şarköyde rapala ile balık avı

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında kubi1956 tarafından paylaşıldı.

1. kubi1956

kubi1956

şarköyde rapala ile levrek ve lüfer yakalamak için nasıl bir rapala kullanmalı

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    levrek için (metalik)yeşil sarı yansımalı, lüfer için mavi-mor ve beyaz metalik yansımalı olanları tercih et(enine düz çizgili olanlar iyi iş yapar),Suyun berraklığına göre, eğer su bulanıksa metalik olanları değil doğrudan canlı renk bulunanları tercih etmen yerinde olur.Tabii bunlar için ya atıcak derin bir yer bulman lazım ya da tekneyle sırtı çekmen lazım.Levreğe sığ yerlerde akşamüstü ve sabah erken saatlerde atabilirsin ama lüfer için mecburen orta ve derinsu.

3. kaßuS

kaßuS

Favori Kamış:
    Lineaeffe oyster cast 3.90 kamış-Shakespeare Medalist FDS makina
    En İyi Avı:
    Koyun postu
    rapalada 1 kulaç uzunluğundaki bedeni kaçlık misinayla yapmamız gerkeir lüfer ve çinekop için

4. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Yücel teşekkür ederim güzel bilgiydi.

5. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    yücel usta
    yazdıklarını takip ediyorumda
    senden öğreneceğimiz çok şey var :)

6. sky

sky

Levrek için metalik gövdeli ve yansımalı 9-11cmlik floating serisi yapay balık kullan,lodostan kalma dalgalı havada gece avlanmayı dene özellikle saat sabaha karşı 4 ile 6 arası.

7. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    misinasına göre değişir ama ne kadar ince olursa o kadar iyi, lüfer için sağlam markalı bir 0.18 bile iş görür, levrek diyince düşünmek lazım, avlakta çok büyük levrek varsa duruma göre misina kullanmak yerinde olur

8. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    slm arkadaşım ,,,

ben şarköylüyüm iskeleden rapala ile çok levrek alan oldu bana kısmet olmadı çok uğraşmama rağmen,ben alamadım...

teke ile ve kurt ile levrek aldım iskeleden...ve istavrit ile lüfer eylül ayında ...

hava patladığında iskeleden çok av oluyor yazın hep dolu orası...

neyse ;;; sana rapala konusunda yardımcı olamadım ama yemli olarak çok güzel bir avlak haberin olsun...

9. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    dogan kardeşim şarköyde iskeleden levrek alındığını yazmışşın.Bu yakın bir zamanda mı oldu. Yani bu günlerdemi levrek alındı.Bildiğim kadarı ile şubat ayından sonra levrek avı pek olmaz. Ancak yerli balık tek tük olur. Birde sahte balık ilemi aldılar. Teke canlı yem olarak daha verimli olabilir. Şimdi bu zamanda teke bulmakta çok zor. Şarköyle ilgili biraz daha ayrıntılı yazarsan bizlerde hem bilgi almış oluruz hemde kullanılacak malzeme konusunda yorum yapabiliriz.Patlak hava yani lodos gerçekten levrek,karagöz,sargoz gibi balıklar için ideal bir ortam. Böyle havalarda kumsal türü yerlerde bilhassa dalganın kırıldığı yerlerde at çek yapmak sahta balık ile avlanmak verimli oluyor.

Son düzenleme: 10 Nisan 2008
  10. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    merhaba abicim;;;

levreği geçen ağustos ayında aldım ve geçen sene rapala ile yakalayan çok olmuştu yine aynı ay içerisinde..şu anda durum ne bilmiyorum ben çorludayım sadece tatillerde gittiğim için biliyorum...

limanın içerisinde teke çok var zorluk çekmiyoruz yani..ayrıca yaz aylarında sahildeki balıkçı sülünez ve boru kurduda satıyor...futbol sahasının tam yanından da kürekle kurt çıkarıyoruz yani yem problemi yok...

ben her yaz iskelede avlanırım ve oradan levrek , lüfer , sıkça alınır hatta tek tuk çupra bile çıkaran oluyor... yemli olarak atarsak istevritte alıyoruz iskeleden..

dediğin doğru , hava patlak olacak benim levreği aldığım akşam müthiş dalga vardı....ayrıca sabaha karşı da çok mırmır çıkıyor...

iskelenin hemen yanında liman var oradanda levreğe atıyorlar,, kaya balığı ile atıp levrek alan lar oldu ama iskele de avlanıyorum ben..

kısacası yaz aylarında yem problemi olmuyor ve şarköy iskelesi ve limanı iyi av veriyor...