Sapanca Gölü Yayın avı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında SnnGrt tarafından paylaşıldı.

1. SnnGrt

SnnGrt hakan çalık

En İyi Avı:
    Benekli alabalık 2 kg
    Öncelikle hepinize selamlar ben sinan gürata 20 yaşındayım yalova üniversitesi hukuk fakültesi öğrencisiyim sakarya/sapanca lıyım yıllardan beri balık meraklısıyım ancak genelde alabalık tutmuşluğum var derede çünkü bulunduğum yerde sapancada birçok dere var herneyse bu yaz daha doğrusu bugün bir şişme bot aldım dip oltalarımı hazırladım ve internetten biraz araştırma yaptım sitenin arşivinde bir abimiz sapanca gölünde 40 metrede 158 cm balık ve sürüler gördüğünü söylemiş geçen sene benim düşüncem kıyıdan az açıkta sazlık önünde muhtemeldirki 10 mt derinlikte yayını beklemekti ancak bu konudan sonra ne yapacağım konusunda kararsız kaldım ayrıca sazan içinde derinliği ne yapmam lazım henüz çok acemi olduğum için bunları kestiremiyorum yem ve malzeme konusunda sıkıntım yok sorunum mekan konusunda yardımcı olursanız sevinirim

2. cor

cor furkan

Favori Kamış:
    lineaffe spirit surf kamış
    Favori Makine:
    okuma safina noir 55
    Sinan abi. yayın balığı derin suyu seven bir balıktır ama yinede nerede olacağı balli olmaz ama genelde kıyıda 50-60 cm şebek diye tabir edilen kol boyu yayınlar çıkar.

3. SnnGrt

SnnGrt hakan çalık

En İyi Avı:
    Benekli alabalık 2 kg
    Kardeşim bu bilgiyi vermen iyi oldu bak düşüncelerim değişti ayrıca bir sorum daha var geceleri bu balık ışıktan hoşlanırmı ışık ilgi çekermi acaba dip oltaya fosfor kırıp taksam ilgi çekermi ?

4. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Shimano Alivio Carp 360 Shimano Catana CX 2.40
    Favori Makine:
    OKUMA MAX-4 Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Yayın konusunda pek bişey diyemem ama sazan konusunda yardım edebilirim, kışın dipte yazın suyun orta katmanlarında gezer. Şamandıralı olta ile derinliği 3,4 metre vererek yakalayabilirsiniz tabi ki avlağa göre değişir

5. SnnGrt

SnnGrt hakan çalık

En İyi Avı:
    Benekli alabalık 2 kg
    eyvallah abi heralde sakaryalısın sende zaten yayın anca bizim sakarya nehrinden tutulurmuş sazana döndüm göl için ama moralim bozuldu geçen sabah 5 te avdayım botla gölde adam tekneyle geldi 20 mt ötemden ağ çekti dönerken bide dalga geçti dediki: Yokmu abicim hiç balık dedim yoook ağı kucağına aldı bi sazan gösterdi tahminim 10 kg üstüdür zor kaldırdı zaten :(