Herkese merhaba. Sapanca gölünde yılın bu zamanı ne avlayabiliriz.Ben levrek var diye biliyorum ama nekadar doğru.. Malum Sapancanın yabancısıyız.Bi iş için 1 haftalığına oradayım.Bİlen arkadaşlar rica etsem bu kardeşinize bi yardımcı olurmusunuz... SAYGILAR...
slm yılmaz sapanca şu sıralar kızılkanat var başka bişeyde bulamazsın oda çok zor tutmak denk gelmen lazım ama bölge olarak bilgi verebilirim aracın varmı sana yer tarif edeyim oranın garantisi var şu mevsimde oraya gidersin yem kurt kulanacaksın adapazarının bütün balıkçıları satar
sapanca gölü Sapanca gölünün avlak durumu hakkında bilgi edinmek istemişsiniz.Bu aylarda balık dip sulara çekildiğinden ayrıca kıyı bölgelerine sürekli ağ atıldığından Randıman alamıyacağınız kesin.Sapanca gölü bahar ve yaz aylarında güzel av verir.Fakat Her bölgesinden av almanıza imkan yoktur.Kırmalık ve saz arası olan bölgeler iyidir.Arifiye civarı ayrıca çark suyu denilen derenin sapanca gölünden ayrılan başlangıç bölgesi süper Kızılkanat ve oklama(Turna) alanıdır Mart nisan arası Derbent deresine havyara çıkan balık sürüleri iyi av veriyor.İpraş Su pompalarının önündeki küçük iskeleden kızılkanat alırsın.Bahar başlarında Kutköy deresinin ağzından verimli av yapabilirsin.Yayın olayı ağ ve kasnakla yapılarak bitirilmek üzere.Eşmenin plaj civarında kefal ve sardalya bulabilirsin.Fakat Kış Aylarında Sakarmeke,ve ördek çeşitlerimizden başka Sadece Maşukiyede Güzel bir Alabalık ziyafeti çekip.Kartepe havalisinin Temiz havasını ve doğal sularını tadabilirsin.Balık bahane ortam şahane.
Sapancaya gidiceksin balık tutucaksın boşver be kardeşim ayakların ıslanıcak balık tutamıycaksın yok çünki. çık maşukiyeden yukarı vadi restaurant otur dere kenarına söyle alabalığı yanında aslan sütü bak keyfine .
ben eski sakaryalı olarak tavsiyem aracın varsa git poyrazlar gölüne bu mevsim sıraları yanlış hatırlamıyorsam güzel iri kızılkanat yapıyo çokta lezzetli oluyo özledim oraları
Tavsiyeler için teşekkür ederim arkadaşlar bu arada hepinizin yeni yılı kutlu olsun. Ya bizimkisi muhabbet olsun stres atalım diye illa balık yakalama niyetimiz yok yani yinede bi bilgi amacında sorum olmuştu.hepinize ayrıyetten teşekkür ederim biraz geç oldu ama kusura kalmayın... SAYGILAR...