arkadaşlar abiler cümleten merhabalar bana en fazla 210 yahut 2mt 1.95 de olur.. uzunluğunda..atar değeri 7 30. 10 30. 10 40 aksiyonu sert.. sapı kısa spin kamış lazım..bu boydaki bir kamışın ağırlığı tüy gibi olmalı dolgulu kamış olmasın örnek vermek gerekirsem..bir okuma alimuna 240 spin kamışın..mantar sapının alt tıpasının başlangıcından, mantar sapının bitimine kadarki uzunluğu 30cm dir.. aradığım kamışdaki bu özellik 20cm i geçmiyecek..sap kalınlığı mümkünse 8cm i geçmiyecek..7cm olursa süper olur bu kamış ile, tek elimle tesbih sallarmış gibi takılacağım anlıyacağınız konunu açmamın sebebi..belki bayilerde gezerken böyle tarife uygun sapı kısa kamış görmüş olabileceğiniz üzerinden fikir ürettim.. bu kamışı dalgasız havalarda kullanacağım..zaten bizim sularımız ekseri dalgasız tek elle çılgın atışlar yapmak niyetindeyim saygılar
Kadir abi ben Diwa mini spin 180 aldım alabalık ve kasna için memnunum işini görür mü bilmiyorum. http://www.balikmarketim.com/?urun-46981-Daiwa-Mini-Spin-180-cm-Spin-Olta-Kamisi.html
kadir abi öncelikle *** foruma yeni katılıyorum. ama sizin uzun süredir avlarınız ve paylaşımlarınızın takibindeyim forumdaki idolümsün abi sana şiddetle önerebileceğim bir kamış var... orta kalitede shakespeare odyssey hybrid spin kamiş abi 2,40 ve 10 20gr atarlı tele kamış, sapı portatif çıkabiliyor. ben sapını hiç kullanmadım daha çünkü böyle çok rahat aynı senin istediğin gibi... sapını çıkarınca toplam boyu 2.10 kalıyor ama 2.40 gibi çalışıyor sapı 14 veya 15 cm kalıyor çok kullanışlı tavsiye ederim abi inşallah faydalı olur...
yabancı sitelerin bir kaçında kendin parça alıp ,parçaları birleştirip spin takım yapabiliyorsun. ama ucuzuda var pahalısıda. ilgilenirsem bir kaç site ismi verebilirim.
Kadir Kardeş kamışın sapının kesilip kısaltılması bizim burda çok uygulanan bir yöntem.Okuma V sistemden 3-4 tanesini hatırlıyorum bu şekilde modifiye edilen. Yinede araştırırım kardeş istediğin gibi bir kamış bulursam bilgi veririm.
Link e tıkladığımızda sol altta R2S nin reklemındaki şahsı sana benzettim abi:laughing: :laughing: :laughing:
180 de biraz kısa kalıyor benim için.. birde şu özellik olacak..kamışlarda ağırlık dengeleri çok önemli..öyle kamışlar var sap kısmı ağır oluyor ve birzazcıkda kalın..sürekli atçek yapan biri için bu sorun oluyor..dengeli ağırlığa sahip kamış aradığım özellikleri barındırıyor... elimde 3mt tele spin var takas yolu ile geçti elime..sap kısmı tam benim istediğim boyda kaliteside öyle çok iyi..ama kamış genellemede ağır ve hantal.. bu daiwa nasıl bilemiyeceğim..araştırıyorum bunu. bu arada site benim resmi koymuş verdiğin linki tıklayınca gördüm şimdi gördüm kamışı..tam aradığım sap uzunluğuna sahipmiş ek uzatmasıda iyi düşünülmüş kamışın uç kısmı nasıl..çokmu esnek?birde kamışın ağırlığı kaç gram teşekkür ederim kardeşim sağolasın yurt dışına bakımıyorum şuan onun gelmesi epey sürerhihi misina gibi sürerse çok beklerim birde takipli kargo fiyatı ödersem..bayağı pahalıya gelir v sistem 3mt sap kısmı çok uzun abi.mantarın başladığı noktadan kamışın taban kısmına kadarki bölümü 43cm geliyorhihi .makinayı tutan el biraz daha ileride duruyor.dahada uzuyor sap kamış sapı kesme işi aklıma yatıyorhmmm sabah olsun bakalım abi
Valla Kadir birkaç aydır benim de aklımda ne zamandır şöyle birşey var: 9-10 gram sahteleri 40 -50 metre atacak kadar yumuşak ama 35-40 gram sahte ve kaşıkları da aynı mesafeye atacak ve ağır balık çekecek kadar sert,wtd için yumuşak,gese vurarak aksiyon vermek için sert ; 2.10 civarı,çok hafif 8 saat kullanınca 3 gün adamı komaya sokmayacak kadar ergonomik vs vs birşeyler arıyorum.Ama derdimi nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Kullandığım shimano parçalılardan memnunum ama uzun süre kullanımlarda canıma okuyorlar. Kol-dirsek altına almadan,bilekten kullanılacak kadar hafif ve kısa saplı birşeyler uzun zamandır benim de aklımda. Muhtemelen aradığımız şey hafiflik için yüksek karbonlu ve geniş atım aralığı olan(5-45 gram gibi) birşeyler büyük ihtimalle.
