Sarıkanata Su üstü takımı

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında kulvarabdullah tarafından paylaşıldı.

1. kulvarabdullah

kulvarabdullah abdullah

Benim hazırladığım sarıkanata su üstü takımı en üstte 5 numara düz norveç iğne, altlarda 3 numara çapraz fransız iğne ,10 gr kurşun, 1 kıstırma ve yaklaşık 1 kulaç 0,28 ultra asso misina
    Yem olarak şakşak veya filetoyu balığın durumuna göre kullanıyorum.
    Bu takım kıyıdan kamışla ileri atılır ve takım takılan yemin ağırlığının da etkisiyle yavaş yavaş dibe inerken balık yeme atlar.
    Bu takımla tutulan balıklar için bakınız Boğazın Balıkları (Sarıkanat,...) bölümünü inceleyebilirsiniz.

Bilgilerin herkese faydalı olması diıeğiyle rastgele....

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    yemin takılmış fotosu varmı acaba?

tamam gerek kalmadı anladım şimdi.

Gayet akıllıca bir takım olmuş.

3. sanli

sanli Şanlı

Favori Kamış:
    Alba Star Member 4.20
    Favori Makine:
    Silstar Shuttle 7000
    En İyi Avı:
    Henüz iyi denecek olmadı...
    paylaşım için teşekkürler...

4. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    Su üstü oltasında yukardaki resimdeki bir yöntem.. bir diğer yöntemde olabildiğince küçük fındık zokalı takım yapmak ve fırdöndü tarafındaki 10 gramlık kurşunu kullanmamaktır.. Her iki takımda ayni işi yapar..

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Teşekkürler dostum, Avlak yerimde dip sürekli takılma yaptığı için klasik dip oltasıyla sarıkanata yemli deneyemiyordum ve bu tip takımlar denemeyi düşünüyordum. Haftasonu senin önerdiğini deneyeceğim, taze istavrit bulmam zor ama izmarit bol. Umarım izmarit yer.

6. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Abdullah Paylaşım için teşekkürler, merak ediyordum bu takımı,

Aret, ne yalan söyleyeyim, bende yerim izmariti be abisi :D

7. deePblue

deePblue na

çok teşekkürler :)
    elinize sağlık

8. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Unkapanı'nda da işte böyle takım işliyor. Zokalı ya da Abdullah arkadaşımızın gösterdiği gibi.

Aslında, çok küçük bir zoka ile, bütün canlı istavrit kullanan bir arkadaş ile yanyana avlanmıştık bir gece Unkapanı köprüsünde. Durmadan çinekop çekmişti ben sinek avlarken.

9. mekan34vatan18

mekan34vatan18 Haydar

Favori Kamış:
    Alba Star 2795/390
    En İyi Avı:
    tatlısu kefali, yayın, çinekop
    Arkadaşlar ne kadar uzağa gider bu takım yem ile beraber acaba...

10. kadrikalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Çok uzağı hedeflememek lazım sanırım. Zokalı takımı 15-20 metre civarı bir bedenle kendi halinde suya bırakıyorlar.

Zaten bu takımın zokalısını çok derin olmayan, kıyıya yakın yerlerde kullanıyorum ben.

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Uzağa atmak istiyorsanız, sbirolino diye bir şey var, kurşun yerine ondan takarsınız. Böylece bir hayli uzağa gidebilir.

Velakin, sarıkanatların (lüfer vs. dahil) pek kötü bir huyu vardır, güzelim yemi bırakır, gelip sbirolino'yu dişler :(

O nedenle, bulabilirseniz, şeffaf olanını tercih edin.

Bu şeyler hacimli olmasına rağmen ağrıdırlar, büyük hacim nedeniyle yavaşça batarlar.

Aslında sbirolino bambaşka bir teknikle kullanılır, özel kamışı filan vardır ama, bizim niyetimiz alabalık tutmak değil. O nedenle pek sorun olmaz.

12. kadrikalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Serdar Hocam; bu sbirolinonun şişkin gözüken yeri acaba içi hava dolu, balon gibi bir yapı mı?

