Sarıkanat & Lüfer Takımı hk.

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında Çinekop_çu tarafından paylaşıldı.

1. Çinekop_çu

Çinekop_çu İstanbul

Sevgili arkadaşlar,

Sarıkanat & Lüfer takımı hazırlama için fikrinizi almak istiyorum.Yardımcı olursanız çok memnun olurum.Cevaplar için şimdiden teşekkür eder, bereketli avlar dilerim.

Avlarımızda genellikle kendi yaptığım takımları kullanmaya özen gösteriyorum.Hırsızlı çinekop takımı için 0,24 beden 0,24 köstek ve 5 numara iğne kullanıyorum.Ancak 0,24 bana biraz kalınmış gibi geliyor ve iğne düğümünde çabuk deforme oluşuyor.
    Toplam beden uzunluğunu 4,00 metre, köstek boylarını da 40 cm yapıp, köstekler arası mesafe yi 1 metre yapıyorum.Akıl akıldan üstündür felsefesiyle size de danışmak istiyorum.

** Beden kalınlığı ne olmalı? (Beden için
    marka-model tavsiyesi verirseniz çok makbule geçer)

** Köstek kalınlığı ne olmalı?

** Bedenin toplam uzunluğu ne olmalı?

** Köstek boyu ve köstekler arası boy ne kadar olmalı?

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Selamlar, bu anlatılan mantarlı takım mı yoksa köprüden kullanılan tip takım mı?

3. Çinekop_çu

Çinekop_çu İstanbul

Bu köprüden kullanılan mantarsız takım için.3 köstekli.

4. Çinekop_çu

Çinekop_çu İstanbul

Aret selam,

Yazdığım konu ile ilgili yardımcı olur musun?Akşam köprüye gitmeyi düşünüyorum ve takım hazırlıycam da.
    Teşekkürler.

5. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Merhaba, geçen sene Aralık ayında köprüden avlanmak üzere bu tür birkaç takım yapıp arkadaşlarla köprüde sabahlamıştık, yemlerimiz taze olmamasına karşın verimli bir av olduğunu söyleyebilrim..
    Takımda kullandığım iğneler dediğiniz gibi 5 numaraydı (marka olarak youvella 1304 kullandım ama yemli takım olduğu için çapraz yani 1307 de kullanılabilir), her köstekte ucuca 2 iğne (hırsızlı) ana bedeni 024, köstekleri 022'den bağlamıştım.. köstek boylarını 25-30 cm kadar yapmıştım, iki köstek birbirine değmeyecek şekilde toplam 4 köstek kullanmıştım yani köstek aralarını toplam 50-60 cm bırakmıştım ama 3 köstekli de yapılabilir.. dediğim gibi yemlerimiz taze olmamasına rağmen güzel verimli bir av olmuştu.. umarım fikir vermesi açısından yardımcı olabilmişimdir..

6. balikoltasi

balikoltasi Birol

Köstek boyu, köstekler arası mesafe güzel. Kamış boyuna göre 2 veya 3 köstek ideal.
    Ayrıca 0,24 sarıkanat-lüfer için yeterli hatta az bile. Ben bedeni 0.28 veya 0.30, kösteği ise 0.26 yapardım. Ayrıca kösteklerin bedene daha az sarması için piyasada satılan fırdöndülü stoperli sistemleride kullanırsanız faydasını görürsünüz. Kösteklere de minik mantar koymanızı öneririm. Kıyı takımındaki mantarın daha ufakları var. Serçe parmağının tırnağı kadar.

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Ben köprüde hiç avlanmadığım için birşey diyemiyorum ama Birol ne demişse odur.

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Beden ve köstekler en fazla 0.15 olmalı. FC misina kullanılıyorsa, 0.20 iyidir.

Kurşundan fırdöndüye kadar toplam boy kamışın makine takılan yerinden ucuna kadar olmalı.

Köstekler en az 30, ideal olarak bir kol boyu olmalı.

Biraz ararsan forumda bu iş için bir lüfer/çinekop takımı tarifi vardır. En iyi randımanı o verir.

Mantar olarak, 1 cm kalınlıkta, parmaklarınla ezince ezilmeyen, sert mantar veya yoksa mecburen EVA kullanman lazım. Bundan 1 cm bir parça kes. Düz yüzeylerini kırmızı (flormar 403) oje ile boya. Üzerini alüminyum bantla kapla.

Kurşunu kırmızı elektrik bandı ile kaplarsan daha iyi olur.

9. Baliklasaktamisaklasak

Baliklasaktamisaklasak akın

Merhabalar ben istavrit avı dışında çok fazla bilgisi olmayan biriyim. Ancak artık sarıkanat avına çıkmak istiyorum. Hazır takım olarak 7 köstekli sarıkanat çaparisi aldım. Ama sanırım bu takımı kamışa takmak istavrit çaparisinden farklı acaba bunu kamışa nasıl takabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bildiğin çapari gibi, tak, at, sar, yap işte bir şeyler. Bu sene sarıkanat bol, yakalarsın gani gani.

Bu çapariyi kullanırken dikkat etmen gereken en önemli husus, yakaladığın balık 20 cm'den kısaysa, incitmeden geri salman gerekmesi.

11. Baliklasaktamisaklasak

Baliklasaktamisaklasak akın

Acemiyim ama asla duyarsız olamam. Dediğiniz gibi mutlaka dikkat edeceğim teşekkür ederim.

12. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    ben pazar gecesi sabaha kadar yani pazartesye kadar köprüdeydim ve iyi bi av gerçekleştirdim.takımı kesinlikle fc misinadan yap.ben 0.26 köstek 0.30 beden yaptım.ayrıca köstekler serdar abinin dediği gibi uazun olmalı benim ki 30 cm civarı idi.mantarın ikisinn altını kırmızı ve turuncuya boyadım öje ile en çok turuncuya geldi.ve tabiki tasmalamayı unutmamamak lazım.iğnem ise vmc siyah uzun pala çaprazdı.ayrıca ben manterları çok küçük kullanmadım tabiki boğaz takımı gibi büyükde değildi.serçe parmağının yarısı kadar.hadi rastgele.