selam arkadaşlar forum araştırmalarıma ve balıkçı abilerimden duyduğuma göre sardalyada yem olarak kulanılabiliyomuş hem taze , hemde tuzlayarak bende hemen denemek istedim ve anlatılanlara uygun bi şekilden sardalyayı tuzlayım yem haline getirdim... sadede geleyim sardalyayla tam bi hafta avlanmaya çalıştım ilk iki gün hiç bişey olmadı daha sonra hiç karşılaşmadığım vuruşlar almaya başladım ve denizden hiç görmediğim bi balık tutdum. oradakilerin dediğine göre vatozmuş kuyruğu zehirli olandan bütün bi hafta o balıklardan tutdum.Başka bi yem denememe rağmen hala iğrenç balıkdan geliodu sanki bütün balıklar gitmiş bi tek o balık wardı. geçen gün gine avlanmaya gitiğimde yılardır avlanan bi abimi gördüm sordum bu durumu kendisine oda vatozların sardalyaya geldiğini ve kıyıya yanaşan vatozların balıkları kaçırdığını söledi sizlerden bu durum hakında görüşlerinizi bekliyorum çünkü tekrar sardalyayla avlanmaya gitmeği planlıyorum eğer böle bişey varsa kulanmıcam.... herkese iyi forumlar....
bayraklıda çupra için sölediğim yerde ama avlamanı tavsiye etmem çok ilet bi balık ayrıca zehirliymiş ve duyduğuma göre yaklaştığı zaman balıkları kaçırıyomuş. ama çekmesi zevkli sağa sola çekiyo oltayı bazen oltadan hızlı yüzüyo anlamıyosun oltada varmı yokmu diye
sardalyaylamı ? eğer sardalya ile yukarıda sorduğum gibi bişy varsa vatoz gelince balık kalmıyosa miletden küfür yemek istemm hele bu ara iri çupralar çıkarken fena olur bi cevaplar gelsin iletişime geçeriz.
sardalya limanda çok işe yarıyor eski foça limanına gittiğimde orada takılan abiler var sardalyayı tüm olarak iğneye takıp atıyorlar geçen 3 saatte 3 levrek yakaladılar
sardalyayı bir çok balığın avcılığında yem olarak kullanabilirsin ayrıca vatoza da öcü gibi bakmanıza gerek yok yedikten sonra fikrinin değişeceğine eminim vatoz yakalandıktan sonra ölü gibi gelir sanki oltaya kilolarca yosun binmiş gibi taki sudan çıkana kadar sudan çıkarken sanki çıldırmış sanırsın büyük ihtimalle takımı patlatır onun için kakıç gibi bir malzeme kullanman gerekir sudan çıkarttıktan sonra kuyruğundaki iğneye çok dikkat etmen gerekir balığı düzgün biryere bıraktıktan sonra balığın yere adı gibi yapıştığını göreceksin sadece kuyruğu sağa sola arada da havalanarak sallandığını göreceksin bir pense veya karga burun birde kuyruğundan daha uzunca bi araçla kuyruğu sabitleyip penseylede iğnesini çekip çıkardıktan sonra izmarit kadar zararsız olacaktır çoğu kişinin yiyemedim attım yok çok ekşi tadı vardı gibi yorumlarına katılmıyorum tamamen yapılış farklılığından olduğunu düşünüyorum rastgele
o zaman arkadaşım avlandığın merayı değiştireceksin çünki kurt ta atsan istavritte atsan yani ne atarsan atsan dip attığın sürece vatoz alırsın
vatoz bende çook tuttum fakat balıkları kaçırdığını hiç duymadım canlı kayabalığı tuzlanmış sardalyay kurt sülünez hepsine atlıyo sardalyaya gelince taze kıyıdan hiç denemedim ama iş yaptığını çoook duydum ben tuzlanmış atıyorum genellikle iri balık alıyorum fakat özellikle boru kurdu kadar sık vuruşlar alabileceğin yem deil ama iri balık almak istiyorsan sardalya ideal yem sabır işi 30 gr gezer kurşun boncuk fırdöndü 2.0 496 iğne iş yapar bayraklıda balık alıyolar diye duyuyuyorum bence balık almak istiyosan gündüzden avlancağın yerlere gidip zemin taraması yapmak aynalık yada kepezi bulursan balık alırsın bi tavsiye ben ksk deki yerleri google earth den buldum çoook da güzel iş yapıyor tüm aynalar gözüküyor.........
artık kesin bi yargıya wardım en azından bayraklı için sardalyaya vatoz hemen atlıo dün akşam 3 tane tutum şarapcının biri istedi hepsini werdim çorba yapcakmış fotoda çektim ama arkadaşda kalı atabilirsem atarım...
ayna genellikle kumluklara denir benim içinse kırıntı taşlık kumuk farketmez hepsi aynadır bayraklıda duyduğuma göre hiiiç gitmedim tersaneyle rain arası (rain gece klubu) arasında canlı kayabalığı ile levrek karedes ile granyoz aldıklarını duydum irili rast gele....