Ben de aslında böyle bir şeyler düşünüyor, bakınıyordum. Yani kendisi 100 g veya üstü olsun ama suyun içinde ağırlıksız kalsın. İçi boş, silindir gibi bir kurşun yapabilir miyim diye düşünüyordum.

13. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

sbirolinolatı aynızamanda 5gr gibi küçük rapalarıve silkon sahteleri uzağa atmaya yarar çalışması küçük şamandıra gibidir eskiden albastarın içine su konularak ağırlaştırılan şamandıraları vardı onun su konmadan ağırlaştırılmışı:D ekolrak birde uzun bi içibıoş cubuğu var oradan misina geçicek kadar bi deliği var

14. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    benimde kullandığım bir düzenek. özellikle gece ışık alan derinliği olan kıyılarda oldukça verimli bir takımdır

15. alikemal

kadri bey burada yapmak istediğiniz takımı anlatıyor .Aslında levrek için anlatmış ama lüferde levrek gibi avcı bir balık ikiside sahteyle avlanmaya cevap veren balıklar buyrun inceleyin
    http://eurovissers.nl/kunstaasclub/
    almanca bilmediğimden çeviri yapamadım google amacada tam çeviremedi

16. kadrikalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Hiçbir şey anlamadım Ali Kemal Bey. Sadece fotoğraflara baktım :) Benim de almancam hiç yoktur.

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İçi dolu plastik bir şey sadece. Pek çok plastik sudan azıcık ağırdır. Örneğin, PET 1.37 gr, tatlı su ise 1.00 gr'dır (cm3 başına). Buda suyun dışında 137gr olan şeyin, suya girince 37 gr olacağı gibi bir anlama gelir (tam olarak böyle değil ama buna yakın bir şey). Hacim büyük olduğu için, sürtünme kuvveti, onun batışını yavaşlatır.

18. kadrikalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Aslında hesabınız yanlış. Suyun, içine batan nesnelere uyguladığı kaldırma kuvveti, o nesnelerin yoğunluklarıyla alakalı değildir. Yani sizin plastik örneğinde plastiğin 37 gr olacağını peşinen söyleyemeyiz.

Yalnız, şunu kesinlikle söyleyebiliriz: Eğer yoğunluğu 1.37 olan plastikten, 100 gramlık bir kap yaparsak; bunun en küçük hacmi 100/1.37= 72 cm3 olacaktır . Bunu suya batırınca su bu nesneyi 72 gramlık kuvvet ile yukarı iter, nesne halen suyun içinde 28 gram ağırlığında olur.

Bunu aynı miktarda plastikle yapar ama hacmini 100 cm3 yaparsak, bu kez bu nesne suda yüzer, çünkü ağırlıksızlaşmıştır. 72 ile 100 arasında hacimle oynayarak, batma hızını değiştirebiliriz.

Hesap yöntemi kurşunda da aynı olacaktır. Çünkü suyun kaldırma kuvveti, batan nesnelerin yoğunluklarıyla değil, taşırdıkları su miktarıyla hesaplanır.

Son düzenleme: 6 Kasım 2009
  19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sevgili Kadri, aslında bu hesapta biraz eksik ama olsun. Burada fizik dersinde değiliz. Dediğim gibi: suya girince 37 gr olacağı gibi bir anlama gelir (tam olarak böyle değil ama buna yakın bir şey).

Sanırım neden yavaş battığı anlaşılmıştır.

Eğer kesin miktarı merak ediyorsak, iş biraz çetrefilleşir, zira nerdeyse tüm plastikler basınçla yoğunluk ve özağırlık değişimine uğrarlar. Özellikle su ve gaz geçirgenlikleri işi karıştırır. Bu nedenle, kesin değerleri hesaplamak güçtür. Bazı toleranslar dahilinde, bir hesap yapılabilir.

Son düzenleme: 6 Kasım 2009
  20. alikemal

sbirolino'nun kullanımı hakkkında buldo's kısmında bi fotoyla açıklamaya çalışmış ve onunla kullandıkları sahteleri ve takım şekilini koymuş siz bunu sahte yerine yemli kullanacaksınız herhalde