sarayburnu tbr kemal kardeşim.harika bi yermiş orası çok bereketli maşallah biz özledik böyle avları istanbulda.imrendim inan sana.burda böyle bi yer olsaydı hergün ava giderdim.o bakımdam çok şanlısın.
Avlarınız daim olsun.neden az insan var orda.Heryerde balıkmı çok, insanlar yakalamaktanmı sıkılmışlar? rastgele
öncelikle tebrik ederim güzel av bizimle paylaştığın için de ayrıca teşekkür ederim sormak istediğim bir şey var Türkiyedeki boğaz palamudunun tadı lezzeti var mı ? av raporlarının devamını bekliyoruz rastgele
Sevgili Kemal, Mustafa'nin yakaladigi bu baliklar sarda avusturalis palamutun bir akrabasidir. Bonito adiyla bilinir.Bizim memelektte yakaladiklarimiz has palamut sarda sardadir.Aralarindaki fark cok hafiftir. Avusturalyadaki bonitolar lezzet olarak bizim palamutla yarisamaz. Mevsiminde orada cok guzel av verir.Kasikla, capariyla, plastik, lure , yemli oltalarla yakalanir. Muhtesem bir video.Paylasim icin tesekkur ederim. Dahasina rast gelsin.
Güzel bir av, tebrikler. Buradan da sizlere selam olsun, avı bizimle paylaştığınız için teşekkürler. Zaten bizde böyle yerlerde yatılıp kalkıldığı, hiçbir zaman boş bırakılmadığı için bugün böyle avlar yapamıyoruz. Gerek ticariler, gerek amatörler, denizi ve gölleri dinlendirmeyi bilmedikleri için, oturup Avustralya'daki avlara imrenerek bakarız.
Haklisiniz. Ticariler zaten ne var ne yok topluyor. Bizde istavritten buyuk balik yakalayamadigimiz icin herseye imreniyoruz
Tesekkurler ercanbey, Burdada Turkiyedeki gibi bazi noktalarda balik daha cok.Tutan bir kac kisi vardi digerleri pek anlamiyorlardi sanirim karidesle felan tutmayi deneyenleri goruyordum cunki
Kemal bey, Huseyin bey biraz aciklamis bende birseyler ekleyeyim.Benim Avustralyada yedigim 4 balik cestivar var bunlar; palamut,lufer ,flathead ve flounder baliklari. lezzetlerine gelince hicbiri Turkiyedeki kadar lezzetli degil.Sebebi kisin sular soguyunca baliklar kuzeye doguru gidiyor daha sicak sulara.Yani yaglanamiyorlar.Avustralyanin sonbahar aylarinda nisan mayis aylarinda nispeten diger zamanlara gore daha lezzetli olmakta. Turkiyemizde cikan baliklar cok lezzetli baliklar bogaz palamutu bogaz luferi degil avustralyada dunyanin bir cok yerinde bukadar lezzetli degil.Ama uzulerek soyluyorum hic bir seyin kiymetini bilmedigimiz gibi denizlerimizinde kiymetini bilmiyoruz.