Merhabalar Orduda yine hersabah olduğu gibi avlağıma gittim sabah Geçenki yakaladığım levreğin heyecanı ile ama başıma gelmeyen kalmadı. Ne iştir anlamadım. İlk Levreği yakaladığım kamışım kırılmıştı zaten küçük 1,20 lik kamışa kalmıştım neyse o kamışa ben rapalı direk fırdöndüsüz bağladım rapala düğümü ile ilk attım güzel ikinciye attım baktım rapala gidiyo denize doğru ama benim oltada haraket yok misine rapalanın ağzından ne hikmetse çözülmüş gitti caaanım levrek cekmiş rapalam. küfür küfür üstüne çantamda ilk atışlarımda elim alışsın die aldığım 3 tl lik gagası olmayan boyası sökülmüş bi rapalam vardı sıkı sıkıya onu bağladım yine fırdöndüsüz bunu atmaya başladım 3 atışş 5 atış derken takıldı rapala dedimki kendimce ahmet uyuma bu balık ve geçenki levrek kadar sağlam cekiyor o an asıldımçektim makarayı 2 yada 3 tur cekebildim. balık bir an suyun üzerinde bi sıçradı ters döndü Bi sessss ÇAAAAATTTTTTT bizim rapalanın kuyruk kısmı ve oraya bağlı kanca felan yok pöfffffff abi o an elimde rapalaya baya bi baktımmmmm baktım baktım. bu nasıl bi balıktı deidm kendimce. elim boş balık yok rapalam yok ewe döndüm. ama bunun acısını kötü cıkarıcam. haberleri yok. Tavsiyem ucuz rapala sakınnnn almayın benim gibi giden balığın arkasından bakarsınız. kırılan rapalanında resimleri gelicek yakında birde tavsiyem rapalayı mutlaka fırdöndü ve beden ile takın cünkü mutlaka ve mutlaka makineye misine dolanıyo bi süre sonra 2 saatlik atışta yarımsaat misine çözmeye uğraştım. ve rapalanınj direk ağzına takmayın fırdöndüyü görünüş olarak kötü oluyor ve rapalanın aksiyon yapmasını engelliyor en güzeli rapala düğümü ama benim kisi gibi olmasın sağlam olsun düğüm tekrar tekrar kontrol edin.
Ahmet neden yükleniyorsunki bırak gitsin aç açabildiğin kadar ver yolu ve yolu uzasın. ilk hırsını alsın. sal 200 metreye kadar sal ne olacak yüklenirsen oda tabiiki yğklenecek ters istikamete ver gitsin ağzında iğne dolaşsın
Akıllanddım ama geç oldu banghead Yanlız Bazı Uzman arkadaşlar o levrek değildir Lüferdir kesmiştir rapalayı felan dediler olabilirmi.
Ahmet kardeşim güzel bir avlağın var sanırım. Git doğru düzgün orta halli bir kamışla makara al. Bi de orta halli bir rapala al. Bak şimdi resimsiz kaldık. Malzeme iyi olaydı şimdi boy boy resimlemiştin. Bizde imrenerek izleyecektik.
Levrek rapalayı kesemez ama, eğer hakkaten adi bir şeyidyse, kırması mümkün. Velakin bu mümkün olayı da pek kolay değil. Levreğin, dudakları zayıftır, kıracak kadar tutamaz sahteyi. Yutağı/çenesi son derece güçlüdür. Fakat o zamanda sahteye yüklenemez, gene kıramaz. Ya sahte cidden çok adi. Veya düşmüş, çarpmış vs. ve çatlamış, zedelenmiş. Yoksa levreğin sahteyi kırması pek kolay değil. Lüfer denk gelemezmi? Eğer söz konusu lüfer ise, o zaman işin rengi değişir elbette. Lüfer dişini geçirip sıktıysa, o sahtenin çok şansı yok.
Abi Avlağın Güzelliğine güzellik katıcam .BUgünden sonra gidebildikce hergün giderken havuz yemide götürüp serpicem avlağa alıştırmaya calısıcam oraya balıkları zaten mevcutta varlar sanırım ama anladığım kadarıyla rüzgar dalga ve dalga köpüğü olmadan ortaya cıkmıyolar. ama cıkanbalıkların ikiside aynı noktadan cıktı tam olarak işaretlesek okadar olmaz tam aynı noktadalar.
Abi ben levrek tutacağım diye tatile gitmeden önce yeni takım kurdum, yeni sahteler aldım ama tatilde levrekler önümde balık kovalarken ben 1 tane bile yakalayamadım . Bu işler nasip... Nasibinde varsa çapariye de gelir .
Okuma nın rapala halkaları var. Onlardan kullanabilirsin. Ayrıca yemlemenin sakıncasınıda anlamadım? Sportif açıdan ne sakıncası olabilirki? Yemleyeceksen geceden yemle.
Ahmet linkini verdiğim rapala halkasını kullanabilirsin. http://www.avmarketi.com/asp/product/6111/OKUMA-RAPALA-HALKASI
??? Bilmediğimden soruyorum bu tarz malzemeler sahtenin gerçekciliğini bozmazmı ben görünmesin die fırdöndüyü bile sahteden uzağa bağlamaya çalışıyorum.