Sarayburnu - Yenikapi hatti,Girgir suruleri..

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında unique tarafından paylaşıldı.

1. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Selam,

Arkadaslar dun aksam saat 20:00 sularinda sarayburnu -ahirkapi arasinda yogun olmak uzere kumkapi ve yenikapiya kadar yaklasik 30 dan fazla girgir yogun bir sekilde ag topluyorlardi..

Hayatimda ilk defa boyle bir sahne ile karsilastim,bu kadar cok girgir teknesini ilk defa bogazin girisinde ag toplarken gordum ve hayretler icinde izledim.

Bu konuda bilgisi olan arkadaslar varmi acaba? Hale nasil yansidi acaba bu sabah avin neticesi? Tonlarca ne cektiler hepsi dip dibe ag toplarlarken cok merak ettim acikcasi:cool:

2. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Ben de dün o gırgır sürülerini :p Boğaz'dan Marmara'ya doğru hücuma geçmiş bir halde gördüm, benden evvel davranmışsın.
    Nereye gidiyor bunlar, nereden ne kokusu aldılar diye düşünmüştüm.
    dEMEK Kİ ORALARDA ÇİNEKOPUN KÖKÜNÜ KURUTMAYA GİTMİŞLER.
    kARADENİZ'DE BALIK KALMADI MI yoksa :(

3. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Reis ciddi bir calisma vardi ama yani yol almamislar ag atmislar ve topluyorlardi.. tam ahirkapi onunde kiyidan en fazla 50 mt acikta acayip bir calisma vardi. Benim gordugumde aglari topluyorlar bazilari ise ag birakiyordu.

4. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

walla abicim pazartesi ve salı gunu cok yogun bir sekilde geziniyorlar sağolsun sahil güvenlikte yanlarında cirit atıyor dün gordugum kadarı ile cok ag salan olmadı ama pazartesi 33 tane saydık ve bir coguda meraya bırakmıstı aglarını

5. balikoltasi

balikoltasi Birol

büyükdere koyunda 10 metrelik derinlikten başlayarak ağ atıyorlar. kıyıya 20 metre kala. ben çok çektim onlardan. sahil güvenlik hiçbişey yapmıyor.

6. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Sahil güvenlik bir şey yapamaz, çünkü yasal olarak ağ atıyorlar.
    Yahu bunun neresi yasal demeyin.
    Açın tebliğe bakın, Boğaz'da gırgır çevirmek yasak, nereye kadar, kuzeyde Paşabahçe fenerinden... güneyde Ahırkapı fenerinden.....İnciburnu...
    Ayrıca, Marmara'da (11 metre) 6 kulaca da ağ atabilirler.
    Ama ağların derinliği, 60 kulaç, 90 kulaç...
    Olsuuun, tebliğ böyle çıkmış. :(
    Aklımda kaldığı kadarıyla yazdım, yanlışım varsa düzeltin.

Cüneyt tamam işte, ben onları Rumelihisarı'nda gördüm, koşa koşa Ahırkapı'ya gidiyorlarmış demek ki.
    Büyük ihtimalle çinekopa çevirmişlerdir.

7. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    nihayetinde onlar profesyonel ve işleri bu:)sirkülere uydukları sürece sorun yok gibi görünüyor:)

8. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

sirkü? profeyonel? kural? yasa? türkiye?

9. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı

türkiyede ne insanlar var ne kadar negatifleri varsa pozitifleride var nihayetinde sirkülere uyan gerçek profesyonel ve türkiyede yaşıyan balıkılardı kastım :)diğerlerinin burda lafını dahi etmem zaten:)

10. istavrit

istavrit Boğaç

Konuşulduğu gibi gırgırlar ÇİNEKOP çevirmiş ve Mahir Baba'nın dediği gibi kökünü kurutmuşlardır ...Hala da kökünü kurutmaya devam ediyorlar ...Hafta sonuna kadar teknecilere-kıyıcılara pek bir şey kalmayacak ...Ha bu arada bu iş sofralara nasıl yansıyacak derseniz parayı cebe yine Hal'deki madrabaz indirecek ;)

11. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Bende onu merak ettim,cinekop icin saldirdiklarini dusundum bende ama dedim acaba halde durum ne? ne cekmisler o gece ve halk bundan nasil faydalanacak??

Onumuz kurban bayrami balik bir sure rafa kalkar sonucta.. haa bizim amacimiz tutmak ve yemek.. aslinda yemek icin tutmak degil tabikide bu bir cesit hobi ama tuttugumuzu yemekte ayri bi zevk .Ama tutmadan da balik seven cok insan var,onlarda bizde faydalanalim bari :rolleyes: