Haftaiçi gelen lüfer haberleri ile birlikte Cumartesi sabahı çok erken kalkıp saat 5'te Boğaz kıyısına geldim. Hava aydınlanıken küçük balıklar adeta karaya çıkacakmışçasına kıyıya yanaşmıştı, bu da açıkta canavar olduğunu gösteriyordu. Zaten o saatte bile kıyı rapalacılarla dolmuştu. Ancak bir süre kimse balık alamadı, sonra tek tük gelmeye başladı. Saat 6 civarında kırmızı kafalı gümüş renkli ucuz sahte ile üst üste 2 tane balık aldım ama beklenen iri balıklar pek ortalarda gözükmedi. Sadece bir kişi lüfer yakaladı, geri kalanı sarıkanat buyundaydı. Zaten balık da çok fazla değildi, herkes 2-3 balıkta kaldı. Söylendiğine göre haftaiçi balık daha iyiymiş ama bugün hem azalmış hem de ufalmış. Yine de bu mevsimde sarıkanat yakalayabilmek beni oldukça sevindirdi. Bir süre daha rapala deneyip balık iyice azaldıktan sonra akşamki balığı tamamlamak için çapariye geçtim. Çapari balığı yine çok bol, dibe inerseniz istavrit, hafif kurşunla yüzyden gelirseniz sardalya çapariyi dolduruyor. Üstelik hem istavritler hem de sardalyalar oldukça iriydi. Yeteri kadar balığı alıp erken saatte avı noktaladım. Ve mutlu son. Sarıkanat Sonbahardaki nefis lezzetinden uzak olsa da yine de güzel. İstavrit her zamanki lezzetinde. Sardalya ise diğerlerine göre çok tatsız.
Eee o avlandığınız yerde uzağa atıp dibi bulduktan sonra makineyi sardığınızda belli bir noktada makine ve kamış ağırlaşır, su basması diye nitelendirilen bu noktada dibi tekrar bulup tekrar aksiyon verir eğer balık atlamazsa kıyıya nispeten yakın bir noktada tekrar dibi bulup tekrar aksiyon vermenizi tavsiye ederim. Böyle yaparsanız balık tutma oranınızda ciddi bir artış görürsünüz.
güzel bir av günü geçirmişsiniz sabah erken gitmenin de avantajını görmüşssünüz avlarınız daim olsun hoşçakalın
'' Söylendiğine göre haftaiçi balık daha iyiymiş ama bugün hem azalmış hem de ufalmış. Yine de bu mevsimde sarıkanat yakalayabilmek beni oldukça sevindirdi. '' Kışında balık az diye üzülürmüsünüz?
lüfer istiyorsan sana verdigim rapalaları kullanacaksın ))))) aret o rapalaları bi ara dene bakalım bişe gelecekmi kofanayı rahat alr gibi geliyo bana )
Vay vay vay sen ne ara girdin siteye, hiç haber de vermiyorsun. Neyse facebookta taglenmekten kurtuldun artık avları buradan izlersin Sen de Okyanusa uskumru avına gidersen gönder de değişik av görsün üyeler. Aslında senin verdiğin 10 cm.'lik rapalayı kullanmayı düşündüm, hatta yanıma aldım ama sabah balığı için süre sınırlı olduğundan daha önceden bildiğim modelleri kullandım. Belki denesem büyük boy bir balık gelebilirdi. Onların resmini çekip siteye göndereyim de öğrenelim ne balık yakalanabileceğini, burada rapala konusunda uzman olan çok fazla kişi var.
İstavrit, sardalya tamam. Tebrikler ve de afiyet olsun. Anlamadığım, aradan kaç gün geçti ki, yumurtalı balıklar değil miydi yoksa bunlar?
Abi ne yapalım ilkbaharda yakalamak kısmet olmaz diye düşünmüştüm ama balığa rastlayınca bir iki tane kısmetimizi alacağız tabi. Neyse bu mevsimde gırgırlar çalışmıyor da balığın büyük kısmı sorunsuz şekilde Karadeniz'e ulaşır. Yumurtalı balığı yakalamayacak olsak istavrit ve sardalya'yı da yakalamamak gerekir.
Özellikle sirti mor olan iyi çalisir büyük baliga gibi geliyo bana bi koy resimleride fikir alalim. Evde büsürü varmis daha gelince kurcaladim biraz. 5kg üstü levrek için almistim ama daha hiç denemedim bu sefer sabah erken denemeye niyetim var kiyidan malum dalgakiran çok yüksek çekemem ordan yukari patlatir takimi
Konu ilginç bir hal aldı. Benim bu zamanda istavrit veya sardalya avı yapma şansım yok, peki senin fikrin nedir Aret?