Sevgili arkadaşlar, Sarıkanat & Lüfer takımı hazırlama için fikrinizi almak istiyorum.Yardımcı olursanız çok memnun olurum.Cevaplar için şimdiden teşekkür eder, bereketli avlar dilerim. Avlarımızda genellikle kendi yaptığım takımları kullanmaya özen gösteriyorum.Hırsızlı çinekop takımı için 0,24 beden 0,24 köstek ve 5 numara iğne kullanıyorum.Ancak 0,24 bana biraz kalınmış gibi geliyor ve iğne düğümünde çabuk deforme oluşuyor. Toplam beden uzunluğunu 4,00 metre, köstek boylarını da 40 cm yapıp, köstekler arası mesafe yi 1 metre yapıyorum.Akıl akıldan üstündür felsefesiyle size de danışmak istiyorum. ** Beden kalınlığı ne olmalı? (Beden için marka-model tavsiyesi verirseniz çok makbule geçer) ** Köstek kalınlığı ne olmalı? ** Bedenin toplam uzunluğu ne olmalı? ** Köstek boyu ve köstekler arası boy ne kadar olmalı?
Aret selam, Yazdığım konu ile ilgili yardımcı olur musun?Akşam köprüye gitmeyi düşünüyorum ve takım hazırlıycam da. Teşekkürler.
Merhaba, geçen sene Aralık ayında köprüden avlanmak üzere bu tür birkaç takım yapıp arkadaşlarla köprüde sabahlamıştık, yemlerimiz taze olmamasına karşın verimli bir av olduğunu söyleyebilrim.. Takımda kullandığım iğneler dediğiniz gibi 5 numaraydı (marka olarak youvella 1304 kullandım ama yemli takım olduğu için çapraz yani 1307 de kullanılabilir), her köstekte ucuca 2 iğne (hırsızlı) ana bedeni 024, köstekleri 022'den bağlamıştım.. köstek boylarını 25-30 cm kadar yapmıştım, iki köstek birbirine değmeyecek şekilde toplam 4 köstek kullanmıştım yani köstek aralarını toplam 50-60 cm bırakmıştım ama 3 köstekli de yapılabilir.. dediğim gibi yemlerimiz taze olmamasına rağmen güzel verimli bir av olmuştu.. umarım fikir vermesi açısından yardımcı olabilmişimdir..
Köstek boyu, köstekler arası mesafe güzel. Kamış boyuna göre 2 veya 3 köstek ideal. Ayrıca 0,24 sarıkanat-lüfer için yeterli hatta az bile. Ben bedeni 0.28 veya 0.30, kösteği ise 0.26 yapardım. Ayrıca kösteklerin bedene daha az sarması için piyasada satılan fırdöndülü stoperli sistemleride kullanırsanız faydasını görürsünüz. Kösteklere de minik mantar koymanızı öneririm. Kıyı takımındaki mantarın daha ufakları var. Serçe parmağının tırnağı kadar.
Beden ve köstekler en fazla 0.15 olmalı. FC misina kullanılıyorsa, 0.20 iyidir. Kurşundan fırdöndüye kadar toplam boy kamışın makine takılan yerinden ucuna kadar olmalı. Köstekler en az 30, ideal olarak bir kol boyu olmalı. Biraz ararsan forumda bu iş için bir lüfer/çinekop takımı tarifi vardır. En iyi randımanı o verir. Mantar olarak, 1 cm kalınlıkta, parmaklarınla ezince ezilmeyen, sert mantar veya yoksa mecburen EVA kullanman lazım. Bundan 1 cm bir parça kes. Düz yüzeylerini kırmızı (flormar 403) oje ile boya. Üzerini alüminyum bantla kapla. Kurşunu kırmızı elektrik bandı ile kaplarsan daha iyi olur.
Merhabalar ben istavrit avı dışında çok fazla bilgisi olmayan biriyim. Ancak artık sarıkanat avına çıkmak istiyorum. Hazır takım olarak 7 köstekli sarıkanat çaparisi aldım. Ama sanırım bu takımı kamışa takmak istavrit çaparisinden farklı acaba bunu kamışa nasıl takabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
Bildiğin çapari gibi, tak, at, sar, yap işte bir şeyler. Bu sene sarıkanat bol, yakalarsın gani gani. Bu çapariyi kullanırken dikkat etmen gereken en önemli husus, yakaladığın balık 20 cm'den kısaysa, incitmeden geri salman gerekmesi.
ben pazar gecesi sabaha kadar yani pazartesye kadar köprüdeydim ve iyi bi av gerçekleştirdim.takımı kesinlikle fc misinadan yap.ben 0.26 köstek 0.30 beden yaptım.ayrıca köstekler serdar abinin dediği gibi uazun olmalı benim ki 30 cm civarı idi.mantarın ikisinn altını kırmızı ve turuncuya boyadım öje ile en çok turuncuya geldi.ve tabiki tasmalamayı unutmamamak lazım.iğnem ise vmc siyah uzun pala çaprazdı.ayrıca ben manterları çok küçük kullanmadım tabiki boğaz takımı gibi büyükde değildi.serçe parmağının yarısı kadar.hadi rastgele.