Arkadaşlar.merhabalar...SİZlere birkaç sorum olacak 1) Ben sarıkanat olduğunu düsündüğum bir yerde sarıkanat çaparisi kullamak istıyorum.ama tekneden kulllanılır dediler bu.Ne kadar doğrudur bu?oltadan kullanamaz mıyız? 2) Mantarlı takım gibi bir takım düsündum.şoyle ki ilk olarak olta fırdöndusune kurşunu taksak,sonra aynı fırdöndüye 3lü köstek bulunan ve diğer ucunda mantar olan takımı da bağlasak verimli bir sarıkanat avı olabilır mı? TEŞEKKÜRLER
Ayrıca bir sistem geliştirmenize gerek yok bunun için. Kıyıdan kullanım için 3'lü, 5'li, 7'li çapariler mevcut. Bildiğimiz istavrit çaparisi gibi.
Çapari şu sıralar tekneden çalışır. Neden? balıklar derindelerde ondan balığa karşı çapari akıntıda güzel açılır ve balığa daha cazip gelir. Zaten onlarda çok yoğun alamıyor teknecilerle dün konuştum. Lodos olan günlerde kıyıdan oldukça yoğun av verir, bu genelde ekim 15den sonra olur, ama bu zamanda lodos günlerce sürmeyeceği için çapariye gelmeyebilir haa gelir diyenlerde olabilir tabii. Bu dönemde sahte balık ile ileri atıp hızlı yavaş şeklinde çekersen eminim ki tadına bakan olacaktır.