Merhaba Arkadaşlar Daha önce başlamış olduğum sardalya benzeri kandırıcılarıma bir yenisini ekledim. Tekneden kullanmak için Sinking(Suya batan) modeli olarak tasarladım. 12 cm boyu ve 23 gr. ağırlığı var. İçerisine koyduğum kurşun ağırlıklar aynı zamanda ses yapıyor. Kullanılan malzemeler: 1 cm kalınlıkta Balsa levha 3 cm kalınlıkta şeffaf mika 1,2 mm çapında krom paslanmaz tel 5 dk epoksi yapıştırıcı şeffaf ahşap tutkalı alüminyum folyo akrilik boyalar simli kalem ve ojeler 1 cm kalınlıktaki Balsa levhadan 2 parça olarak kestiğim modeli çift taraflı bant ile yapıştırıp falçata ve zımpara ile şeklini verdikten sonra parçaları ayırıyorum. Ortasını simetrik şekilde oyarak teli ve ağırlıkları yerleştirip ahşap tutkalı ile parçaları birleştiriyorum. Üzerini şeffaf ahşap tutkalı ile kaplayıp zımpara ile pürüzlerini alıyorum. Çift taraflı bant yardımı ile alüminyum folyoyu yapıştırıp falçata ile çizerek pul imitasyonunu yaptıktan sonra üzerini bir kat epoksi ile kaplıyorum. Akrilik boya ve simli kalemler ile renklendirmesini yaptıktan sonra tekrar bir kat daha epoksi ile kaplıyorum. Epoksiden hazırladığım gözleri ve şeffaf mikadan keserek şekillendirdiğim damağı takmak için el motoru ile yuvaları açıyorum. Parçaları epoksi ile yerlerine yapıştırıp son olarak 2 kat daha epoksi ile kaplıyorum. Kuruduktan sonra çapakları temizleyip koruyucu sprey ile kaplıyorum ve iğnelerini takıyorum. Levrek ve turna zamanı, ilk tekne turumda kullanıma hazır; keyifli seyirler.
Bu seferki biraz büyük olmuş sanki be Abi. Ama tekneden ve Didim'den kullanılacağını düşünürsek normal tabi. Gene gayet şık bir model olmuş. Bu arada abi, şöyle bir takım yapsan : Hani bilyaların konulduğu yer var ya , işte orayı biraz daha fazla oysan ve içine küçücük bir titreşim veren motor taksan . Sahte titreye titreye gelse.
Sevgili Tarkan bilhassa büyük çalıştım, çünkü batan bir model ve tekneden ne geleceği belli olmuyor hiç. Hedef iri balık olunca sahteler de ister istemez büyüyor biraz. Ama inanamazsın bazen de sahte boyunda balıklar atlayabiliyorlar Söylediğin sisteme benzer birkaç proje var kafamda aslında ama şu sıralar fazla abartmıyayım diyorum
. Abi selamlar. Bak aklıma gene cin bir fikir daha geldi ama bu seferki biraz masraflı... hani şu kalem kameralar varya, casus kamera dedikleri. acaba Senin şu balıkların içine bir tane monte edemezmisin? izalasyonunu vesair gayet güzel yaparsan... Düşünsene Levreğin hamle yapışı , Lüferin saldırışı ... hepsi kayıt edilse.
Harika olurdu Tarkan kardeş. Discovery Channel' e belgesel olarak pazarlardık. Olmıyacak bir düşünce de değil. Geçmişte balık avı ile ilgili bir belgeselde izlemiştim. Sahte yemin içine değil de misinanın üzerine monte ettikleri bir kamera ile GT lerin ve Lambukaların yeme saldırma ve yakalanma anlarını kamera ile filme almışlardı. Müthiş zevkli bir seyir olmuştu benim için. Aynısı denenebilir pekala. Onlar yapıyorlar da biz neden yapmayalım değil mi? Neyimiz eksik ?
. Özcan abi NET'de gezerken gördüm ve Senin ilgini çekebileceğini zannediyorum. En azından fikir verecektir... buyur : http://www.nmri.go.jp/eng/khirata/fish/model/modele.htm Haydi Allah kolaylıklar ve de sabır versin... Selamlar...