Suat bey merhaba, öncelikle aramıza hoş geldiniz. Buraya tıklayarak kendinize bir tanışma konusu açarsanız sizi daha iyi tanımış oluruz. Yakaladığınız balıklar akya değil bu arada sarıkuyruk. Merak ettim, dördünü de siz mi yakaladınız? Avınızın hikayesini ve kullanmış olduğunuz tekniği de ayrıntıları ile anlatırsanız memnun oluruz. Balıklar çok güzel ama dediğim gibi ayrıntıları ile anlatırsanız daha da güzel olacak. Keyifli paylaşımlar dilerim.
Suat hiç bir açıklayıcı bilgi vermeden bu resmi buraya koymak demek kendinizi ispiyon ediyorsunuz anlamı taşır.. Sebebine gelince limitleri geçmişsin, umarım hemen bir rapor eklersin...
öncelikle merhaba,tabiki tek başıma yakalamadım bir tane suç ortagım var.tüm kalamar yem ile iskeleden yatırma olarak yakaladık.bu arada 5 tanede iskeleye cıkaramadık,akdeniz bölgesi avcılarındanım iskenderunda oturuyorum ve bu bölgede sarıkulak degil akya deniyor onun için öyle ekledim,daha büyüklerine imtiyaz diyoruz bölgesel olarak isimler degişiyor.yakaladıgımız en büyügü 18 kilo geldi daha sonra resimlerini eklicem,tabiki sırada cipuralar var herkese rast gele
suç ortagım resimdeki arkadaşım hem iş arkadaşım hemde balık avlarında suç ortagım.bu akyaları iskeleden tüm kalamarı yem olarak kullanıp yatırma sistemi ile yakalamaktayız.yaklaşık olarak resimdeki akya 14 kilo geldi ,iskeleye almamız yarım saatimizi aldı çok güçlü ve sert kafalar atarak misina patlatan bir balık .120 lik misina ve hırsızlı takım kullanıyoruz.bulundugumuz iskelenin derinligi yaklaşık 22 metre.iki hobim var balık ve motorşherkese rast gele
Ne güzel iskeleymiş o öyle, biz tekneyle bulamıyoruz egede şu balıkları..Tebrikler..Ama resimdeki küçük olan sarıkuyruğu geri salsaydınız yakışırdı..
usta eline sağlık.. yanlızzzzzz. şurasını iyi anlayamadım 120 lik misina nasıl patladı. iskeleye sürtmüştür herhalde. yada 50 metre misina vardı çeke çeke misina kalmayınca patladı herhalde. valla kusura bakma ama 120 değil 80 lik misine bile olsa 300 metre misine yeterdi. evet evet misine az olduğu için kaçırdınız.
Arkadaşlar iskele olayı boşuna kafanızı kurcalamasın. İskenderun ve Yumurtalıkda bunlardan daha çok var. ve Özellikle Botaş İskelesinin Sahil güvenlik botlarının demirlediği bölümü var oraya girebilseniz insan boyundan daha büyük Akyaları bizim deyimimizle İmtiyazları görebilirsiniz. Malesef orda avlanmak yasak oldugu için bir şey yapamıyoruz balıkları sadece görmekle yetiniyoruz. İskenderun körfezi balık konusunda çok bereketli ama bu sene havaların soğuk gitmesi ve kıyı bölgesinin surekli bulanık olması nedeni ile açık havalarda fırsat bulup iskele yapabilenler çok guzel balık alabiliyorlar. Havalar ve su biraz daha ısınıp da balıklar kıyıya yaklaştığında bu resimlerden daha çok göreceğinize emin olabilirsiniz. Sevgili Suat kardeşim siz nerden avlandınız, İsdemir'den mi? Payas'danmı?