim için yakaladığım en büyük avın güzel bi anısı olarak diğerleriyle birlikte kalacak.nokta.

20. sahte

sahte cemil