Arkadaşlar HANGİ SAATLER aralığında gidersem KIYIDAN çapariyle daha çok verim alabilirim VE çapariyle kıyıdan ne tür balıklar çıkar?
Ali Bey kusura bakmayın ama ilk defa, saros körfezine gidipte çapariyle balık avlamak isteyen birini okuyorum. Saros körfezinde ,büyük balık hayaliyle yaşayan binlerce insan var.
Sarozda tekneden çapari atılırsa kolyoz, uskumru, istavrit gibi balıklar alınır ama kıyıdan çapari atıp bir şey yakalanmaz. Kıyıdan yemli takımlar atmak veya sahte balıkla spin yapmak gerekir.
6 numara iğne kullanın yem olarakta sülünez boru kurdu yada tavuk göğsü kullanın mırmır karagöz ispari mercan gibi balıkları alma şansınız var şahsen yeni geldim o taraftan su altında bu balıkları gördüm hatta mürekkep balığı kefal levrek felanda var yani şansınıza kalmış, ama sabah erkenden olta atarsanız daha verimli olabilir akşam üstü pek balık kalmıyor belki gece kıyılıyorlardır denemeniz lazım
herkes sülünez diyorlarda denizde bir tane sülünes bulamadım. Araştırdım 8 şeklinde olan delikler sülünüs deliğiymiş ama yok .
sülünez genelde izmir civarında oluyor diye biliyorum bu yüzden lazım olduğunda izmirdeki yemcilerden ücreti karşılığında alıyoruz, kargo ile gönderiyorlar