Bugün saat 3 te sarayburnundaydım.Akşama kalırım istarvit izmairt takılırım falan derim.Oltamı açtım hazır takımlardan birşey olmayacağını anladıgım için hazır köstek aldım ve 5 metre lik bir takım yapıp at-çek e başladım.Saat 3 ten 7 ye kadar tek bir vuruş dahi alamadım.Sadece ben degil 7 ye kadar sahilde balık alan kimseyi görmedim zaten bir ara atanın sadece ben oldugunu farkettim herkez bırakmıştı.Akşam 8 gibi bir gariplik sezinledim.Ömrümde ilk kez oldu.İlk balığın bu kadar takım seçtiğine şahit oldum.Sahilde o saate 10 kişi falan vardı tahmini.Benle beraber hazır köstek kullanan bir abi daha vardı sahilin sonlarına dogru 5 li bir grup iyi balık almaya başladı.kösteklerini kendi yaptıkları içğin olsa gerek.Biz 8 den 9 a kadar 2 balık aldık ( 20 cm lik bi istarvit düştü) .Ancak martı tüyünden çapari bir amca 10 ar 10 ar almaya başladı .Sahil resmen beraber yürüyordu sahgilin ortasından atıyorlar akıntıyla oltalarını takip etip en sondan çekerek topladılar balığı biz ise baktık 2 balığı alıp otobüstekilere eziyet etmey kendime yediremediğim için 2 balıgıda adama verdim.Birisi izmaritti nasıl olduysa o geldi. Ancak Sarayburnunada kafayı taktım martı tüyü teymin edip çapari yapacagım ve aynı şekil bu perşembe öglen 3 akşam 9-10 duracağım.Keşke arkadaşım yaptıgı martı tüyü takımı getirmeyi unutmasaydıda biz iyi balık alsaydık Neyse bu perşembe gene oradayım ve bu sefer olacak inşallah. Kusura bakmayın resim yok malesef makineyi almadım.
Kardeşim Sendeki bu azim bugun olmasa bile ileride muhakkak işe yerayacak o yüzden sadece yaptığın işe konsantre ol doğru yoldasın. selamlar.
. Birde şöyle düşün. her yaşadığımız olumsuz avları /Anıları rapor yapsaydık Site çökerdi Sana birde hayat dersi vereyim eğer kabul edersen. Olumlu şeyleri paylaş Olumsuzlar içinde patlasın.
Hırsına güvenme kardeşim, seni ansızın yarı yolda bırakır, hatta senin kişiliğini bile ezer geçer, kendini tanıyamazsın. Ama içinde bulunan azim ilk önce doğal tüyler ile nasıl çapari bağlanacağı konusunda sana rehberlik etsin. Buradan ne kadar anlatsamda eksik olur. O usta dediğin insanların yanına git elde edebilirsen bitane köstek al ve çok iyi incele. Hani olmadı bir yerde seninle buluşalım ki malum çinekop zamanına yetişesin. O kadar detaya rastlayacaksın ki o minicik ibrişimle bağlanmış köstekte, afakın şaşıcak. Demiş olduğun doğal tüyleri doğru şekilde bağlayamazsan hiçbir şekilde verim elde edemezsin. Buda benden sana minik bir tavsiye olsun.
. Ben şahidim, en sık kullandığım 3 düğüm ve iki iğne bağlama şeklini Suat dostumdan bizzat Silivride bir çay bahçesinde öğrendim. Bu arada sağolasın Suat.
sarayburnunda martı tüyü çalışmaz horoz boyun tüyü çalışır karadeniz takımlarında martı tüyü kullanılır!!!!!!!! sevgiler
Yüzünü görsemde öğretsem, sen Beykozlusun ama karşında Tarabyalı var.. Bu arada nerelerdesin be kardeşim, özletme kendini bukadar.
Dostum merhabalar sorma halimi denizcilik , balıkçılık işler nedenıyle molaya girdi. neyse perşembe gununden ıtıbaren yıne özgürce denizlerde olacağız çok çalıştık çokkkk 3 aydır. bende sizleri çok özledim....