Şanssızlık + Ucuz Rapala = KAÇAN LEVREK

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında tenten_52 tarafından paylaşıldı.

1. tenten_52

tenten_52 ahmet yıldız

Favori Kamış:
    eagle carbo tech
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    Merhabalar Orduda yine hersabah olduğu gibi avlağıma gittim sabah Geçenki yakaladığım levreğin heyecanı ile ama başıma gelmeyen kalmadı. Ne iştir anlamadım. İlk Levreği yakaladığım kamışım kırılmıştı zaten küçük 1,20 lik kamışa kalmıştım neyse o kamışa ben rapalı direk fırdöndüsüz bağladım rapala düğümü ile ilk attım güzel ikinciye attım baktım rapala gidiyo denize doğru ama benim oltada haraket yok :( misine rapalanın ağzından ne hikmetse çözülmüş gitti caaanım levrek cekmiş rapalam. küfür küfür üstüne çantamda ilk atışlarımda elim alışsın die aldığım 3 tl lik gagası olmayan boyası sökülmüş bi rapalam vardı sıkı sıkıya onu bağladım yine fırdöndüsüz bunu atmaya başladım 3 atışş 5 atış derken takıldı rapala dedimki kendimce ahmet uyuma bu balık ve geçenki levrek kadar sağlam cekiyor o an asıldımçektim makarayı 2 yada 3 tur cekebildim. balık bir an suyun üzerinde bi sıçradı ters döndü Bi sessss ÇAAAAATTTTTTT bizim rapalanın kuyruk kısmı ve oraya bağlı kanca felan yok :) :) :) :) :) pöfffffff abi o an elimde rapalaya baya bi baktımmmmm baktım baktım. bu nasıl bi balıktı deidm kendimce. elim boş balık yok rapalam yok ewe döndüm. ama bunun acısını kötü cıkarıcam. haberleri yok. Tavsiyem ucuz rapala sakınnnn almayın benim gibi giden balığın arkasından bakarsınız.

kırılan rapalanında resimleri gelicek yakında birde tavsiyem rapalayı mutlaka fırdöndü ve beden ile takın cünkü mutlaka ve mutlaka makineye misine dolanıyo bi süre sonra 2 saatlik atışta yarımsaat misine çözmeye uğraştım. ve rapalanınj direk ağzına takmayın fırdöndüyü görünüş olarak kötü oluyor ve rapalanın aksiyon yapmasını engelliyor en güzeli rapala düğümü ama benim kisi gibi olmasın sağlam olsun düğüm tekrar tekrar kontrol edin. :)

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ahmet neden yükleniyorsunki bırak gitsin aç açabildiğin kadar ver yolu ve yolu uzasın. ilk hırsını alsın. sal 200 metreye kadar sal ne olacak yüklenirsen oda tabiiki yğklenecek ters istikamete ver gitsin ağzında iğne dolaşsın

3. tenten_52

tenten_52 ahmet yıldız

Favori Kamış:
    eagle carbo tech
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    Akıllanddım ama geç oldu banghead Yanlız Bazı Uzman arkadaşlar o levrek değildir Lüferdir kesmiştir rapalayı felan dediler olabilirmi.

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ucuz etin yahnisi yavan olur. Bencede levrek degil irice bi lüferdir. Avlamis sizin sahteyi :)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Ahmet kardeşim güzel bir avlağın var sanırım. Git doğru düzgün orta halli bir kamışla makara al. Bi de orta halli bir rapala al.
    Bak şimdi resimsiz kaldık. Malzeme iyi olaydı şimdi boy boy resimlemiştin. Bizde imrenerek izleyecektik.

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Canın sagolsun beya.. :):) her olay bir tecrübe.. illaki yaşamak gerekiyor..önemli olan saglık ve neşe..

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Levrek rapalayı kesemez ama, eğer hakkaten adi bir şeyidyse, kırması mümkün.

Velakin bu mümkün olayı da pek kolay değil. Levreğin, dudakları zayıftır, kıracak kadar tutamaz sahteyi. Yutağı/çenesi son derece güçlüdür. Fakat o zamanda sahteye yüklenemez, gene kıramaz.

Ya sahte cidden çok adi. Veya düşmüş, çarpmış vs. ve çatlamış, zedelenmiş. Yoksa levreğin sahteyi kırması pek kolay değil.

Lüfer denk gelemezmi? Eğer söz konusu lüfer ise, o zaman işin rengi değişir elbette. Lüfer dişini geçirip sıktıysa, o sahtenin çok şansı yok.

8. tenten_52

tenten_52 ahmet yıldız

Favori Kamış:
    eagle carbo tech
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    Abi Avlağın Güzelliğine güzellik katıcam .BUgünden sonra gidebildikce hergün giderken havuz yemide götürüp serpicem avlağa alıştırmaya calısıcam oraya balıkları zaten mevcutta varlar sanırım ama anladığım kadarıyla rüzgar dalga ve dalga köpüğü olmadan ortaya cıkmıyolar. ama cıkanbalıkların ikiside aynı noktadan cıktı tam olarak işaretlesek okadar olmaz tam aynı noktadalar.

9. tenten_52

tenten_52 ahmet yıldız

Favori Kamış:
    eagle carbo tech
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    Doğru

Yakalanın Değerini Anlamak İçin sanırım bikaçtane kaçması lazım

10. Kamuran karaman

Kamuran karaman Kamuran Karaman

Favori Kamış:
    Yabomax Sword 4,20 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65 II
    En İyi Avı:
    Levrek 4 kg

11. tenten_52

tenten_52 ahmet yıldız

Favori Kamış:
    eagle carbo tech
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg

12. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Abi ben levrek tutacağım diye tatile gitmeden önce yeni takım kurdum, yeni sahteler aldım ama tatilde levrekler önümde balık kovalarken ben 1 tane bile yakalayamadım :). Bu işler nasip... Nasibinde varsa çapariye de gelir :).

13. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Okuma nın rapala halkaları var. Onlardan kullanabilirsin. Ayrıca yemlemenin sakıncasınıda anlamadım? Sportif açıdan ne sakıncası olabilirki? Yemleyeceksen geceden yemle.

14. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
  15. tenten_52

tenten_52 ahmet yıldız

Favori Kamış:
    eagle carbo tech
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    ???

Bilmediğimden soruyorum bu tarz malzemeler sahtenin gerçekciliğini bozmazmı ben görünmesin die fırdöndüyü bile sahteden uzağa bağlamaya çalışıyorum.

16. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Ben 6 numarasını kullanıyorum. Düşündüğünden küçükler...

17. tenten_52

tenten_52 ahmet yıldız

Favori Kamış:
    eagle carbo tech
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    Resimdeki gibi değil yani tamamdır bi araştırim bayimden