Daha önce http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=18645 bu başlıkta belirttiğim lineaeffe marka kamışım dün elime ulaştı bu sabahta balığa çıktım hevesle. Bir kaç sefer balık çektikten sonra balıkları toplarken birden porselenlerin yapıştıgı yer dikkatimi çekti ve iki porseleninde birleşme kısımlarında bariz çatlaklar olduguna dikkat ettim. Muhtemelen ürün bana geldiğindede çatlaktı ancak ben biraz geç farkettim. .Zaten çatlakları gördükten sonra moral felan kalmadı herşeyi topladım geldim eve. Ürünü yarın geri değişimi için avmarketine geri yollayacağım ancak siteden baktığım kadarıyla ürün kullandıktan sonra kesinlikle değişim yapılamaz diyor. Şanssızlığın bu kadarı sizce ürünü değiştirirlermi daha önce başına böyle bişey gelen biri tecrübelerini paylaşırs açok sevinirim.
Geçmiş olsun Ömür kardeşim.Böyle bir şanssızlığı yaşamana üzüldüm.. Umarım "Av Marketi "anlayışlı davranıp ürünü değiştirir.. Sen değiştirmeyi talep et..sonucuda bize bildirirsen seviniriz
Bununla ilgili mail attım . Çatlak kısımların resminide çekip yolladım maille. Yarında telefon edeceğim. Aslında çatlakları evdeyken farketseydim kesin değiştirirlerdi ancak oltayı biraz kullandım ve malesef belli oluyor bakalım inşallah değiştirirler. Değişim olmassa tamiri felan yapabilirmiyiz orjinal parça değişimi mümkün olurmu?.
İstanbulda bu kamışları tamir eden yer olduğunu biliyorum ama tam adresini bilmiyorum..Ama mağduriyetinin giderileceğine inanıyorum.
Değiştirmezlerse ikametgahının bulunduğu yerdeki kaymakamlığın TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE bir durumu izah eden dilekçe ile -harçsız masrafsızdır-, faturaların değişim yapılmayacağını gösterir belge ne varsa elinde baş vur % 90 olumlu sonuç alırsın. Ne uğraşıcam deme lütfen uğraş ama Av market ciddi bir kurum old. biliyoruz sanırım değiştirirler.
ilk olarak geçmiş olsun.tüketici hakkı olarak bir ay içinde değiştirmeleri gerekiyor.serkan beyin dediği gibi ilk olarak kaymakamlıktaki tüketici hakları heyetine başvur(şayet sorun çıkarırlarsa)sonrada mahkemeye verirsin.mahkemenin harcı yok yani sana bi masrafı olmaz.sen yalnızca faturanı ve sanırım sana kargoyla filan teslim edildi teslim tarihini belirten evrakını kaybetme.böyle bi hakkın var.kesin sonuç alırsın.zaten eğer market değiştirmezse;mahkemeye vereceğinden bahset,hakkın olduğunu söyle tüm bunlara gerek kalmadan sanırım ürünü geri alırlar.tamir teklifinide kabul etme.ya yeni ürün yada para iadesi ilk bir ayiçinde dediğim gibi tüketici hakkıdır.ve serkan beyin dediği gibi lütfen uğraş,haklarımıza sahip çıkalım.
Selamlar bende çok üzüldüm, geçmiş olsun. Değiştirmiyorlar diye birşey yok. Avukat abimizin dediklerine kesinlikle katılıyorum. Tükitici derneklerinin heps,ne başvur, olmadı bizleri haberdar et, bizde burada belirtiriz ki, kimse bir daha oradan alışveriş yapmaz, kaybeden onlar olur. Bence değiştirirler.
Almis oldugun ürün bennce kesin degişecektir. degişmezse eger sana buradan http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=10190 yardımcı olabilecegiz
evet arkadaşlar gerçek bir vatandaşlık örnegi...alkışlıyorum... inşallah kardeşimizin olayı düzeltilir.. olmasada sıkmasın canını o halkanın aynısı bulunur.. Bak güzel kardeşim. benim elimde bir kamış var tam 4 değişik kamışın 4 değişik parçasından ve renginden oluşmuş.. baktıgında 4 renk.. iş görüyormu?? hemde nasıl.. Önemli olan senin saglıgın..sıkma canını..gerisi boş..
bence de mutlaka değiştireceklerdir böyle bir olayı büyüteceklerini sanmam hiç olmasa daha iyi olurdu tabiki geçmiş olsun..
