sarayburnunda balık tutmayı beceremiyorun.kamışı ne zaman sallasam dibe takıyorum.akıntıda kursunu alıp götürüyo.agır kursun kullanınca takımı bırakıyorum..bunun için nasıl bir yol izlemeliyim.??yardımcı olursanız sevinirim..
. Gayet iyi biliyorum. O sebepten kıyıdan çok fazla avlanmıyorum orada. Bak Zeytinburnu tarafına doğru birazdaha yürürsen ileride heykel var , Onun ön taraflarını denedinmi hiç?
tam olarak sarayburnu değilde, Fener var cankurtarının orada, orası gayet müsait. dün 2-3 saat kadar oradaydım, kıyıdan 20-30mt. kadar atıyorsun 50 gr. kurşunla gayet keyifli zaman geçirdim.
Kıyıdan 3-5 metre mesafeye atılan şamandıralı daha verimli olur. Oralarda kurtçu da var en iyi kaya kurdu iş yapar.
acaba sarayburnunda zargana topu ile bir takım yapsam 20-30 gr lık kursun taksam takımın ucuna nasıl olur sizce ??
Zargana topunun arkasına, 180-200 cm beden yapıp ucuna birbirine yakın olacak şekilde iki köstek koyun. Üstteki kösteğin 5-6 cm üstüne en ufağından kıstırma kurşun ekleyin. Takımı en fazla 3-4 metre mesafeye atmanız yeterli olur. Orada en iyi bu şekilde balık alırsınız. Misinanız 0.18-0.22mm arası olursa daha iyi randıman alırsınız.
Sarayburnunda zaman zaman istavritler su üzerinde olunca çapariye kurşun yerine zargana topu yada oralardan bulduğumuz mısır koçanı takarak istavrit tutuyoruz. Çok akıntılı zamanlarda eğer balık su yüzeyindeyse işe yarıyor.Ancak Sarayburnu kalabalık değilse zaten o zamanlarda balık yok demektir.Sarayburnunu boş buldum rahat av yaparım zannedip boşuna zaman harcama.
dün akşam yine sarayburnundayım, herzamanki gibi, bol muhabbet vardı, ama yine balık yoktu. söylentiye göre birgün balık yapıyormuş birgün yapmıyormuş, ne kadar doğru bilemem, ama dün yapmadığı gündü bugün ise bence gidip görmek, test etmek lazım.