Sarikanat

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında denizveben tarafından paylaşıldı.

1. denizveben

denizveben deniz güney

ben sarikanat avina cikmak istiyorum ama baligin vurdugunu nasil anliyacagim mantarli takimi kulanıyorum(istarvit fleto)

2. balikoltasi

balikoltasi Birol

Sarıkanat pek yok ama yinede şansını dene tabii.
    İSTAVRİT fleto uygundur. Kamışın ucu sallanırsa tasmayı at , 1-2 sn bekle tekrar sallanırsa çek.

3. 3182

3182

Eğer gece avlanacaksan ya ucu fosforlu gibi ışıkta parlayan kamış tercih et. Yada kamışın uç kısmına kırılınca parlayan fosforlardan tak. Hiç bir şey bulamazsan jan jan lı cips paketlerinin iç kısmını 2-3 cm rulo yap uç kısma tak.

Attın dibe oturttun boşluğu aldın gergin şekilde olsun kamışın ucu. Dalga hareketi ile balığın vurması arasındaki farkı zamanla anlarsın. Balık vurduğunda telgraf makinalarının uç kısmı gibi net hareketler olur. Sarmadan önce sert bi tasma ile balığı iyice iğneye oturtursun. Sonra sar gelsin.

4. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    keşke anlatılan kadar kolay olsa :laughing:

şaka bir yana arkadaşlar yardımcı olmuşlar,
    ilk etapta dalgasız akıntısız meraları tercih etmeniz balık vurduğunda daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır,

5. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    dalgasız ,akıntısız mera varmı ? İstanbul boğazı gibi biryerde hemde .

Sarıkanat için avın en püf noktası yemi takma şeklindir. İğneler kesinlikle açıkta kabak gibi sallanmasın. fletoya takarken dikiş diker gibi iğneyi yeme sabitlemen ve mümkün olduğu kadar düzgün yapman gerekiyor. Zamanla , tecrübe ile daha iyi olacaktır.

kamışın ucundan gözünü ayırmamalısın . Dalgadan kaynaklıbir hareketse kamışıjn ucu sakince eğilir ve geri kalkar . Ama balık vurmuşsa kısa ve sert hareketlerle belli eder kendini. Hareketi gördüğün an tasmala ve 3-4 tur makineyi sar ve oltayı dikip hareketi hissetmeye çalış.Yoksa eğer tekrar yatır ve beklemeye devam. Baktın hareket var seri birşekilde sar ve al balığını ;)

İğnelerin çok küçük olmasın. Yavruları yakalama . Küçük gelen çinekopları sal ki büyüyüp gelsinler sana :)

6. denizveben

denizveben deniz güney

ama dalga oltada boşluk birakiyor yani olta gergin olmuyor

7. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Kaç gr. kurşun kullanıyorsun ? 115 ten aşağı olmamalı. Hatta yerine göre 150-170 e kadar çıkabilir.

Belki akıntının yönü kıyıya doğrudur . Sürekli kontrol etmekte fayda var.

8. denizveben

denizveben deniz güney

bogazda 125 kulanıyorum kıyıya getirdigi mi için misana boşta oluyor

9. cagdas

cagdas Çağdaş

En İyi Avı:
    Turna.55 Cm
    Merhaba.Bende birşey sormak istiyorum boğazda suanda sarıkanat varmı gece 22 - 03 arası gidip sansımı denesem birşeyler tutabilirmiyim sizce ? mera olarak kabataşa gidicem.

10. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    sevgili kardeşim aceminin halinden acemi anlar:)ben iki gün yemleri yedirdim balık oltayı kovanın üstünden düşürmesine ragmen alamadım.zamanında tasma çok önemli zaten kıyıda ustaları görürsün asker gibi çökmüş oltanın ucuna bakarlar:)
    3.gün nihayet çözdüm işi 3 tane biri iyice aldım.
    burda yemi takmak da çok önemli.bunu da ancak ordakilere bakarak görürsün.
    istavrit yerine kıraça floto kullanıyorlar daha iyi geliyormuş.
    biraz erken gidersen kıraça kıyılarda bolca mevcut.

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    misinayi gerdin, kamisin ucuna bakiyorsun, dalga etkisinden bir assagi bir yukari hareket eder, oyle tatlidir ki.... adamin uykusunu getirir, gozlerin mayisir, için geçer... tatli hayallere dalarsin...

birden O gelir. butun dumanini dagitir.

miskinlige yenik dusersen o seni avlar, miskinligi yenersen tetikte olursan sen onu avlarsin :)

12. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    istinye iskele yanı,
    kireçburnunun az ilerisi sarıyer koyu,
    zaman zaman kalender,
    çoğu zaman haliç,