Abi üzgünüm ama degişmez o ürün avmarketi sormazmı gelince neden kontrol etmedin diye.Ama sen gene talepte bulun mümkünse oradan çok alışveriş yapanların üyelikleriyle yap şikeyeti belki dikkate alınır.
Arkadaşlar iyi dilekleriniz çok teşekkür ederim. Telefon ettim ürünü değiştirecekleirni geri göndermemi istediler geri gönderdim bakalım yenisini 4 gözle bekliyorum hevesim kursağımda kaldı şöle kendi oltamla bi güzel balık tutamadım ya
Merhabalar, Perakendecilik sektöründe bulunduğum için size biraz bilgi vermek istedim. Aldığınız ürünün faturasını saklamanız 1.şarttır. Türkiye'de satılın birçok ürün min.1 yıl garantilidir. Yeni aldığınız ve üretimden kaynaklanan sorunlar nedeniyle ürünle ilgili sorun yaşadığınızda aldınığınız ürünü faturası ile geri götürdüğünüzde incelemek için üretici/ithalatcı firmaya göndermek için sizden iletişim bilgilerinizi alarak firmanın özel bir formu varsa size bunu düzenlerler veya yoksa telefon bilgilerinizle size geri dönerler. Şayet üründe üretimden kaynaklanan bir sorun yok ise ozaman satın aldığınız yer size ürününzü geri teslim etmek isteyecektir. Eğer üretici/ithalatcı firmanın teknik raporu yok ise mutlaka isteyiniz ve hiç satın aldığınız yer ile kavga etmenize gerek yoktur. Bu belge ve faturanızın fotokopileriyle birlikte bulunduğunuz yerin tüketici hakem heyetine başvurda bulunarak sorunun çözülmesini sağlaya bilirsiniz. Bu aşamaları yapmadan direkt tüketici hakem heyetine gitmez yanlış olur vede aldınız ürünü paketi açılmamış ve faturası var ise 15 gün içinde değişrmesi firmanın yasal zorunluluğudur. Eğer bu süre içerisinde faturası olan ve hiç açılmamış ürünü geri almıyorlarsa yine tüketici hakem heyetine gidebilirsiniz. Ama kullandığınız ürünü 20gün sora bozuk deyip aldığınız yere giderseniz firma insiyatif kullanmazsa kesinlikle geri almayacaktır.Sizde oluşan bir teknik arızayı belirtir ve üretici/ithalatcı firmaya gönderilmesini isterseniz hakem heyetine suna bileceğiz deliliniz elinizde olur. Bu geri gönderilen ürünler için 30iş günü 6hafta yasal süre içerisinde size geri dönüş yapılmaz ise yine hakem heyetine faturanız ürünü aldığınız yere bıraktığınızı belirten makbunuz ile yenisi ile değişim veya para iadesi için başvura bilirsiniz. Kredi kartları ile yapılan ödemelerde yaptığınız ödeme şekline göre yani tek ödeme veya taksitli ödemeye göre alışveriş yaptığınız işyeri pos cihazından geri iade işlemi yapabilir yalnız burada dikkat edilmesi gereken yer tek ödeme yaptı iseniz iadeniz tek ödeme olacaktır.Eğer taksitli alışveriş yaptı iseniz iadeniz heray taksit tutarı kadar kartınıza yansıyacaktır. Yani 50YTL /10Ay =5YTL aylık ödemeli bir ürünün karta geri iadesini banka ekstrenize Aylık +5YTL x10ay olarak geri yansıtacaktır.
Cem Bey; benim bildiğim yeni yasalara göre minimum 2 yıl garanti vermek zorunda... Hakem heyeti genelde bu tip olaylar çok olduğundan sarkıtıyormuş. Yani biraz zaman alıyormuş. Ben genelde tanıdık yerlerden alışverişi tercih ederim. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.