arkadaşlar bu pazar bir kaç dostum sapanca gölünde maşukiye civarlarında balık tutmaya gidelim dedi burada bir iki gün önce kızılkanat tutulmuş onlarda heves etmiş benide çağırıyorlar bu bölge için hiç deneyimimiz yok yem olarak beyaz bir kurttan bahsediliyor fakat detaylı bilgiye sahip değilim takım ve yem konusunda yardımcı olursanız sevinirim
Bahsetmiş olduğunuz beyaz kurt, sinek larvası olabilir mi? Bununla ilgili bir makale yazmıştım çok önceden aşağıdaki linten okuyabilirsiniz, sormak istedikleriniz olursa bu konuda yada aşağıdaki linkteki konuya yazabilirsiniz http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=637
malesef ne kurdu olduğunu bilemiyorum, aslında kızılkanat için kurt kullanılması biraz garip geldi bir keresinde çoook önceden ömerlide kızılkanatları ekmek içi tutmuştuk
aslında bu iki kurt türüde birbirine çok benziyor ikiside beyaz Ufak tırtılımsı şeyler. Sitede arama yaptır ikisiylede ilgili dökümanlar var sanıyorum. Maalesef kzılkanat avlamadım ve bilmiyorum sadece kurtlarla ilgili yardımcı olmak istreidm Ben kemik kurduyla alabalık yakalamıştım. Birçok balığın hayır diyemeyeceği türler bunlar kımıl kımıl
Maşukiyenin çevresindeki derlerde alabalık oluyor.Akıntını bol oldugu yerlerden su içinde kayaları kaldırıp altına bakarsan akrebe benzer bir böcek vardır onları sırtından igneye gecirip alabalıga atacaksın. şu anda zamanımı bilemiyorum.
arkadaşlar bahsedilen kurt kemik kurdu. Sinek ten oluyor. Ancak bu kurda benzer diğer kurtlarda iş yapar.Kurt nasıl temin edilir derseniz maşukiye istikametinde ilerlerken suadiye sapağında durun ve sorun. Zaten az ilerisinde acısu deresi var.Yani dereye ineceksiniz.Pazar günleri ana baba günü olur derenin etrafı. hepside balıkçıdır ve kızılkanata gelmişlerdir. Orada kurt satanları göreceksiniz. Olaki kurt satan yok. Balıkçılara sorun yukarıdaki ( ana yolun üstü )köyde yaşlı bir kadın var kurt yapıp satıyor. O kadını bulursanız kurt işiniz hallolmuş demektir. Birde adapazarında kesinlikle var ancak size ters kalır.
maşukiye ye göle girip avlanacaksanız sazlıkların içinde avlanın botunuz yoksa yinede sazlık olan bölgede avlanın kurt ise arkadaş tarif etmiş derbent acısu mevkiinden temin edebilirsiniz yada adapazarında balık malzemesi satanlardan temin etmeniz gerekir şimdiden rasgelsin
Önder Abi merhaba. Ben Sapanca'da 2 yıl oturmuş biri olarak size yardımcı olmaya çalışayım.. Kızılkanat Sapanca Gölü'nde en çok çıkan balıklar arasında yer almaktadır. Pek fazla yem seçmeyen bir balık olmasına rağmen, solucan, bahsettiğiniz beyaz kurt, ekmek içi gibi yemlerle daha fazla randıman vermektedir. Takım olarak, beden 0.20-0.30 mm misina, şamadıra, 3-5gr lık kıstırma kurşun ve 8-11 numaralar arası çapraz beyaz iğneyi tavsiye ederim. Rastgele...
teşekkür ederim yem bulma konusunda sıkıntı yaşamayacağız gibi görünüyor verdiğiniz tarifler çok güzel
teşekkür ederim bahsettiğin iğneler çaparide kullanıdığımız iğnelerden olur herhalde; yoksa tatlı su için farklı iğne almam gerekirmi