Merhaba arkadaşlar Birşey öğrenmek için bilgilerinize müracaat etmek istiyorum. İlk kez gideceğim Sarayburnunda Gece (Sabahlamayı düşünüyorum) ne tür sahte balık kullanılır (Marka+Renk+Boy) .Şayet sahte balık ile gece olmazsa netür bir takım ve yem kullanılır.Bu konu hakkında bilgi verebilirseniz memnun olurum (Özellikle o bölgede avlanan arkadaşlar) Saygı ve sevgiyle
SArayburnunda gece sabahlamanı pek tavsiye etmem. Çünkü iti kopuğu balicisi tinercisi çok dolanır geceleri oralarda. Eğer gündüz gidiceksen en popüler olan sıyırtma kurşun silikonla yapılan at çek'dir. Bu aralar pek balık çıkmıyor sarayburnundan ama yinede bellli olmaz. Geçen hafta yemli takım 75 gr. kurşunla dibe oturtup çok güzel izmarit alınıyordu. Bir ara çinekopların silikonlara atladığıda oldu ama 1 haftadır uğramıyorum. Bir şansını dene.
3 Haftadır (hafta sonları) sarayburnundan silikon yemle balık alan pek olmadı. O çevrede sabahlamayı düşünüyorsan bence galata (çok kalabalık)veya unkapanı köprüsünü seçmelisin. Sarayburnu gerçekten çok ıssız oluyor.
sarayburnu çakarın önü güzel lüfer yapar ama gece yanlız gitme 2 arkadaş gidersen daha iyi olur yemli mantarlı takım denersin yada kaşık dene rapalyla benim orada deneyimim olmadı lakin yanlız gidersen daha ilerilerde benzin istasyonunun otaraflar daha kalabalık ve güvenli iyide balık yapıyor orayı deneyebilirsin
Evet sarayburnu gece için tehlike arz ediyor.bilgiler için herkese teşk.ederim.Birde bütün form sayfalarını az çok okuyorum aklıma takılan bir soru var hepimiz farklı farklı yerlere gidip farklı farklı takımlarla balık tutuyoruz ve bu sayfalarda bu güzel anıları ve bilgileri paylaşıyoruz anlamadığım şu arkadaş herşeyi yazmış şu takımla bunu tuttum vs. fakat tuttuğu yeri söylemekten kaçınıyorlar.bunda gizlenecek ne var onu anlamış değilim sanki diğer arkadaşlarda o bölgede avlandığında balıklar kaçıyormu.____???? Bende en çok bostancı sahilde balık tutmaya çalıştım ve her yöntemi deniyorum ama nafile.sığ sular o yüzden bir şey çekemedim belkide ben yöntemi bilmiyorum. hepinize rastgele
Salih bey Merhaba, İlk önce dünkü gözlemimi aktarayım, Dün sirkecide fena olmayan kaba çinekop vardı, Kovalarda 3-5 aset olmaz üzere... Şunu akıldan çıkarmamak lazım, Balık seyrek ve nereden geçeceği pek bilinmiyor ama kasım aralık tüm kıyılar yapar. Avlak bilgisini aslında kimse saklamak istemez ama forumlara üye olmayıp takip eden binlerce kişi var, Sizin misal bu akşam çok güzel av yaptığınız yeri yazsanız inanın bir gün sonra siz orada yer bulamazsınız. Birde calık gönül işidir, Sabır ister, etüd ister araştırma ve tecrübe ister...Tüm bunları yerine geldiği avında lezzetine doyum olmaz. Sahte için ise başta 5-7 daha sonra 8cm lik sahteler kullanınız önceliği 5 yada 7 cm'liğe tanıyın. Renk kodlaması ise çok kolaydır, Kendinize izmaritin sırt reklerini baz alın. Yani alt kısmı gümüş ( hamsi, sardalya) üst kısm mavi yada yeşil. Rastgelsin.
Arkadaşım balık tutacaksan akşam hava karararana kadr güzel istavrit yapıyor silikonla. Orda duran bi amca var nazif baba diye ondan temin edebilirsin bu takımlarıda. Gece her ne olursa olsun sakın kalma 6-7 kişi elinde sopalarla gelip gasp yapıyolar 2 kişi gitsende fayda etmez yani.
3 senedir sarayburnuna gideriz yazın hep sabahlarım Daha hiç tinerci veya başka bişey görmedim Akşam devamlı sabaha kadar polisler geziyor Ama yinede 2 kişi gitmende fayda var Kayalar gece kaygan olabiliyor Ne olur ne olmaz Sarayburnunda Sahte balıktan çok 2 numara ve 1 numara Parlak kaşık daha çok yiyor ...
Senden kaçıyorlardır. Şaka bi yana gece tek kişi için tekin yer değil tinercilere pek denk gelmemiştim ama son bir kaç aydır hiç uğramadım Fakat kayalar başlıbaşına büyük tehlike
Abi gece çok kaygan oluyorlar Çok düşen gördüm Şükür ben daha hiç düşmedim ama 1 2 kere düşme tehlikesi geçirdim Genellikle su çok aktığında Takımla birlükten yürüyünce oluyor ...