sarımsaklı badavut mevkii için yardım

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ali servet tarafından paylaşıldı.

1. ali servet

ali servet Servet Köşkeroğlu

Selam dostlar ben aranıza yni katıldım.Ankarada oyuruyorum.Genelde bu civarlardaki avlaklarda tatlı su balık avına gidiyorum.Kirmir çayında tatlı su kefali avı en tat aldığım yerlerdir ve avdır diyebilirim.Ağustos başında Sarımsaklı Badavuta gidicem ve orada deniz avı denemek istiyorum.Ne avlanır,Ne zaman avlanır(saat olarak) Hangi takmlarla avlanır?nerede avlanır? bu konularda deneyimli dostların yardımını bekliyorum.
    Saygılar ve sevgiler

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Ayvalık merkezden boru kurdu ve sülünez temin edebilirsin, özellikle geceleri çok miktarda mırmır kıyılıyor, sabah ve akşamüstü sakin sessiz vakitlerde ispendekler ve bazen de levrekler kıyıya sadece 1 metre mesafede yemleniyorlar, Badavutun başındaki kayalıkta denize girmek bile yasak, malum askeri bölge orası iyi balık yapar oraya yakın olmak lazım. Olmazsa olmaz mutlaka gece avı yap, balık ışıklar söndükten sonra başlıyor.

3. ali servet

seninde benim gibi uygun kaçtı galiba.bilgiler için saol.Bahsettiğin yer plaja girişte sol tarafta kalan yermi kano falan kiralanan yermi yoksa plajın en sonundaki kayalıklar mı?Bir de ne tip takm kullanmalıyım.Şimdiden teşekkürler.

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Takım olarak alternatifler oldukça geniş. Ben Sarımsaklı da çok dalmama rağmen haziran ayında görebildiğim en büyük levrek 2-3 kg ı geçmez, ancak ispendek oldukça fazla ve genellikle kayalıkların çevresinde oluyorlar. Mırmır çok bol ama gündüz 200-300 metre açıkta geziniyorlar, akşam güneş batımından sabah güneş doğana kadar kıyıya min.5metre mesafeye kadar geliyorlar.Evet söylediğim yer plajın başındaki kayalık nokta yasak bölge. Avlayabileceğin balıkları sayayım;
    İsparoz
    Kefal
    Karagöz
    Sargoz
    Mırmır
    Çütre(domuz balığı)
    Kupes
    Levrek ve ispendek
    Çütre ile kupes açıklarda var diğerleri kıyıdan avlanabilir. Tavsiyem uzun ve ince köstek kullanman yönünde olacak.Akşam üstü özellikle kıyıyı dolaşarak 15 gr kurşunlu bir şeytan oltası yap, 10 metre mesafeye birkaç atış yapıp dipten yavaş bir şekilde çek sonra yer değiştir, yem olarak boru kurdu ve 4 numara kısa palalı ine kullan. Buşekilde ispndek ve levrek alabilirsin.

5. ali servet

saol Yücel ellerin dert görmesin.Cahilliğimi maruz gör ama şeyten oltası nedir.Nasıl yapılır bide kısa ve uzun köstekten bahsetmişsin.Bunların uzunlukları ne kadar olmalı ve 3 kösteklimi. Bide senin tavsiye edeceğin misine kalınlığı ne kadardır.

6. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Şeytan oltası tek misina üzerinde yapılan oldukça basit bir oltadır ama çok etkilidir. Öncelikle ihtiyacın olan maksimum 0.18 ki ben 0.10*0.12 kullanırım, florokarbon yada oldukça şeffaf bir misinadır. en uca tek iğne bağlanır, 30 cm arkasına oldukça hafif ve ufak yaprak kurşun takılır. Yaprak kurşun kare şeklinde plaka halindedir, pense yardımıyla misina üzerine katlanıp sıkıştırılarak kullanılır. Bu takımı el ve kasnak yardımıyla atmak daha mantıklı. Kamış kullanacaksan en uzun 2.70 hafif kamışlar işini görür. Standart dip takımı 3 köstekli ve köstekler 25-30 cm arası. Dikkat etmen gereken kurşun ve fırdöndüyü kösteklere olabildiğince uzak bağlamak. Zira kurşun ve fırdöndü gibi birçok aparat balığı rahatsız edebilir ve yemden uzak durabilir. İğne olarak büyüklük vermiyim ancak kurt kullanacağın için Mustad Ultrapoint iğneler işini iyi görür.

7. ali servet

Yücel kardeş verdiğin bilgiler inan hiç bir internet sitesinde bulunmaz.Gerçekten soyadını bu kadar hak eden insan az bulunur.Ellerin dert görmesin.Ağustosun ilk iki haftası oradayım.Yolun düşerse mutlaka gel.Hem seninle tanışmak hem de misafir etmek isterim.
    Görüşmek üzere:))

8. ali servet

Yucel kardeş son bi soru daha sorabilirmiyim.4 numara kısa palalı iğne ne renk olmalı?

9. canercp

canercp Caner Pehlivan

Favori Kamış:
    3.5m Kamışım ve Çeşitli Takımlarım
    En İyi Avı:
    Kocaman Eşşek İstavriti :)
    Lütfen Trakonya'ya dikkat ediniz o taraflarda çok var maalesef...

10. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mutlaka bronz tavsiye ediyorum, olmadı siyah galvanizli olanlar var onlar da iş görür.

11. ali servet

yücel kardeş 1-15 ağustos arası orada olucam.muzo kafeyi bilirsin.genelde oraya takılırım.Mutlaka tanışmak beraber balığa çıkmak ve seni misafir etmek isterim.Herşey için teşekkür ederim hertürlü tavsiyeni de dinlerim.Bol avlı günler dilerim.

12. winstonlight

winstonlight murat

Favori Kamış:
    Banax
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Kefal 1.2 Kg

ben temmuzun 20-30 arası oradayım
    sahilde buluşalım dostlar..

13. aydinsen

aydinsen

Favori Kamış:
    Olta ancak şu aralar Zıpkın öğrenmek istiyorum. :)
    En İyi Avı:
    2kg lik Tatlısu Turnasi
    evet aynen katılıyorum. Haziran ayının 25 ine karar oradaydım. Karagöz mırmı ve kupez yakaladım. en büyüğü 100-150 gram filandı heralde. ancak her çekişimde %50 oranda trakonya çektim inanamadım eskiden bu kadar yoktu sanki. Dikkatli olun lütfen..

14. LapinCash

LapinCash

Yücel abi inanılmaz bilgiler bunlar çok iyi bizde faydalandık.Ve de şu trokonyaları yakalayınca atmayın geri denize ürüyorlar bizim buralara felan gelirler aman diyim ha hemde sevilmiyo israil sazanı gibi öldürün.. :D