İSTANBULu kötü hava koşulları etkisi altına alırken, solungaçlarına kar suyu kaçarak sersemleyen balıklar, su yüzüne vurdu. Kontrolsüz avlanma nedeniyle nesli tükenme tehlikesine giren sarıkanat ve çinekoplar, kar suyu nedeniyle, İstanbul Boğazı sahilleri ve Marmara Denizinde martılar ve bazı çevre sakinlerine kolay av oldu. Sabah saatlerinde Dolmabahçe Rıhtımı çevresinde, kafalarını su yüzüne çıkaran, sarıkanat ve çinekoplar görüldü. Sersemleyen balıkları, bazı çevre sakinlerinin kendine özgü yöntemlerle yakalamaya çalışması, ilginç görüntüler oluşturdu. http://gundem.milliyet.com.tr/sarik...em/gundemdetay/08.03.2011/1361568/default.htm
mrb arkadaslar abı benıde az önce bı arkadas aradı 18 tane sarkanat almıs suyun üzerinden topladık dıyo ama ben gıdemıyorum ne yazıkkı bebek sahılden alms ilgilenenlere duyurulur.
Bu balıkların haline acıyorum valla. Her yerden baskı altındalar. O kadar ağcı mağcı derken bide kar suyu çıktı karşılarına şimdi.
Resimlerde gördüğüm kadarıyla balıklar yarı baygın durumda su üstünde yüzüyorlar, ayrıca çok büyük bir kıyım olmamış gibi henüz, işallah sular bir şekilde kendini bulur da geçtiğimiz senelerdeki gibi suyun yüzünü sıvama bembeyaz balık kaplamaz
Aslında durum o kadar vahim değil sadece bir doğa olayı ama arkadaşların söylediğine göre yeşilköy ve çekmecede aynı durum yer yer görülmüş kar yağışı ve fırtına bu şekilde devam ederse katliam olur.Seneye balık buluruz umarım
Sudaki oksijensizlik balıkların su yüzüne çıkmasına neden oluyor.Zaten bir süre sonra balık felan kalmaz bu bilinçsiz ticari avcılar yüzünden kendi ekmeklerine taş koyuyorlar evde bekleyenleri olmasa çok şey söylicem de...
Bir bu eksikti... Adamin biride tirmikla yakaliyor(avlamiyor,yakaliyor) Ama gayri onlara da pek birsey soyleyemeyiz.Vatandas bazen mecbur kalabilir.Etin kilosu sanirim su anda Turkiyede 30 lira civari. Bunun icinde ayrica uzuluyorum.Asagi tukursen sakal,yukari tukursen biyik... Allah sonumuzu hayir eyleye...
Dedemden dinlediğim eski bir hikayede 60'lı yıllarda karadeniz kıyısında yaşanan büyük bir kırgından bahsetmişti. Sahile vuran yüzbinlece balığı köylüler öküz arabaları ile sahillere gelip küfelere doldurduktan sonra kova kova tuzlama yapıp arabalarca balığı da o yıllarda yeni yeni başlamış olan fındıklıklara gübre niyetine dökmüşler. Tabi o zamanlar balık zaten bol ve toplanan balıklar zaten sahile vurmuş balıklar.. Umarım olay katliama dönüşmez...
Aslında bu olayların gözden kaçan bir yanı var. Yıllar öncesinde olmayan Kızıldeniz göçmeni balıklar neden şimdi var? Akdeniz ve Ege başta balon balıkları olmak üzere 18 çeşit yeni balık türü barındırmaya başladı. Eğer doğada evveliyatında olduğu gibi olarak bir kaç senede bir bu kırgınlar olsa zaten bu istilalar hiç olmayacaktı. 1990 larda benzer bir kırgının Ayvalık'ta yaşandığını hatırlıyorum. Kefal başta olmak üzere levrek vs balıklar suyun üstünde yatmışlardı. Vatandaş da doğanın bu ikramını elbette geri çevirmemişti. Ama o kırgın zayıf olan bir kaç balık ile beraber istilacı balıkları da kırmış ve güneye dönmeye mecbur bırakmıştı. Ancak artık küresel ısınmayla beraber bu kırgınlar görülmez oldu.
bir haberde amerikadan şimdide sardalyelerin ölüm haberi geliyor durum bizdekinden sanırım daha vahim. haber için tıklayınız
Söylediklerinin hepsinin altına imza atıyorum, ne desen haklısın, söylenecek çok söz varda, neyse.... Aman sen, sen olda tehlikeli sularda yüzme neme lâzım, her doğru, her yerde söylenmezmiş..!! büyüklerimiz öyle söylüyor, ben onların yalancısıym Sağlıkla kal, hep mutlu kal...
Resimlerdeki görüntü bir felaket... Her yer balıkla kaplanmış valla... Resimler arasında dolaşırken tam düşünüyordum "Ne için topluyorlar acaba" diye... Bir baktım çöp konteynırına atıyorlardı görevliler...