öneri için teşekkürler kardeşim daha önce makina almıştım..yanında hedaye göndermişleri ben istemeden Orhan abi soktun aklıma şunu anında görüntü oluştu bende evde spro nun tele spin kamışını buldum bir an aklıma gelmedi işte..herşeyi tam aradığım gibi sadece sapı birazcık uzun geldi..ona müdahele edemiyorum hal böyle iken,Orhan abide aklıma sokunca fikri kıl testeresini kaptığım gibieace: okuma 240 ın sapın dan 11cm kesivermişimound: sıfır masrafla bu işi çözmüş bulunuyorum:thumb: biraz dan taban kısmını rötüşleme işine başlıyacağım
Kadir...Şu ermanın globe nin kamışlarına bir bak..ben bir tane aldım spin 10-30 atarlı sapı kısa tek elle atıyorum çok güzel...teleskobik ...al çantana koy...globe spin master sanırım albanın yan markası....
şu kamış tüy gibi birşey..ben ucu ince diye vazgeçmiştim almakdan.. bayiye gittiğinde eline al bir dene kalite bir kamış.. http://www.avdeposu.com.tr/?urun-10711-OKUMA-SAFINA-X-TELE-SPIN-OLTA-KAMISI.html
abi uzun süre takılacaksam yanıma yedek kamış alıyorum tele spin.. kamış işini hallettim abi okumanın sap kısmından 11cm kestim oldu bittihihi iyi oldumu mantarın arkasındaki okuma ablemini düzgün çıkarıp montelersem..farkına bile varamıyabilirsiniz
Abi kendi kullandığım hafif sahteleri çok iyi atan ama bir o kadarda esnek bir kamış önerebilirim. http://www.balikmarketim.com/?urun-40848-D-A-M-2787-240-ONLINER-SPIN-20==-40-G-OLTA-KAMISI.html Ama bu kamışla wtd aksiyonu çok zor.Özellikle GES kullanırken.Ama ben 7 gramlık sahteyi 0.26 misina ile 25-30 metrelere atabiliyorum çoğu zaman. Ama dediğim gibi çok esnek toby 604 2 numaralı kaşığı çekerken iki büklüm oluyor.Ve kol-dirsek altına almak şart sapı uzun.İnşallah faydalı olabilmişimdir
Yeni kamışın hayırlı olsun kardeş sapın altındaki parçayıda (tıpa ) monte ettiğinde kesildiği belli dahi olmaz Rastgelsin.
Dostum bu tavsiye ettiğin ürün 20-50 gram yani sert bir kamış.Ucu çok ince olmaması lazım aslında . Ama minimum 20 gram atarlı bir kamış sert olduğundan 10 gramlık sahtelerde sorun olacaktır. Yahu şöyle 5gram-45 gram gibi geniş bir aralığa sahip 2.10 kısa sap hafif kamış yk mu?
selam http://www.avdeposu.com.tr/?urun-25415-SHIMANO-SPIN-JOY-2-10-MT-10-30-GR-PARCALI-KAMIS.html http://www.avdeposu.com.tr/?urun-25412-SHIMANO-SPIN-JOY-1-80-MT-10-30-GR-PARCALI-KAMIS.html http://www.avdeposu.com.tr/?urun-8953-D-A-M-2691-210-PYTHON-POWER-TIP-SPIN-KAMIS-210-CM.html