Sapanca gölünde 40 metrelerde,Furuno 620 balık bulucumda iri balık sürüleri gördüm,makina hiç susmadı.40 metrenin aşağısında makina bişi yazmadı,olta atmak istedim,oltam mantarlı olduğu için dibi bulamadı.Tahminim bu balıklar kızılkanat,tatlısuda bu derinlikte av mümkünmü acaba ve nasıl avlanmak gerekir.Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Merhaba Merak ettiğim için soruyorum. Furuno 620'yi teknede kullandınız sanırım. Teknede Mantarlı takımmı kullanıyorsunuz.?
Hah tamam şimdi oldu işte. Ben tatlı sudan çok fazla anlamam , dediğim gibi merak ettiğim için sormuştum. Bu arada Cihaza baktım , Baya iyiymiş maşşalah. Nasıl memnun musunuz? .
Yer yasağı olarak bir yasak yok ama tür bazında yasaklar var. Sazan, Kadife, Siraz, Yayın, tatlısu kefali 15 Haziran'dan, tatlısu levreği ve sudak 30 Nisan'dan sonra avlanabilir. Bu tarihlerin bitimine kadar bu türlerin avı yasak kapsamında. Bu balıkların çoğu orada çıkmıyor zaten bildiğim kadarı ile. Yine de hatırlatmakta fayda var. Turna avı ise, bildiğiniz üzere şu an tüm yurtta serbest.
Dua etki obalıklardan birini taktırmadın o botta kurtaramazdı seni beş on metre yayınlar oldugu söyleniyor dikkat et seni ham yapmasınlar
Vaybe amma abartmışım haziranın onbeşini bekle ozaman sogulcanları büyüt yem olarak kullanırsın kuş gözlem yerlerine fazla yaklaşma tepki alabilirsin.
Sürü halindeki balık sazan veya kadife olabilir yayın balıgında sürü yaşamı yoktur..sürü halinde hareket etmezler. sapancanın türleri arasında yayın - sazan-kadife-ala-turna gibi türler var..olay dipte ise ya sazan dır yada kadifedir..
158 miiiiii onu ne çekmesi olur sevgili değerli site sakinlerimiz yaa acaba nasıl olurdu ama antalyada nerede olur acaba yayın :?
İlginç Kızıl kanat 40 cm i geçmez diye biliyorum. Sazan 1 58 lik kadar sapancada büyüyemez diye biliyorum Kadife yi gören olursa gölün suyunu kurutur yine tutar diye biliyorum. Büyük ihtimal dalgıc sürüsüdür
sapancada sürü genelde kızılkanat olur dalgıç arkadaşım genelde büyük sürü halinde kızılkanat gördügünü söylüyor bizimde yakaladıgımız sürüden bir foto 17 metre derinden 30 dakikada yaklaşık 100 parçayı geçmişti
kardeşim öncelikle bohçacı demişin lafını bilde konuş bizin zevkimiz mantar hastalıgı kızılkanat avına o yüzden gideriz balık yemeyide sevmem ayrıca mahallemizde gariban insan çok genelde onlara dagıtıyorum yada salıyorum
Eh işte, bohçacılığın tarifide böyle bir şey. Kendisi yemeyecek olsa bile, ne varsa, ne kadar bulursa, toptan toplayıp gitmek. el insaf filan desem, anlaşılır mı bilmiyorum. ama nedir bu böyle, konuya komşuya dağıtmak için çuvalla balığı öldürmek?