Alıntıdır Sarilar Goletinde Bogulma Boyle tatsiz seyler yazilir mi bilmiyorum ama nedense yazma geregi duydum. Uygun bir yazi degilse silebilirsiniz. Amacim avciligin bu olmamasi gerektigi ve bu tur olaylardan ders cikarilmasi... Sarilar goletini bilenler bilir, golet kenarinda bir bahce vardir. Orasi bize ait. Cumartesi gecesi ailem ile birlikte otururken, bagirma sesleri gelmeye basladi. Bahceye 200 metre mesafeden. Bir balikci balik tuttugunda helede buyuk bir baliksa bu sekilde bagirir. Herkese duyurmak belkide havasini atmak icin. Once boyle bir seydir diye pek ilgilenmedik. Ama sonrasinda sesler artmaya feryata donusmeye basladi. Birisinin boguldugunu anladik. Hemen babam ile birlikte cok riskli olmasina ragmen fiber teknemize atlayip son surat seslerin geldigi yere dogru hareket ettik. Gokte ay yoktu ve karanlikti. Elimizdeki fener ile olay yerine baktigimizda, sazliklarin arasindan insanlari gorduk. Herkes bir mucadele icindeydi. Ama kimse kayip kisiyi ne gorebiliyor ne de yerini tahmin edebiliyordu. Biraz daha yaklasinca bir erkegin kiyidan yaklasik 10 metre ileride sazlarin bitiminde yuz ustu kafasi suyun icinde yattigini gorduk. Hemen yaklasarak tutmaya calistik ama nafile. Aglara dolasmisti. Kollari vucudu aglarla sarilmisti. Kafasini sudan cikarmaya calistik. Bir tarafdan da kiyiya yaklasmaya calisiyorduk. Ama aglar izin vermiyordu. Tum risklere karsilik ismini bile bilmedigim genc bir arkadas boyunu bile asacak sekilde sazlardan tutunarak girdi, kuregimizin ucundan tutarak bizi cekmeye calisti. sonunda adami aglardan kurtardik, suya giren genc arkadas ve adamin akrabasi olan bir baskasi tutarak cekmeye calistilar. Cok gucluklerle kiyiya cikardik. Cikmaya calistigimiz yer sazliklarla kapli, bir insanin bile zor ilerleyebilecegi bir yerdi. Ama o can havliyle biz kayigi bile gecirdik. Nasil yaptik ertesi gun gun isiyinca biz bile hayretler icinde kaldik. Adami cikardiktan sonra hemen ilk yardim yapmaya calistik. Ne nabiz vardi ne en ufak bir hareket. Aldigim ilkyardim derslerinden edindigim tecrube ile adamin coktan olmus oldugunu, hele de tatli su bogulmalarinda hic sansi olmadigini biliyordum. Ama can bu. 20 metre ilerimizde 10 yasindaki oglu bizi dinliyor bizden bir haber bekliyordu. Ugrastik. Ozellikle de o adini bile bilmedigim genc arkadas askerligini de sahil guvenlik olarak yaptigi ve ilk yardimda tecrubeli oldugu icin cok cabaladi. Suni teneffus, kalp masaji ama nafile. Cigerlerine dolan suyu bile cikaramadik. Yuzunde ag izleri, nerden baksaniz 1.80-190 boyunda en az 90 kilo agirliginda bu adam 10 yasindaki oglu, kayinbiraderi ve onun 8 yasindaki oglunun gozleri onunde yok oldu gitti. Devami malumunuz. Jandarma, ambulans, cenaze araci, koy muhtari koyluler adamin yakinlari. Kotu bir geceydi. Aciydi ve insanin hayatini, hayata bakisini sorgulattiran bir geceydi. 3 gun gecmesine ragmen ustumuzden atamadigimiz gibi, artarak devam eden bir ic hesaplasma. Nedenini bilmeden. Sahislar alkollulermis. Yasak ve tehlikeli oldugunu bilmelerine ragmen tek kisilik basit bir sisme botla ag atmaya cikmislar. Akrabasinin dedigine gore sakalasmislar. Ikiside dusmus. Akrabasi kurtarabilmis kendini. Ama bu adamcagiz aglara dolastigi icin cirpina cirpina can vermis oracikta. Kiyida bekleyen cocuklari deli balik gibi ne oldugundan habersiz... Ve en acisi, tum bu yasananlar ne icin? balik tutmak icin. Balik tutmak balikcilik bu degil. Olmamali da. Bu yil inanilmaz bir bicimde sarilar goletinde balik yok. Tum nedeni iste bu. Ag ile avlanma. Bir hafta sonu gelip de goletin etrafini bir gezseniz, balik avlayanlarin kovalarina baksaniz gozlerinize inanamazsiniz. 10 cm i gecmeyen baliklarla doludur. Testere dedigimiz baliklardan. Yayin- turna hak getire yok artik. Olmadigi icin de adamlar 15-20 cm.lik turna veya yayin bile tutsa daha buyugu yok zaten diye alip kovasina atabiliyor. Bu ise balikcilik ben artik balik tutmak istemiyorum, balikci da degilim. Artik tuttuklari o baliklari da adamin evde yetim kalan uc cocugu ve esine goturup verirler.. Diyecek baska da bir sey yok... Moral bozdum, keyif kacirdim... Ozur dilerim. Ama bilinmesi gereken bir olay diye dusunuyorum. Olen sahsin adi Ahmey FICICI. Allah tan rahmet diliyorum.. Mekani cennet olsun....
okurken bile insanın psikolojisi bozuluyor... bire bir bu olayı yaşamış olan kişiyi göz önüne alırsak, psikolojisinin ne halde olduğunu anlamak zor değil. umarım tez zamanda bu ruh halinden kurtulabilir.. göstermiş olduğu duyarlılık ve soğukkanlılıkdan dolayı da tebrik etmek gerek,r... rahmetlinin ailesine ve yakınlarına da sabır diliyorum.. herkese ders olsun diyesi geliyor insanın, ama böyle ders de olmasın be aabi. yazık çoluğuna çocuğuna... vatandaş orda adamı hayata döndürmeye çalışırken, yanı başında bekleyen çocuğunun halini düşünsenize
Ecelin bizi nerde beklediği hiç belli değil. Dediğiniz gibi ağ atarak göllerde ve barajlarda avlanmak, hem balıklara zarar hem de canlara... Çok üzüldüm.