Sardalya dip kıbrısını levrek için kullanacaksan için mustad çapraz iğne en verilmilisi, ancak tüttün rengi ip misinalar ile bağlaman gerekecek.
Mustad 2310DT (14-15 numara, yapısı kalındır, çaprazdır) yada 1523D (4-5 numara, yapısı incedir, çaprazdır) model iğneleri kullanabilirsin. Bu iki iğnede kromdur, 1523D ince yapıya sahip olup, daha çok karagöz, mırmır, kefal, sarpa gibi balıkların avında kullanılması daha uygundur.. 2310DT ise kalın bir yapıdadır ve çipura, sargoz, levrek gibi balıkların avında kullanılması daha iyi olur.. tercihini bunları göz önüne alarak yapabilirsin.. Dilersen, singapur 15507 (4 numara, çaprazdır)'da tercih edebilirsin.. ben bunun keskinliğini pek beyenmiyorum fakat yinede iş görüyor, diğer modellere göre daha ucuzdur.. not: çabuk eğildiğinden, hedef av çipura ise tavsiye etmem.
İp misina levrek için çok kalın olmaz mı ustam? Ayrıntılı yorumlarınız için teşekkürler. Tam benım kafamdaki iğne modelleri bunlardan 7 li 8 li sarmam uygun olur sanırım . Hafta sonu baya bi kafam karışmıştı avlakta bi abi 496 ve 505 no iğnelerden sardalye kıbrısı yaptığını söyledi. Bana biraz garip geldi..?
Çanakkale de kullanıyoruz. Verimde alınıyor. Renk olarak Sardalya ile yakın tonlarda olduğu için kullanılıyor. Balık tarafından görülmesi hususu ise ; Sardalya üzerindeki kıbrıs iğneleri balığı rahatsız etmiyorsa ip veya kalın misina hiç rahatsız etmez herhalde. Levrek haricinde kefallerde kıbrıs sarmalı sardalya ya epey rabet ediyorlar. Başka balıklarda tutulabiliyor. İğneleri çok büyük kullanmamakta fayda var. Biz ip misina ya 6-7 iğne bağlıyoruz ve sardalya ile verim alıyoruz. Faklı yerlerde aynı sonuç alınır mı? Onuda deneyen arkadaşların tecrübelerinden öğrenebiliriz.
trofe levrek yakalama metodu Adaş sen bu dip kıbrısını sanırım levrek için kullancaksın??? Eğer levrek için kullanacaksa küçük sinek iğne kullanmanı tavsiye ederim. Benim sana başka 1 önerim daha olacak: Büyük Levrek Yakalama Methodu: *Sardalye(Küçük boy mümkünsee) temizlenir, alt yüzgeciyle beraber kafası bıçakla kesilir. *0/1 numara çapraz Sinek iğne oltaya kurşunsuz bir şekilde bağlanır. *İğne önce kuyruğun hemen üstünde ki omurgadan geçirilir. *Kuyrukdan geçtikten sonra iğnenin ucu kafa kısmına bakacak şekilde ,kesilen bölgeye en yakın yerden tekrar geçirilir *Misinanın boşluğu alınır. *(Levrek yemi kesilen bölgeden kapar,asla kuyruktan almaz.O sebepden resim yok fakat iğne öyle bir durmalı ki Levrek yemi götürdüğü an tasmalamayı yap)Kafanda canlandırman için bunu açıkladım. * Atış esnasında sardalye dağılmasın die kuyruk kısmından YALANCI DÜĞÜM atılır. *Denize fırlatılır. *Misinaya 3 metre boşluk verilir. *Kiloluk Levrek yakalanır.
Teşekkürler yorum için .. Ben kıbrısı doluyorum balığa tek bir iğneye geçirip fırlatıcak kadar sanırım usta değilim kesin düşürürüm yada yemi dağıtırım. youvella size 7 100 lük iğne almıştım(flatted kirbed) ama bu çelik değilmiş pek sağlıklı bulmadılar açılır dediler . Levrek için çelik veya krom iğne lazım sanırım.
Benim taktiği mutlaka denemeni tavsiye ederim.İnanılmaz etkili.Zaten bunla ilgili bi konu açıcam resimli bir şekilde açıklayacam. O zaman yaparsın ve koca levrekleri yakalarsın
tamam onur kardeşim dört gözle beklıyorum resımlı anlatımını. Beden olarak ANGEL KİSS 0.40 mm ve üzeri misina almayı düşünüyorum alış amacım : sardalye kıbrıs ve sağlam olması amacı ile (neden Angel Kiss diye sorarsanız yakınlarda ulaşabileceğim tek marka ) Uygunmudur?
Angel kiss hiç kulllanmadım.0,40 MM çok kalın.Sen en iyisi 0,30-0,31 mm lik misinalar kullan.markası önemli değil,misinayı eline al, hisset,yumuşak olsun,1 düğüm at ,sert çekişler yap sağlamsa al.! Yada balıkmarketlerden bulabilirsin:Bilmek istersen :Berkley-Pline-Gamma-Stren-Maxima favorilerim.