balık icin daha cekici olabilir mesela levrek sardalyaya hayır demez o yüzden yag damlatıp daha iyi olabilir
Beni aslen denemeden kastım şu. Biz zaman zaman Foça'da sardal ya ile avlanıyoruz ve çipura alıyoruz. Bunu sardalyanın üzerine damlatmak yerine bulunduğun bölgeye biraz serpmek olabilir. Ayrıca sülünes te pek etki yapacağını sanmıyorum. Düşünsene sardalya kokulu sülünes İşin şakası tabi ama. Sardalya yağı serpmek yerine o bölgeyi zaman zaman yemlemek yada mazmoz olarak peynir suyu kullanmak daha mantıklı olur diye düşünüyorum.
Avlanılacak meraya dökülürse belki bi fayda saglayabilir...deneyimli arkadaslar bu konudaki bilgilerini paylasırsa seviniriz...
ben levek avlarken ,3 gün önce 4-5 kilo sardalya alıp iyice kokutuyorum daha sonra balık avlayacağımız yerde telis çuvala doldurup bir taş bağlyıp denize sarkıtıyorum , 3-4 saat sonra cümbüş başlıyor ne ararsan var levrek , sargoz, ve kokmuş sardalyanın kokusuna gelen küçük ,minik balıklar ve onların peşindeki diğer balıklar tabi bu işi hava kararırken yapıyorum ve sabaha kadar devam avlanmaya, demek istediğim kokuyu bir şekilde uygulamanın faydası oluyor,ha bu arada yanımda taze sardalya ile avlanıyorum