Merhabalar. Sapancaya balığa gitmeyi düşünüyoruz arkadaşlarla , fakat kayık, bot gibi ekipmanlarımız olmadığı için kıyıdan avlanacağız.. Kıyıdan balık alabileceğimiz bölgeler varmıdır Acaba ? Varsa Sapancalı üyeler yardım ederse sevinirim.
Sapanca'da ağ atanlar pek fazla balık bırakmadılar açıkçası. Kıyıdan işiniz biraz zor. Gölde turna var ama daha derinde. O nedenle kayıkla avlanmanız gerekir. Göl kenarında olta atanlar oluyor ama pek kayda değer bir şey tutulmadığını söyleyebilirim.
Kıyıdan tutulduğunu duydum fakat nereden olduğunu bilmiyorum , keşke kayık falan kiralancak bi yer olsa.
Çay bahçelerinin olduğu yerde kayıklar var ve orda kiralayanlar da var diye biliyorum. Olmadı, orda şu pedallı yunuslardan var onlardan kiralarsınız birer tane. Aynı yerde kıyıdan olta atanlar da var ama tutulan balık görmedim, ki uzun zamandır kıyıdan balık alamadıklarını söylemişti ordaki oltacılar.
Pedallı yunus kötü bi fikir ama yaa ona bacak lazım , onu biyere sabitlemek lazım , lazımoğlu lazım yani
En zahmetsiz balık yakalama yolu rüya görmektir. Onun için de uyumak lazım. Herşey için bir şey lazım. Lazımdan kurtuluş yok.
Geçen sene Sapanca'nın kurtuluşu etkinliklerine katılmak için Aydın'dan efeleri götürmüşdüm. Sapanca gölünü vede İzmit Körfezini gören ormanlık içinde bulunan lüks bir otelde bir gecelik misfir olmuşduk. Akşam sohbeti sırasında sapanca gölünden eski yol üzerindeki kıyılarından baya baya iri balık çıktığını vede çıkarttıklarını söylemişlerdi. Bu vesileyle göstermiş oldukları misafirperverlikten ötürü Sapanca Belediyesi vede Sapanca Mücahit Derneğine sonsuz teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.
sapancada kıyıdan av yapılacak en güzel yer derin taşlık dediğimiz arifiye çıkışının başıdır orda hertürlü kıyıdan av yapabilirsiniz yayın sazan kızılkanat turna alabalık hatta sudak ben görmedim ama sölentisi var....