ARKADAŞLAR SARIKANAT ÇİNEKOP TAKIMI YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM hAZIR TAKIM ALMAKTAN BIKTIM. MUSİNE İLE BAĞLAMAYI DÜŞÜNÜYORUM. MANTARLI 3 İGNELİ TAKIM YAPMAYI PLANLIYORUM. bU TAKIMDA YAPRAK İSTAVRİK KULLANIYORUM 1. SORUM İGNE OLARAK NE ÖNERİRSİNİZ. 2. SORUM TAHMİNİMCE 0,25 MUSİNE YETERLİ OLACAKTIR AMA EMİN DEĞİLİM. BU KONUDAKİ ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM. KANATİMCE İĞNE SEÇİMİ BU TAKIMDA EN ÖNEMLİ NOKTA İĞNENİN BALIĞI KOLAY ALMASI LAZIM. VURUŞU YAPTIKTAN SONRA HEMEN ALMASI LAZIM. ALDIĞIMIZ TAKIMLARDAKİ EN ÖNEMLİ SORUN BENCE BU EĞER TASMAYI ZAMANINDA VE DOĞRU YAPARSANIZ BALIĞI ALIYORSUNUZ AKSİ HALDE SONUÇ HÜSRAN.
0,25 misina yeterli olur ama sonuçta çinekop daha kalın misinalarıda rahatlıkla kesebilir bunu unutmamak gerekir. Ben iğne olarak 3-4 numara vmc iğne kullanmanızı öneririm. Ayrıca forumda konu ile ilgili işinize yaracak birçok değerli bilgi mevcut biraz araştırırsanız ulaşabilirsiniz.
Forum dilinde büyük harfle yazmak bağırmak anlamına geldiğinden dikkatli olmaya çalışıyoruz.Mesajınızın sağ altında bulunan düzelt linkine tıklayıp yeniden düzenleyebilirsiniz.Anlayışınız için teşekkürler.
Dostum çinekop takımı oldukça teferruatlı bir konu, bu konuda yardımcı olanlar olacaktır, ayrıca eski konularda da bulunabileceğini düşünüyorum. Ben bu konuda çok sık gördüğüm bir hatadan bahsetmek isterim. Pek çok Kişi fırdöndülü kurşun alıp bunu doğrudan klipse takıyor, hatta normal kurşunu zorlayarak klipse takan bile var. Bu kesinlikle çok yanlış bir uygulama. Bu durumda, balığın vuruşları kurşunla iğne arasında olur ve kamışa yansımaz, kamış sağırlaşır. Kurşuna bir karış boyunda misine bağlayıp onun ucunu klipse takmak gerekli. Böylece en küçük vuruşlar bile misineyi gerer ve kamışın ucunda hissedilir. Vuruşları zamanında görebilmek tasmalama açısından son derece önemli.
işde bu aret bey.ben de kendi kendime bu balık nasıl vurmadan yemin yarısını alıp gidiyo diye kafamı parçalıyodum yaa.
madem kendin yapıcaksın sana alman gereken malemeleri belirtim 1: 3-4 numara mustad siyah renk iğne 2: 0.26-0.28 arası kaliteli misina 3: 0.35 misina iğneler için 4: fırdöndü küçük boy 1 paket 5: hazır mantar iğneleri bağlamayı bilmiyosan bu video sana yardımcı olur http://www.dailymotion.com/video/x64f0d_lufer-takym_sport
Hepsi olmasa bile en alt iğnenin uzun pala olmasında fayda var çinekopun takımı kesme ihtimalini bi nebze düşürür uzun pala iğne.
Bu bilgi çok önemli gerçekten acaba bu bahsettiğinizi resimleye bilirmisiniz. Zahmet için şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle mesajı büyük harflerle yazıldığında bagırma anlamına geldiğini bilmiyorumdum. Bundan sonkilerde bu konuya dikkat ederim uyarınız için teşşekkürler. Gakkoş tavsiyelerin için tekeşşürler. Ben aldığım takımlarda beyaz iğne tercih ediyorum. Daha verimli olduğunu düşünüyorum.Sizce beyaz siyah iğne ne kadar fark eder. uzun pala igeneye yem takmakta daha rahat oluyo
Ben çinekop takımlarını hep kendim yaparım,hazır satılanların bağlanma şekli,balığın misinayı koparmasını kolaylaştırıyor. Bence mantara yakın olan kancanın uzun pala olması ve kancanın bir kısmının mantarın ortasına konan kulak temizleme çubuğundaki plastik borunun içine girmesi hem balığın misina veya çelik teli kesmesini önliyecek hemde yemi daha kolay takmamıza sebep olacaktır. Benim yaptığım oltadan bir örnek.Kurşun ileri geri hareket ederken misinayı zedelemesin diye boncuk koydum.