sapanca gölü maşukiye de balık avı için yardım

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında önder güdücüler tarafından paylaşıldı.

1. önder güdücüler

önder güdücüler önder güdücüler

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    39cm kofana
    arkadaşlar bu pazar bir kaç dostum sapanca gölünde maşukiye civarlarında balık tutmaya gidelim dedi burada bir iki gün önce kızılkanat tutulmuş onlarda heves etmiş benide çağırıyorlar bu bölge için hiç deneyimimiz yok yem olarak beyaz bir kurttan bahsediliyor fakat detaylı bilgiye sahip değilim takım ve yem konusunda yardımcı olursanız sevinirim

2. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    beyaz kurt un kurdumu kemik kurdumu?

3. balikci

balikci

4. önder güdücüler

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    39cm kofana
    malesef ne kurdu olduğunu bilemiyorum, aslında kızılkanat için kurt kullanılması biraz garip geldi bir keresinde çoook önceden ömerlide kızılkanatları ekmek içi tutmuştuk

5. önder güdücüler

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    39cm kofana
    makalede yazdığı gibi bu mevsimde bu kurdu bulmak pek mümkün değildir diye düşünüyorum

6. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    :) aslında bu iki kurt türüde birbirine çok benziyor ikiside beyaz :) Ufak tırtılımsı şeyler. Sitede arama yaptır ikisiylede ilgili dökümanlar var sanıyorum. Maalesef kzılkanat avlamadım ve bilmiyorum sadece kurtlarla ilgili yardımcı olmak istreidm :)
    Ben kemik kurduyla alabalık yakalamıştım. Birçok balığın hayır diyemeyeceği türler bunlar kımıl kımıl :D

7. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Maşukiyenin çevresindeki derlerde alabalık oluyor.Akıntını bol oldugu yerlerden su içinde kayaları kaldırıp altına bakarsan akrebe benzer bir böcek vardır onları sırtından igneye gecirip alabalıga atacaksın. şu anda zamanımı bilemiyorum.

8. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    arkadaşlar bahsedilen kurt kemik kurdu. Sinek ten oluyor. Ancak bu kurda benzer diğer kurtlarda iş yapar.Kurt nasıl temin edilir derseniz maşukiye istikametinde ilerlerken suadiye sapağında durun ve sorun. Zaten az ilerisinde acısu deresi var.Yani dereye ineceksiniz.Pazar günleri ana baba günü olur derenin etrafı. hepside balıkçıdır ve kızılkanata gelmişlerdir. Orada kurt satanları göreceksiniz. Olaki kurt satan yok. Balıkçılara sorun yukarıdaki ( ana yolun üstü )köyde yaşlı bir kadın var kurt yapıp satıyor. O kadını bulursanız kurt işiniz hallolmuş demektir. Birde adapazarında kesinlikle var ancak size ters kalır.

9. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Bilgisayar oyunu gibi olmuş :D

10. sadi

sadi

Favori Kamış:
    makaralı olta tek kanca mantarlı takım 2 ile 3 adet arası
    En İyi Avı:
    sazan 5.5 ile 16 kg arası en büyük balığı daha tutamadım
    maşukiye ye göle girip avlanacaksanız sazlıkların içinde avlanın botunuz yoksa yinede sazlık olan bölgede avlanın kurt ise arkadaş tarif etmiş derbent acısu mevkiinden temin edebilirsiniz yada adapazarında balık malzemesi satanlardan temin etmeniz gerekir şimdiden rasgelsin

11. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Önder Abi merhaba.

Ben Sapanca'da 2 yıl oturmuş biri olarak size yardımcı olmaya çalışayım..

Kızılkanat Sapanca Gölü'nde en çok çıkan balıklar arasında yer almaktadır. Pek fazla yem seçmeyen bir balık olmasına rağmen, solucan, bahsettiğiniz beyaz kurt, ekmek içi gibi yemlerle daha fazla randıman vermektedir. Takım olarak, beden 0.20-0.30 mm misina, şamadıra, 3-5gr lık kıstırma kurşun ve 8-11 numaralar arası çapraz beyaz iğneyi tavsiye ederim. Rastgele...

12. önder güdücüler

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    39cm kofana

teşekkür ederim yem bulma konusunda sıkıntı yaşamayacağız gibi görünüyor verdiğiniz tarifler çok güzel

13. önder güdücüler

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    39cm kofana

teşekkür ederim bahsettiğin iğneler çaparide kullanıdığımız iğnelerden olur herhalde; yoksa tatlı su için farklı iğne almam gerekirmi